EUROLEAGUE

Η Ουνικάχα έφερε τα... λευκά μαντήλια στη Βαρκελώνη

Η Ουνικάχα έφερε τα... λευκά μαντήλια στη Βαρκελώνη

Η Ουνικάχα Μάλαγα έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, πέρασε από την έδρα της Μπαρτσελόνα (90-83) και έκανε τους οπαδούς των "μπλαουγκράνα" να (ξανα)βγάλουν τα... λευκά μαντήλια για να στείλουν μήνυμα στον Σίτο Αλόνσο.

Η Ουνικάχα Μάλαγα έκανε σπουδαία εμφάνιση στο "Παλάου Μπλαουγκράνα", για να υποχρεώσει την Μπαρτσελόνα στην τέταρτη διαδοχική ήττα της στην EuroLeague (90-83). Οι γηπεδούχοι ήταν "πνιγμένοι" από το άγχος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την απόδοσή τους στα τελευταία λεπτά να πέφτει κατακόρυφα, την ώρα που οι φίλοι της ομάδας είχαν βγάλει τα λευκά μαντήλια ως μήνυμα αποχώρησης για τον Σίτο Αλόνσο.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν από νωρίς πολύ υψηλά ποσοστά στα σουτ δύο και τριών πόντων, γεγονός που τους βοήθησε σημαντικά στο κομμάτι της ψυχολογίας. Ο Νέμανια Νέντοβιτς ήταν ο παίκτης για τα μεγάλα σουτ, ο Τζεφ Μπρουκς έκανε εξαιρετική δουλειά στο α' μέρος, ενώ ο Τζέιμς Όγκουστιν έβαλε τα... γυαλιά στους ψηλούς της Μπαρτσελόνα, που δεν μπόρεσαν να του επιβληθούν.

Το παιχνίδι ήταν υπό διαπραγμάτευση για κάτι παραπάνω από τρεισήμισι περιόδους, για να "χτυπήσει" σε εκείνο το σημείο ο Νέμανια Νέντοβιτς και να "σκοτώσει" τους γηπεδούχους. Η νίκη - θρίαμβος κατέληξε στην ισπανική ομάδα, η οποία μετά από πέντε σερί αποτυχίες μετράει πλέον δύο διαδοχικές νίκες!

Ο MVP

Ο Νέμανια Νέντοβιτς έκανε σμπαράλια την άμυνα των γηπεδούχων στο β' μέρος, κερδίζοντας κατά κράτος κάθε προσωπικό αντίπαλο που έριξε πάνω του ο Σίτο Αλόνσο. Δεν είναι μόνο ότι είχε 26 πόντους (με 6/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 2/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 27'40'' συμμετοχής, είναι ότι έβαλε πολλά μεγάλα καλάθια στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, αυξάνοντας διαρκώς την πίεση στην πλευρά της Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Για δεύτερη σερί εβδομάδα, ο Τζέιμς Όγκουστιν έδωσε ρεσιτάλ κοντά στο καλάθι. Μετά τα 12 ριμπάουντ που είχε απέναντι στη Χίμκι, απόψε μάζεψε άλλα 14 ριμπάουντ απέναντι στη φροντλάιν της Μπαρτσελόνα, που έβρισκε διαρκώς... τείχος μπροστά της.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η πίεση που ένιωθαν οι "μπλαουγκράνα" ήταν τεράστια, ήδη πριν από το τζάμπολ. Μόλις λοιπόν ο Νέμανια Νέντοβιτς έβαλε κάποια μεγάλα καλάθια στα μισά της τελευταίας περιόδου, οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο έχασαν εντελώς την ψυχραιμία τους, επιμένοντας στο περιφερειακό σουτ. Δεν δικαιώθηκαν, αφού είχαν 2/8 τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Οι 5.483 φίλοι της Μπαρτσελόνα που βρέθηκαν στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" δεν χάρηκαν ιδιαίτερα με αυτά που έγιναν στο παρκέ, με αρκετούς εξ αυτών να βγάζουν τα λευκά μαντήλια για να στείλουν μήνυμα αποχώρησης στον Σίτο Αλόνσο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Μάικιτς (Σλοβενία).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-26, 45-44, 64-66, 83-90.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Αλόνσο): Σεραφέν 8 (10 ριμπάουντ), Ρίμπας 10 (2), Χάνγκα 8 (1), Ερτέλ 19 (3 τρίποντα, 9 ασίστ), Βεζένκοφ 2, Οριόλα 8, Σάντερς 14 (2), Κόπονεν, Κλαβέρ 3 (1), Μοερμάν 11 (3).

ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Όκουο, ΜακΚάλουμ 10, Ντίαθ 3 (1), Σαλίν, Ντίεθ 4, Μιλοσάβλιεβιτς 1, Νέντοβιτς 26 (6/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 2/4 βολές), Σερμαντίνι 4, Βατσίνσκι 10 (2), Μπρουκς 13 (3), Όγκουστιν 12 (14 ριμπάουντ), Σουάρεθ 7.

Ομαδικά στατιστικά - Μπαρτσελόνα: 19/43 δίποντα, 12/26 τρίποντα, 9/17 βολές, 35 ριμπάουντ (24+11), 17 ασίστ, 4 κλεψίματα, 7 λάθη, 2 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Ουνικάχα Μάλαγα: 25/43 δίποντα, 10/27 τρίποντα, 10/18 βολές, 40 ριμπάουντ (30+10), 17 ασίστ, 4 κλεψίματα, 7 λάθη, 4 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την Παρασκευή (21/12), η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Μπασκόνια, ενώ η Ουνικάχα Μάλαγα υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ