EUROLEAGUE

Η Μπασκόνια πήρε μεγάλο "διπλό" στην έδρα της Φενέρμπαχτσε

Η Μπασκόνια πήρε μεγάλο "διπλό" στην έδρα της Φενέρμπαχτσε

Η Μπασκόνια πήρε μεγάλο "διπλό" στην Πόλη, καθώς σε ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στο τέλος, νίκησε την Φενέρμπαχτσε με 79-74, ενισχύοντας την θέση της για πρόκριση στα playoffs.

Για την 25η αγωνιστική της EuroLeague, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, η Μπασκόνια νίκησε για δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν την Φενέρμπαχτσε. Οι Βάσκοι... άλωσαν την Πόλη, επικρατώντας των Τούρκων με σκορ 74-79. Με αυτόν τον τρόπο οι Ισπανοί ενίσχυσαν την θέση τους για πρόκριση στα playoffs, παραμένοντας στην 6η θέση με ρεκόρ 14-11 (έχει ίδιο ρεκόρ με τον 7ο Παναθηναϊκό). Συνεχίζει στην 4η η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (16-9), η οποία έπαιξε χωρίς τον τραυματία Κώστα Σλούκα.

O MVP της αναμέτρησης

Το βραβείο το μοιράζονται δύο παίκτες. Στον Σέιν Λάρκιν, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 19 πόντους (5/7δ, 2/5τρ), δίνοντας επιθετική ώθηση στην ομάδα του, αλλά και στον Ροντρίγκ Μπομπουά, ο οποίος ήταν πολύτιμος στα τελευταία λεπτά. Έβαλε μεγάλο τρίποντο όταν και έκανε το σκορ 70-74, ενώ ακολούθως με βολές "έγραψε" το 70-76 στο σκορ (1'14'' πριν το τέλος), δίνοντας διαφορά ασφαλείας στην Μπασκόνια.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης. Η Μπασκόνια προηγήθηκε με 70-76, χάρη σε τρίποντο και βολές του Μπομπουά ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Ντατόμε και Μπογκντάνοβιτς μείωσαν σε 74-76. Στην τελευταία της επίθεση, η Φενέρμπαχτσε έψαξε τρίποντο ώστε να φέρει το σκορ στα ίσα, αλλά οι παίκτες της (Ντατόμε και Μπογκντάνοβιτς0 ήταν διστακτικοί. Η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπένετ, ο οποίος έχοντας και την πίεση του χρόνου σούταρε (στα 7'΄πριν το τέλος), αλλά η μπάλα βρήκε σίδερο. Ακολούθως οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και "έγραψαν" το τελικό 74-79.

Ο αριθμός του αγώνα

Η Μπασκόνια είχε έξι παίκτες με 7 πόντους, ένα με 10 (τον Λουζ), με τον Λάρκιν να ξεχωρίζει μετρώντας 19 πόντους στο ματς. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Μπογκντάνοβιτς με 26 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να δώσει την νίκη στην Φενέρμπαχτσε.

Το ματς

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε με 9-4 με τον Κάλινιτς, αλλά ακολούθως η Μπασκόνια αντέδρασε, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ με 15-16 στο τέλος του δεκαλέπτου. Στην δεύτερη περίοδο, οι Βάσκοι έβγαζαν άμυνες, έπαιρναν τα ριμπάουντ και έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Λάρκιν να "γράφει" το 20-23 στο 12'. Μπένετ και Βέσελι τέλειωναν τις προσπάθειες τους στην επίθεση, με τον Τσέχο να "γράφει" το 32-32 στο 17'. Στο τελευταίο τρίλεπτο, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν, με τους Λάρκιν και Χάνγκα να "πυροβολούν" από την περιφέρεια, με το πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τους Ισπανούς να προηγούνται με σκορ 35-43.

Στην τρίτη περίοδο, η Μπασκόνια με τον Λάρκιν έφερε την διαφορά στο +12 (35-47) στο 23', αλλά ακολούθως οι Κάλινιτς, Μαχμούτογλου και Μπογκντάνοβιτς, με συνεχόμενα καλάθια, μείωσαν σε 50-52 στο 28'. Στη συνέχεια, όμως, οι Βάσκοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση, σκοράροντας με βολές, διατηρώντας το προβάδισμα τους στο +6 (55-61) στο 30'.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Βάσκοι προηγήθηκαν με +10 (60-70) στο 34' με πόντους από τους Βόιτμαν, Λουζ και Τιγί, με τους Ισπανούς να δείχνουν αποφασισμένοι για το "διπλό" στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια όμως, Κάλινιτς και Μπογκντάνοβιτς απάντησαν με δύο σερί τρίποντα, ενώ ακολούθως ο Άντιτς με βολές μείωσε σε 68-70 στο 37'.

Ο Μπένετ με κάρφωμα μείωσε στον πόντο (70-71), αλλά ακολούθως ο Μπομπουά πήρε το όπλο του. Πρώτα σημείωσε ένα μεγάλο τρίποντο, κάνοντας το 70-74 στο σκορ, ενώ ακολούθως με βολές έφερε την Μπασκόνια στο +6 (70-76), στο 1.14'' πριν το τέλος. Ακολούθως ο Ντατόμε μείωσε, ο Λάρκιν αστόχησε σε τρίποντο και ο Μπογκντάνοβιτς μείωσε με βολές (74-76). Στην τελευταία επίθεση των Τούρκων, οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε ήταν νευρικοί και διστακτικοί (Ντατόμε και Μπογκντάνοβιτς), με τον Μπένετ στο τρίποντο να δοκιμάζει το χέρι του για να φέρει το σκορ στα ίσα, αλλά το σουτ που δοκίμασε βρήκε σίδερο. Ακολούθως οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και με καλάθι του Τιγί "έγραψαν" το τελικό 74-79 στο σκορ

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-43, 55-61, 74-79.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ