EUROLEAGUE

Η Μακάμπι έστειλε (το πρώτο) μήνυμα στο Μπάμπεργκ

Η Μακάμπι έστειλε (το πρώτο) μήνυμα στο Μπάμπεργκ
TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE

Χάρη σε ένα "ξέσπασμά" της στα μισά της τελευταίας περιόδου, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξέφυγε στο σκορ και πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της Μπάμπεργκ (71-88). Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Πιέρ Τζάκσον στην επανεμφάνισή του στην EuroLeague.

Η Μπάμπεργκ και η Μακάμπι Τελ Αβίβ άλλαξαν σε εντυπωσιακό βαθμό την εικόνα του ρόστερ τους το καλοκαίρι, με την πρώτη να αποδυναμώνεται και τη δεύτερη να ενισχύεται σημαντικά (στα χαρτιά). Στην πράξη, οι δύο αντίπαλοι παρουσιάστηκαν ισοδύναμοι για κάτι περισσότερο από τρία δεκάλεπτα, αλλά στο φινάλε της αναμέτρησης η ομάδα του Νέβεν Σπάχια "πάτησε το γκάζι" και πήρε την εκτός έδρας νίκη (88-71).

Οι γηπεδούχοι έμειναν για πέντε λεπτά (!) χωρίς πόντο στην τελευταία περίοδο, την ώρα που οι παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ κυριαρχούσαν στο παρκέ, για να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Ο MVP

ΟΚ, με έξι παιχνίδια στις πλάτες του στην EuroLeague, ο Πιέρ Τζάκσον δεν έχει "βαρύ" βιογραφικό. Οπότε το γεγονός πως έκανε ρεκόρ καριέρας απόψε με τους 27 πόντους που σημείωσε (με 4/8 δίπ., 5/5 τρίπ., 4/5 βολ.) δεν προκαλεί έκπληξη. Ο πλεϊμέικερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε θραύση στα 30'21'' που αγωνίστηκε, προσφέροντας ακόμη 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κυριάρχησε στην τελευταία περίοδο, έχοντας 12/16 σουτ. Την ίδια ώρα, η Μπάμπεργκ είχε 8 σερί χαμένες επιθέσεις στο διάστημα που οι φιλοξενούμενοι "πάτησαν το γκάζι" στα μισά του δ' δεκαλέπτου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το σαραντάλεπτο χωρίζεται επί της ουσίας σε δύο μέρη, που ήταν αντίθετα μεταξύ τους: όσα έγιναν μέχρι το 33ο λεπτό και όσα ακολούθησαν.

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Μπάμπεργκ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ισορροπημένο για κάτι παραπάνω από τρία δεκάλεπτα, αφού καμία εκ των δύο δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Κι αυτό γιατί μιλάμε για δύο ομάδες που άλλαξαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα του ρόστερ τους το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει πως τους λείπει η "χημεία".

Με 6'34'' για το τέλος του αγώνα, ο Όγκουστιν Ράμπιτ ισοφάρισε (67-67) με καλάθι δύο πόντων, για να ακολούθησε το μπλακ άουτ των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι αστόχησαν σε οκτώ διαδοχικές επιθέσεις, την ώρα που οι Πιέρ Τζάκσον και Μάικλ Ρολ έβλεπαν το γερμανικό καλάθι σαν βαρέλι.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ακολουθήσει το 19-0 της "ομάδας του λαού", που τελείωσε επί της ουσίας την υπόθεση "νίκη" με δύο λεπτά να απομένουν στον αγώνα. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε λοιπόν το "διπλό" (88-71) στην πρεμιέρα της EuroLeague, δείχνοντας με το "καλημέρα" πως έχει αφήσει πίσω της όσα τραγικά έγιναν πέρσι. Από την άλλη, η Μπάμπεργκ θα χρειαστεί χρόνο για να "δέσει" και να είναι σε θέση να διεκδικήσει κάτι καλό στη διοργάνωση.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Οι 6.150 που βρέθηκαν στο γήπεδο έδωσαν ώθηση στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, αλλά στο φινάλε έφυγαν απογοητευμένοι, λόγω της βαριάς ήττας.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρθία Γκονθάλεθ - Μάικιτς - Λαουριναβίτσιους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-14, 36-37, 59-55, 71-88.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Τρινκιέρι): Χάκετ 2 (4 ασ.), Χίκμαν 10 (2 τρίπ., 5 ασ.), Ζήσης 16 (2 τρίπ., 4 ριμπ., 5 ασ.), Στάιγκερ 3 (1), Μίτροβιτς 9 (1), Λο 2, Ράμπιτ 10, Χέκμαν 2, Ραντόσεβιτς 12 (6 ριμπ.), Τέιλορ 5 (1/5 τρίπ.).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Σπάχια): Τόμας 7 (7 ριμπ.), Ρολ 16 (1), Κέιν 1, Τάιους 12, Ντιμπαρτολομέο 5 (4 ριμπ.), Κοέν 2, Κόουλ 6, Μπόλντεν 2, Παραχούσκι 10, Τζάκσον 27 (5/5 τρίπ., 7 ριμπ., 9 ασ.).

Ομαδικά στατιστικά - Μπάμπεργκ: 21/40 δίποντα, 7/24 τρίποντα, 8/8 βολές, 23 ριμπάουντ (15+8), 18 ασίστ, 3 κλεψίματα, 8 λάθη, 2 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Μακάμπι Τελ Αβίβ: 28/43 δίποντα, 6/15 τρίποντα, 14/17 βολές, 25 ριμπάουντ (22+3), 17 ασίστ, 5 κλεψίματα, 11 λάθη, 5 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Σε εφτά μέρες, η Μπάμπεργκ θα δοκιμαστεί στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια στη Menora Mivtachim Arena.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ