EUROLEAGUE

Η πρώτη τους φορά

Η πρώτη τους φορά

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (30/1, 21:45) τη Γαλατάσαραϊ, στην πρώτη του συνάντηση με την τουρκική ομάδα. Το Euroleague Greece έψαξε και βρήκε ομάδες που δεν έχουν συναντηθεί μέχρι τώρα με κάποιον εκ των δύο "αιωνίων".

Γίνεται να έχεις παίξει σε κάθε μία από τις σεζόν της Euroleague (με τη μορφή που αυτή έχει από το 2000 κι έπειτα) και να υπάρχουν ομάδες που δεν έχεις αντιμετωπίσει; Κι όμως γίνεται! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν μιλάμε για μία ή δύο ομάδες. Το Euroleague Greece ανέτρεψε στα... πρακτικά της διοργάνωσης και βρήκε ομάδες που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ με κάποιον εκ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Όλα αυτά με αφορμή την αποψινή (30/1, 21:45) παρθενική αναμέτρηση του "τριφυλλιού" με τη Γαλατάσαραϊ. Οι "πράσινοι" έχουν μεν αναμετρηθεί ουκ ολίγες με τουρκικούς συλλόγους, αλλά η "τσιμ μπομ" δεν ήταν ποτέ μία εξ αυτών. Μέχρις απόψε τουλάχιστον.Η λίστα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι μακρά και περιλαμβάνει ουκ ολίγες ομάδες. Οι περισσότερες προέρχονται από τη Γαλλία και την Ιταλία, εκεί όπου δεν υπάρχουν συμβόλαια με τη Euroleague και σχεδόν κάθε χρόνο υπήρχε διαφορετικός εκπρόσωπος.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αγωνιστεί ακόμα με: Σκαβολίνι (Ιταλία), Ουράλ Γκρέιτ (Ρωσία), Εστουδιάντες (Ισπανία), Λουγκάνο (Ελβετία), Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), Σαρλερουά (Βέλγιο), Χαπόελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Οβαρένσε (Πορτογαλία), Βερόνα (Ιταλία), Λάντον Τάουερς (Μ. Βρετανία), Φρανκφούρτη (Γερμανία), Οστάνδη (Βέλγιο), Βιλερμπάν (Γαλλία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Νάπολι (Ιταλία), Λε Μαν (Γαλλία), Κολονία (Γερμανία), Αβελίνο (Ιταλία), Ορλεάν (Γαλλία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Σαλόν (Γαλλία), Τσεντεβίτα (Κροατία), Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία) και Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία).

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν έχει τεθεί αντιμέτωπος με: Σκαβολίνι (Ιταλία), Ουράλ Γκρέιτ (Ρωσία), Ζαντάρ (Κροατία), Λουγκάνο (Ελβετία), Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), Λάντον Τάουερς (Μ. Βρετανία), Φρανκφούρτη (Γερμανία), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Κρκα (Σλοβενία), Ορτέζ (Γαλλία), Οστάνδη (Βέλγιο), Στρασμπούρ (Γαλλία), Ροάν (Γαλλία) και Νάπολι (Ιταλία).

Κι αν δεν κάνατε το απαραίτητο μέτρημα, σας ενημερώνουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει αγωνιστεί ποτέ απέναντι σε 25 συλλόγους, την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν έχει αντιμετωπίσει 19 συλλόγους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ