EUROLEAGUE

Η Μακάμπι μόνο ασφαλής δεν είναι πλέον...

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - MACCABI TEL AVIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - MACCABI TEL AVIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ήττα στο Martin Carpena έβαλε σε περιπέτειες τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που βλέπει πλέον τη θέση της στην οκτάδα να είναι υπό αμφισβήτηση. Το Sport24.gr γράφει για τους ανταγωνιστές της "ομάδας του λαού".

Το βράδυ της Πέμπτης (22/2) η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να βάλει τις βάσεις για την παρουσία της στα playoffs της EuroLeague. Το παιχνίδι με την Ουνικάχα Μάλαγα ήταν αυτό που είχαν "κυκλώσει" στην "ομάδα του λαού", αφενός γιατί ενδεχόμενη εκτός έδρας επικράτηση θα περιόριζε στο ελάχιστο τις ελπίδες της ισπανικής ομάδας να προλάβει το τρένο της οκτάδας, αφετέρου γιατί θα μεγάλωνε την απόσταση από την Μπασκόνια στις τρεις νίκες.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε όμως, με τη νίκη της Ουνικάχα Μάλαγα στο Martin Carpena να θέτει εν αμφιβόλω την παρουσία της ομάδας του Νέβεν Σπάχια στα playoffs.

Η Μακάμπι μόνο ασφαλής δεν είναι πλέον...

Κι οι λόγοι είναι απλοί:

  1. Η Ουνικάχα Μάλαγα έχει κερδίσει δύο φορές τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, άρα υπερτερεί σε ισοβαθμία
  2. Η Μπασκόνια περιμένει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Fernando Buesa Arena στην προτελευταία αγωνιστική
  3. Η Μπασκόνια έχει κερδίσει δύο φορές την Ουνικάχα Μάλαγα, οπότε έχει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη δική τους ισοβαθμία
  4. Με βάση τα μεταξύ τους παιχνίδια, ενδεχόμενη ήττα στη Fernando Buesa Arena φέρνει την "ομάδα του λαού" να υστερεί ακόμη και σε τριπλή ισοβαθμία

Μέχρι στιγμής, στα μεταξύ τους παιχνίδια οι τρεις ομάδες έχουν ως εξής:

Μακάμπι Τελ Αβίβ: 1 νίκη, 2 ήττες

Ουνικάχα Μάλαγα: 2 νίκες, 2 ήττες

Μπασκόνια: 2 νίκες, 1 ήττα

Η Μακάμπι μόνο ασφαλής δεν είναι πλέον...

Η ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κάπως έτσι, η ομάδα του Νέβεν Σπάχια αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα σε περίπτωση που καταλήξει να έχει τον ίδιο αριθμό νικών με τους βασικούς της αντιπάλους στο φινάλε της regular season. Αυτό είναι το ένα δεδομένο, το άλλο έχει να κάνει με το πρόγραμμα. Κι εκεί, το πλεονέκτημα το έχει άλλος. Για την ακρίβεια, η Μπασκόνια. Οι Βάσκοι είναι δύο νίκες πίσω αυτή την στιγμή, αλλά δεδομένου του προγράμματος που ακολουθεί, ξέρουν πως η ζωή τους μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη.

Αφενός επειδή θα υποδεχθούν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφετέρου γιατί θα δώσουν πέντε εντός έδρας αγώνες στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές. Ενώ, μέσα σε όλα, δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά από την Ισπανία, αφού τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που έχει είναι με Μπαρτσελόνα και Βαλένθια.

Την ίδια ώρα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει τρία παιχνίδια στη Menora Mivtachim Arena, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας αφού θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Χίμκι και τον Παναθηναϊκό. Παρεμπιπτόντως, δοκιμάζεται επίσης στην έδρα της Φενέρμπαχτσε σε ένα χρονικό σημείο (27η αγωνιστική) που η τετράδα -λογικά- θα είναι ακόμη "ανοιχτή", άρα η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα "καίγεται" για τη νίκη.

Όσο για την Ουνικάχα Μάλαγα; Έχει ακόμη πιο δύσκολο πρόγραμμα, αφού θα τεθεί αντιμέτωπη με ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός), Παναθηναϊκό Superfoods (εντός), Ολυμπιακό (εντός) και Φενέρμπαχτσε (εκτός). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ονειρεύεται. Δεδομένα όμως θα χρειαστεί να κάνει τουλάχιστον μια μεγάλη νίκη ή -ακόμη περισσότερο- να υπερασπιστεί απόλυτα την έδρα της (τρεις αγώνες) και να ψάξει για δύο μεγάλα "διπλά" απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Μπάμπεργκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών μονομάχων στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές:

Η Μακάμπι μόνο ασφαλής δεν είναι πλέον...
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ