EUROLEAGUE

Η Μπασκόνια "σκόρπισε" την Νταρουσάφακα

Η Μπασκόνια "σκόρπισε" την Νταρουσάφακα

Η Νταρουσάφακα βρίσκεται σε κάθετη πτώση στην EuroLeague, με την τέταρτη διαδοχική ήττα να είναι η πιο βαριά απ όλες. Η Μπασκόνια έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ (73-52), με τους παίκτες του Σίτο Αλόνσο να κυριαρχούν στο παρκέ.

Από τη στιγμή που ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξ αρχής υπέρ της Μπασκόνια, η Νταρουσάφακα ήταν δύσκολο να ακολουθήσει. Οι γηπεδούχοι του Σίτο Αλόνσο κυριάρχησαν στη "Fernando Buesa Arena" απέναντι σε αυτούς του Ντέιβιντ Μπλατ, που απλά... κοιτούσαν σε πολλές περιπτώσεις. Ειδικά από τη στιγμή που οι Μπραντ Ουάναμεϊκερ (3 πόντοι με 0/10 σουτ και 3/6 βολές) και Ουίλ Κλάιμπερν (4 πόντοι με 2/9 σουτ και 0/2 βολές) αδυνατούσαν να προσφέρουν, όλα είχαν πάρει -από νωρίς- τον... δρόμο τους.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο MVP

Ο Γιοχάνες Βόιτμαν έφτασε μια ανάσα από το νταμπλ νταμπλ, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ σε 24'51'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στα χαμένα ριμπάουντ, εκεί όπου θεωρητικά η Νταρουσάφακα είχε τον πρώτο λόγο. Οι παίκτες της Μπασκόνια κυριάρχησαν στον συγκεκριμένο τομέα (47 έναντι 27), για να βρουν -σε αρκετές περιπτώσεις- τη διέξοδο για το αντίπαλο καλάθι μέσα από τους αιφνιδιασμούς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα κυριαρχώντας σε ριμπάουντ (47 έναντι 27) και εντός παιδιάς σουτ (30/65 έναντι 19/64).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε πριν καν ξεκινήσει, αφού η Νταρουσάφακα δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν φανερά εκτός ρυθμού απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε να τρέξει, αλλά δεν μπορούσε να το κάνει πάντα με επιτυχία. Τι κι αν του έλειπε ο Αντρέα Μπαρνιάνι; Ο Σίτο Αλόνσο βρήκε στο πρόσωπο του Ιλιμάνε Ντιόπ έναν αξιόπιστο ψηλό, ειδικά στο πίσω μέρος του παρκέ, εκεί όπου "έκοβε" ό,τι περνούσε από το "βαμμένο".

Ως εκ τούτου, το +18 (37-19) της Μπασκόνια ήταν απολύτως φυσιολογικό, με τους γηπεδούχους να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους, με τον Μπραντ Ουάναμεϊκερ και τον Ουίλ Κλάιμπερν να είναι σκιά του εαυτού τους.

Το ίδιο μοτίβο επαναλήφθηκε στη γ' περίοδο, με τη διαφορά να παίρνει -λεπτό με το λεπτό- την ανιούσα. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων άλλωστε ήταν μηδενική. Από την άλλη, η Μπασκόνια έκανε αυτό που χρειαζόταν για να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας και να μην απειληθεί μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 37-19, 55-33, 73-52.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ