EUROLEAGUE

Η Μπασκόνια "έκλεψε" τη νίκη από τον Παναθηναϊκό στο 1.5''

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods κρατούσε το παιχνίδι στα χέρια του, αλλά το μπλακ άουτ που υπέστη (ξανά) στο τελευταίο δίλεπτο, έδωσε την ευκαιρία στον Ροντρίγκ Μπομπουά να χαρίσει τη νίκη στην Μπασκόνια (85-84) με λέι απ στο 1.5'' για το τέλος του αγώνα. Δεν δόθηκε φάουλ στον Νίκο Παππά στα 9'' (VIDEO).

Ίδια εξέλιξη, άλλη κατάληξη! Ο Παναθηναϊκός Superfoods έπαιξε θρίλερ για δεύτερη σερί εβδομάδα, αλλά αυτή τη φορά δεν χαμογέλασε. Πριν από μια εβδομάδα, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, οι "πράσινοι" γύρισαν από το -5 και με τρίποντο του Νίκου Παππά στο 1.2'' πήραν τη νίκη. Από όμως, ήταν αυτοί που απώλεσαν το +4 στο 38ο λεπτό, με τον 27χρονο γκαρντ να χάνει το κρίσιμο λέι απ στην τελευταία δική τους επίθεση (στο replay φαίνεται πως ο Ροντρίγκ Μπομπουά τού κάνει φάουλ) και τον Ροντρίγκ Μπομπουά να "τιμωρεί" με δικό του καλάθι στο 1.5'', για να χαρίσει τη νίκη στην Μπασκόνια (85-84).

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Όσα είδαμε στο α' μέρος, κι όσα έγιναν μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν τον αγώνα με απογοητευτική συμπεριφορά στο πίσω μέρος τους παρκέ, δίνοντας πολλά ελεύθερα σουτ στην Μπασκόνια, με τους παίκτες της να κάνουν καλά τη δουλειά τους από τα 6μ75. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τζέισον Γκρέιντζερ, που ήταν αλάνθαστος από την περιφέρεια, για να βοηθήσει την ομάδα του να διατηρεί το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν δύο φορές μπροστά στο σκορ με διψήφιες διαφορές (22-11 στο 8' και 42-32 στο 17'), αλλά σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις, ο Νίκος Παππάς έδινε τη λύση. Το "τριφύλλι" των 0/4 τριπόντων μέχρι το 9ο λεπτό, είχε 6/7 μέχρι το τέλος του α' μέρους, με τον Κρις Σίνγκλετον να είναι αλάνθαστος (4/4) και να βοηθάει στο να μαζευτεί η διαφορά στο ημίχρονο (47-45).

Άμα τη επιστροφή των ομάδων στο παρκέ, ο Τσάβι Πασκουάλ δοκίμασε τη συνταγή της νίκης επί της Φενέρμπαχτσε. Οι Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς, Κέι Σι Ρίβερς, Κρις Σίνγκλετον και Τζέιμς Γκιστ αποτέλεσαν την πεντάδα που "γύρισε τον διακόπτη" στη Fernando Buesa Arena, με τον πρώτο να μοιράζει αφειδώς ασίστ και τον... τελευταίο να καρφώνει τη μία μπάλα μετά την άλλη. Αποτέλεσμα των άψογων πλέον συνεργασιών του "τριφυλλιού" ήταν η αλλαγή σκηνικού στο παιχνίδι, με το προβάδισμα να περνά πλέον σε ελληνικά χέρια επί μονίμου βάσεως.

Οι πολλές χαμένες βολές όμως δεν επέτρεψαν να πάει η διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με το +4 (80-84) του 38ου λεπτού να αποτελεί πάντως μαξιλαράκι ασφαλείας. Το επιθετικό κρεσέντο του Νίκου Παππά βοήθησε τα μέγιστα σε αυτό, αλλά από εκεί και πέρα οι "πράσινοι" έκαναν κακές επιλογές στην επίθεση. Η πρώτη έφερε το τρίποντο του Τζέισον Γκρέιντζερ στα 28'' και η δεύτερη το καλάθι του Ροντρίγκ Μπομπουά με 1.5'' για το τέλος.

Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε το τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση, ο Κέι Σι Ρίβερς έκανε το σουτ (υπό κακές προϋποθέσεις), δεν βρήκε τον στόχο κι έτσι η νίκη κατέληξε στα χέρια της Μπασκόνια, η οποία "έσπασε το ρόδι" για φέτος στην EuroLeague.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο MVP

Ο Τζέισον Γκρέιντζερ ήταν ο παίκτης που κράτησε όρθια την Μπασκόνια για τριάντα λεπτά, όσο δηλαδή είχε ανάσες. Έβαλε το ένα τρίποντο μετά το άλλο, κι όταν αποσύρθηκε στον πάγκο για να πάρει ανάσες, η ομάδα του έχασε τη συνέπειά της στο σκοράρισμα. Μόλις γύρισε όμως, έβαλε ένα πολύ μεγάλο σουτ (στα 28'') και έδωσε στην ομάδα του το... φιλί της ζωής, πριν σκοράρει ο Ροντρίγκ Μπομπουά σχεδόν με την εκπνοή. Στα 21'53'' που χρησιμοποιήθηκε από τον Πέδρο Μαρτίνεθ είχε 20 πόντους (με 1/5 δίποντα, 6/7 τρίποντα), 4 ριμπάουντ κα ι3 ασίστ, για να συγκεντρώσει αντίστοιχα 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι "πράσινοι" ήταν εξαιρετικοί από την περιφέρεια (11/21), μετά την κακή εκκίνησή τους (0/4) στον συγκεκριμένο τομέα. Αυτό το 61.9% στις βολές όμως (13/21) αποδείχθηκε καθοριστικό στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στα τελευταία πέντε λεπτά, οι "πράσινοι" θα μπορούσαν να είχαν κάνει πιο απλή τη ζωή τους, αν ευστοχούσαν στις ελεύθερες βολές. Δεν το έκαναν όμως, με τον αγώνα να πηγαίνει στη μία κατοχή. Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε το μπλοκ από τον Τόρνικε Σενγκέλια στα 9'' κι αμέσως μετά ο Ροντρίγκ Μπομπουά έβαλε το λέι απ, για να δώσει τη νίκη στην ισπανική ομάδα με 1.5'' για το τέλος.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Οι Βάσκοι είχαν ενημερώσει πως απόψε θα κάνουν season high στις εξέδρες, κάτι που αποδείχθηκε στην πράξη αφού 13.108 φίλους της Μπασκόνια βρέθηκαν στις εξέδρες της Fernando Buesa Arena.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία) - Γιόβτσιτς (Σερβία) - Μπάλακ (Ισραήλ).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-24, 47-45, 63-67, 85-84.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Μαρτίνεθ): Τίμα 9 (3/8 τρίποντα), Βόιτμαν 2, Μαλμάνις 2, Χουέρτας 2 (1/6 σουτ), Μπομπουά 15 (2), Τζάνινγκ 12 (2), Ντιόπ, Γκρέιντζερ 20 (1/5 δίποντα, 6/7 τρίποντα), Πουαριέ 8, Σενγκέλια 15 (6/11 δίποντα), Γκαρίνο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 15 (1/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Ρίβερς 12 (3/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Παππάς 22 (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/6 βολές), Ντένμον 2, Γκιστ 16 (7/7 δίποντα), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 3 (1), Γκάμπριελ, Όγκαστ, Λοτζέσκι (0/4 σουτ), Καλάθης 14 (5/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 14 ασίστ).

Ομαδικά στατιστικά - Μπασκόνια: 19/38 δίποντα, 13/25 τρίποντα, 8/13 βολές, 23 ριμπάουντ (15+8), 16 ασίστ, 7 κλεψίματα, 9 λάθη, 3 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός Superfoods: 19/34 δίποντα, 11/22 τρίποντα, 13/21 βολές, 31 ριμπάουντ (25+6), 20 ασίστ, 4 κλεψίματα, 16 λάθη, 2 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετωπίζει την Κυριακή (5/11, 16:00) την ΑΕΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (10/11, 21:00) για την EuroLeague. Από μέρους της, η Μπασκόνια έχει ακόμη πιο δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δοκιμασία στο "σπίτι" της Χίμκι (10/11, 19:00).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ