EUROLEAGUE

Η Νταρουσάφακα εκμεταλλεύτηκε το δώρο της Σάσαρι

Η Νταρουσάφακα εκμεταλλεύτηκε το δώρο της Σάσαρι

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ταξίδι στην Euroleague η πρωτάρα Νταρουσάφακα. Η ομάδα του Μαχμούτι επικράτησε στην παράταση με 83-74 (66-66 κ.α.) της Σάσαρι κι έτσι έγραψε ιστορία

Ο παλιός είναι αλλιώς, όμως η Σάσαρι δεν έδειξε να μαθαίνει από τα μαθήματα της περσινής χρονιάς κι έτσι ο νέος, δηλαδή η Νταρουσάφακα, είναι ωραίος. Οι Τούρκοι αν και θα μπορούσαν να έχουν χάσει, εντούτοις κατάφεραν στο τελευταίο λεπτό να γυρίσουν το παιχνίδι και στην παράταση να πάρουν την πρώτη νίκη τους στην Euroleague με 83-74. Για τους νικητές ο Μίλκο Μπιέλιτσα τελείωσε έχοντας πετύχει 15 πόντους, ενώ ήταν αυτός που με δικό του τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση. Πολύτιμη ειδικά στο φινάλε ήταν και η συμβολή των Ρέντινγκ και Γκόρντον.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο αγώνας

Τον... ταύρο από τα κέρατα ήθελε να πιάσει με το καλημέρα η Σάσαρι που έχοντας πλέον ως παρακαταθήκη την περσινή εμπειρία στη Euroleague θέλησε να βάλει τον ρυθμό της. Με τον Βαρνάντο να σκοράρει και τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να ελέγχει τους αιθέρες οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 6-13 (στο 5'). Η απάντηση της Νταρουσάφακα ερχόταν μέσα από το ζωγραφιστό εκεί όπου οι Χαραγκόντι και Σαβάς ήταν οι μοναδικές απειλές για την αντίπαλη άμυνα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 15-19 και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν έχασαν τον ρυθμό τους ακόμα κι όταν είδαν τους αντιπάλους τους να πλησιάζουν. Με επιθετική πολυφωνία και με επιθετική άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με +11 (16-27 στο 13'), όμως ήρθε δυναμική απάντηση από τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Μαχμούτι με τους Αρσλάν και Πρέλτζιτς να ηγούνται έτρεξαν ένα σερί 11-0 ισοφαρίζοντας σε 27-27 (στο 17'). Τα πάντα πλέον ήταν ρευστά κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 32-31.

Ο αγώνας είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, καθώς αμφότερες οι ομάδες έβλεπαν ότι η νίκη είναι στο χέρι τους. Με το βάρος να έχει μετατοπιστεί στην άμυνα οι δύο διεκδικητές του ροζ φύλλου δεν έφταναν εύκολα στο αντίπαλο καλάθι (41-38 στο 26'). Στο χαμηλό σκορ... βοηθούσε το μικρό ποσοστό που είχαν έξω από τα 6.75μ (5/18 η Νταρουσάφακα, 4/17 η Σάσαρι). Κάποια καλάθια από τους Στίπτσεβιτς, Εγίενκα και Αλεξάντερ βοήθησε τους φιλοξενούμενους να κλείσουν το δεκάλεπτο όντας μπροστά με 46-50 (στο 30').

Η "αυτοκτονία" των Ιταλών κι ο Μίλκο ο... μπομπέρ

Όλα ήταν κρέμονταν σε μία λεπτή κλωστή κι ο νικητής αναμενόταν να κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Σακέτι αντιμετωπίζοντας πρόβλημα από τη φροντ λάιν των γηπεδούχων επέλεξε να δώσει εντολή ώστε η ιταλική άμυνα να κλείσει προς τα μέσα ρισκάροντας το περιφερειακό σουτ (55-57 στο 35'). Με τον Τζαμόν Γκόρντον να παίρνει τη μπάλα στα χέρια του όταν αυτή "έκαιγε" η Νταρουσάφακα προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, όμως οι Ιταλοί με τους Αμερικανούς (Χάινς, Αλεξάντερ, Λόγκαν) να το... παίρνουν πάνω τους μπήκαν στο τελευταίο λεπτό προηγούμενοι με 61-66. Ο Σλότερ στα 50 δευτερόλεπτα μείωσε σε 63-66, ενώ στη συνέχεια ο Λόγκαν έκανε το λάθος δίνοντας ακόμα μία ευκαιρία στους γηπεδούχους. Με ένα μεγάλο τρίποντο στα 16 δευτερόλεπτα ο Μίλκο Μπιέλιτσα ισοφάρισε σε 66-66 προσδίδοντας ένα χιτσκοκικό χαρακτήρα στο ματς. Η Σάσαρι και πιο συγκεκριμένα ο Χάινς για ακόμα μία φορά υπέπεσε σε λανθασμένη επαναφορά με τον Γκόρντον να κλέβει τη μπάλα. Στο τέλος του χρόνου ο Μπιέλιτσα αστόχησε σε προσπάθεια για τρεις κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο τα πάντα ήταν θέμα... ψυχολογίας. Οι Τούρκοι έχοντας λάβει με... χαρά το ανέλπιστο δώρο άδραξαν την ευκαιρία και με τους Ρέντινγκ, Σλότερ και Γκόρντον έχτισα μέσα σε 4 λεπτά διαφορά ασφαλείας (79-71 στο 44'). Τα πάντα πλέον είχαν κριθεί κι έτσι η Νταρουσάφακα έγραψε ιστορία πανηγυρίζοντας την παρθενική της νίκη στην Euroleague. Όταν όλα είχαν τελειώσει ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 83-74.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ