EUROLEAGUE

Η Μπασκόνια νίκησε για πρώτη φορά τον Ερυθρό Αστέρα

Η Μπασκόνια νίκησε για πρώτη φορά τον Ερυθρό Αστέρα

Με κορυφαίο τον Λάρκιν πέρασε από το Βελιγράδι (63-70), με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται τρία λεπτά πριν από τη λήξη.

Η Μπασκόνια βρήκε τον τρόπο και έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Το 63-70 μέσα στο Βελιγράδι είναι η πρώτη νίκη των Βάσκων επί της σερβικής ομάδας, που μέχρι τώρα μετρούσε ένα ρεκόρ 4-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια. Το ματς δεν ήταν ποιοτικό, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 37' (δεν μπήκε πόντος στο τελευταίο τρίλεπτο) και με κορυφαίο τον Λάρκιν, η Μπασκόνια πέτυχε την τρίτη νίκη της στην EuroLeague. Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι τίμησαν για την προσφορά του στην ομάδα τον Μπλάζιτς.

MVP

Ο Σέιν Λάρκιν έκανε σπουδαίο παιχνίδι στο Βελιγράδι και οδήγησε εκ του ασφαλούς της Μπασκόνια από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρης. Είχε 16 πόντους με 7/9 βολές, 3/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, πήρε 4 ριμπάουντ, έδωσε 6 ασίστ και έκανε 4 κλειψίματα. Με 18 στην αξιολόγηση, ήταν μακράν ο κορυφαίος του αγώνα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα τραγικά ποσοστά του Ερυθρού Αστέρα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Μπασκόνια. Οι Σέρβοι είχαν 20 στα 59 εντός παιδιάς (7/23 τρίποντα, 13/36 δίποντα) και με τέτοια αστοχία ήταν αδύνατον να διεκδικήσουν νίκη. Οχι ότι η Μπασκόνια τα πήγε πολύ καλύτερα, αλλά τα 23 στα 53 που πέτυχε, της έφταναν για να κερδίσει μέσα στο Βελιγράδι.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Οταν ο Ερυθρός Αστέρας μείωσε σε 61-66 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, περίμενε κανείς ότι με τη βοήθεια των οπαδών του θα βρει τον τρόπο να γυρίσει το παιχνίδι. Ομως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με... τίποτα να βάλουν καλάθι. Μέσα στα επόμενα έξι λεπτά έβαλαν μόλις δύο πόντους, με συνέπεια η Μπασκόνια να φτάσει στην επικράτηση, αν και η ίδια ευστοχούσε με μεγάλη δυσκολία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπασκόνια ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με τομ Μπομπουά να αναλαμβάνει δράση έκανε το 7-13 στο 6'. Οι Σέρβοι επέστρεψαν αμέσως, αλλά οι Βάσκοι είχαν τον έλεγχο και με τρίποντο του Μπλάζιτς έκαναν το 15-22 στο δεκάλεπτο.

Σενγκέλια και Λάρκιν πήραν τη σκυτάλη για την ομάδα τους και κάπως έτσι έγινε το 19-29 στο 14', για να μειώσει εκ νέου ο Ερυθρός Αστέρας σε 24-29, όταν βελτίωσε την άμυνά της. Ομως η Μπασκόνια δεν πτοήθηκε και έκλεισε το ημίχρονο με το σκορ στο 28-37.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στην τρίτη περίοδο και με τον ανεβασμένο Βόιγκτμαν έκανε το 39-51 στο 27'. Αλλά κάπου εκεί ξύπνησε ο Ερυθρός Αστέρας και με τρίποντα των Σιμόνοβιτς και Τζένκινς μείωσε σε 48-53 στο 29'. Οι εξέδρες πήραν "φωτιά¨, παρ όλα αυτά η Μπασκόνια απάντησε με σερί 0-6 και έκλεισε την τρίτη περίοδο με σκορ 48-59.

Ο Μπομπουά με νέο τρίποντο έγραψε το 53-64 στο 32' και η Μπασκόνια έδειχνε να έχει πάντα τον έλεγχο, μέχρι που ανέλαβε ο Σιμόνοβιτς και μείωσε σε 61-66 στο 34'. Οι Σέρβοι εχασαν την ευκαιρία να μειώσουν περισσότερο και ο Λάρκιν έκανε το 63-70 στο 37'. Στα επόμενα τρία λεπτά δεν μπήκε πόντος κι έτσι αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 28-37, 48-59, 63-70

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ