EUROLEAGUE

Η Μάλαγα το 2 στα 2, η Μακάμπι την... πικρία

Η Μάλαγα το 2 στα 2, η Μακάμπι την... πικρία

Η Μάλαγα έλεγχε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού κι έτσι κατάφερε να κερδίσει με 93-82 διπλασιάζοντας τα ροζ φύλλα της στη διοργάνωση

Η Μακάμπι δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική περίοδο κι αυτό ήρθε να το επιβεβαιώσει η ψυχωμένη Μάλαγα. Οι Ανδαλουσιάνοι έχοντας ένα εξαιρετικό Κουζμίνσκας (σταμάτησε στους 23 πόντους) και με τον Τζαμάρ Σμιθ να αποδεικνύεται άξιος συμπαραστάτης έχοντας 17 πόντους κατάφεραν να νικήσουν με 93-82 αφήνοντας τους Ισραηλινούς χωρίς νίκη στη διοργάνωση. Η ομάδα του Γκάι Γκούντες αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αμυντικά κι έτσι στο τέλος αποδείχτηκε ότι η επίθεση δεν της... αρκούσε!

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Στην οροφή του γηπέδου που αγαπήθηκε και πρόσφερε πολλά βρισκόταν κρεμασμένη η φανέλα του αδικοχαμένου Νέιτ Χάφμαν . Με αυτόν τον τρόπο θέλησε η διοίκηση της Μακάμπι να πει το δικό της "αντίο" σε έναν... δικό της άνθρωπο .

Ο αγώνας

Με ισπανικό σερί 5-0 ξεκίνησε ο αγώνας δείχνοντας ότι η Μάλαγα ήθελε εξ αρχής να... αιφνιδιάσει τους Ισραηλινούς. Με τους Κουζμίνσκας και Χέντριξ να έχουν πάρει τη μπαγκέτα οι Ανδαλουσιάνοι κατάφεραν να "χτίσουν" μία διψήφια διαφορά (11-21 στο 7'). Αν και άργησε η Μακάμπι βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει και τρέχοντας ένα επιμέρους 10-3 έκλεισε το δεκάλεπτο στο -3 (21-24 στο 10'). Αν και οι παίκτες του Πλάθα κατάφερναν να διατηρούνται μπροστά, ωστόσο η Μακάμπι έδειχνε ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα μπορέσει να κάνει το come back. Φάρμαρ, Λάντεσμπεργκ και Μπάκβε βοήθησαν τους γηπεδούχους να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά με 47-45. Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ισορροπία να απεικονίζεται στο σκορ (47-47 στο 20').

Μπορεί να είδε την Μακάμπι να επιστρέφει, όμως η Μάλαγα δεν έμοιαζε διατεθειμένη να παρατήσει τόσο εύκολα τον αγώνα. Με τους Τζαμάρ Σμιθ και Μιντγκάουσκας Κουζμίνσκας να μοιάζουν ασταμάτητοι οι Ισπανοί κατάφεραν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα διατηρώντας μία εύθραυστη αλλά αγχολυτική διαφορά (58-62 στο 26'). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια (63-68 στο 30').

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν παθιασμένες με στόχο να φτάσουν στο ροζ φύλλο, όμως αυτή που έδειξε να βρίσκεται σε καλύτερο ρυθμό ήταν η Μάλαγα. Οι Ανδαλουσιάνοι έφτασαν ακόμα και στο +8 (68-76 στο 33'), όμως οι Ντέβιν Σμιθ, Τρέβορ Μπάκβε μίλησαν στα δύσκολα παίρνοντας πάνω τους μεγάλα σουτ που βοήθησαν να μειώσει η Μακάμπι σε 80-82 (στο 36'). Ο Πλάθα είχε αφήσει για πολύ ώρα στον πάγκο τον Κουζμίνσκας, όμως σε εκείνο το σημείο επέλεξε να τον ρίξει και πάλι στο παρκέ με τον Λιθουανό να κάνει άνω-κάτω την Ισραηλινή άμυνα και να στέλνει και πάλι τη διαφορά στους 7 (80-87 στο 37'). Η Μάλαγα έλεγχε το παιχνίδι και δεν ήταν διατεθειμένη να παίξει... με τη φωτιά. Στα κρίσιμα σημεία οι παίκτες του Χουάν Πλάθα δεν άφησαν δευτερόλεπτο τους αντιπάλους τους να νιώσουν ότι μπορούν να επιστρέψουν κι έτσι έφτασαν στη δεύτερη νίκη.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ