EUROLEAGUE

Η Μακάμπι νίκησε με 92-82 την Αρμάνι

Η Μακάμπι νίκησε με 92-82 την Αρμάνι

Στο ραντεβού των... αποκλεισμένων, η Μακάμπι επικράτησε εύκολα της Αρμάνι Μιλάνο με 92-82

Στο ραντεβού των απογοητευμένων, η Μακάμπι είχε περισσότερο κίνητρο γιατί έπαιζε μπροστά στο κοινό της... Και αποζημίωσε τους πιστούς οπαδούς της στο Γιαντ Ελιάου με μια... ωραία παράσταση. Η ένατη νίκη στη σεζόν ήρθε με το άνετο 92-82, που ήταν προϊόν της εξαιρετικής επιθετικής παρουσίας των γηπεδούχων.

Όχι ότι κερδίζουν κάτι σημαντικό, όμως το γόητρο έχει πάντα τη δική του ξεχωριστή γοητεία. Η Μακάμπι βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 23 πόντους διαφορά στη εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, το Μιλάνο μείωσε ακόμα και στους 6, αλλά οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα όταν χρειάστηκε και έφτασαν άνετα στην επικράτηση με 92-82.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

MVP

Ό Κόλτον Αϊβερσον έκανε σπουδαίο πρώτο ημίχρονο και πάνω του κτίστηκε η διαφορά νίκη. Ο Αμερικανός σέντερ έιχε 16 πόντους με 4/7 βολές και 6/8 δίποντα σε 18 λεπτά συμμετοχής, πήρε 9 ριμπάουντ και είχε 22 στην αξιολόγηση, όσους και ο Ντι Τζέι Σίλεϊ, που είχε 15 πόντους και 7 ασίστ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Μακάμπι έβαλε τις βάσεις της νίκης στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε τη διαφορά στην εκκίνηση της επανάληψης και ουσιαστικά εκεί κρίθηκαν όλα. Η υπερπροσπάθεια της Μιλάνο να μειώσει έφερε εν μέρει αποτέλεσμα, διότι ήταν απίθανο να επιστρέψει από το -23. Συνεπώς ό,τι έγινε μέχρι το 21', προδιέγραψε και την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το Μιλάνο είχε ρόλο κομπάρσου στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά υπήρξε ένα σημείο στο ματς που έκανε αισθητη την παρουσία του. Οταν με επί μέρους 6-23 στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 6 και να δώσει για λίγο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Κι αυτό είχε να κάνει κυρίως με τον Σάντερς, που πέτυχε 19 πόντους με 4 τρίποντα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μακάμπι πήρε εξ αρχής το προβάδισμα και δεν άφησε την Αρμάνι να μπει στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Αϊβερσον κυριάρχησε μέσα στις δύο ρακέτες, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν εξαιρετική και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι πέτυχαν 51 πόντους στο πρώτο 20λεπτο. Πολύ καλός σε αυτό το διάστημα ήταν και ο Ραντ, την ίδια στιγμή που η Μιλάνο έπαιζε άμυνα με τα... μάτια και πήρε βοήθεια στην επίθεση από τους Σάντερς και Αμπας. Το 51-35 ήταν φυσική συνέπεια του ελεύθερου και επιθετικού μπάσκετ που παίχθηκε στο Γιαντ Ελιάου.

Ο ασταμάτητος Ραντ έκανε το 56-35 στο 21', αμέσως μετά έγινε το 58-35, για να απαντήσει ο Σάντερς με 2/2 τρίποντα και συνολικά το Μιλάνο με σερί 0-8 (58-43). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Τσιντσιαρίνι σε 64-55 στο 27' και με τον Μάτσβαν σε 64-58, για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με σκορ 70-61.

H Μακάμπι όμως δεν άφησε να της ξεφύγει το ματς, έκανε το 83-67 στο 36', για να ολοκληρωθεί το ματς με τη διαφορά στους 10 (92-82).

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 51-35, 70-61, 92-82.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ