EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Το Euroleague Greece αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού στον πρώτο προημιτελικό απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα. Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι έμειναν στα ρηχά.

Διαβάστε αναλυτικά το τι έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο 84-68 με το οποίο σφραγίστηκε το πρώτο παιχνίδι της σειράς του Παναθηναϊκού με τους Βάσκους .

Μαρκίς Χέινς: Είχε πολλές καλές στιγμές, αλλά κυρίως στο 4ο δεκάλεπτο όταν το παιχνίδι είχε κριθεί. Σκόραρε 11 πόντους (2/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/2 βολές) και είχε ένα κερδισμένο φάουλ σε 17 λεπτά (7 στο ranking). Περισσότερο εκτελεστικός και λιγότερο δημιουργικός, ήταν και πάλι ο πιο αποτελεσματικός περιφερειακός του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Έπαιξε για αρκετή ώρα μαζί με τον Καλάθη στο "2", παίρνοντας το χρόνο που δεν είχε ο Διαμαντίδης.

Σάσα Πάβλοβιτς: Ξεκίνησε 5άδα χωρίς όμως να αφήσει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο, δε, αγωνίστηκε και ως "4" σε μια προσπάθεια του Παναθηναϊκού να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Είχε προβλήματα να κυνηγήσει ακόμη και τον Μπέρτανς, που δεν είναι ένας αμιγώς περιφερειακός παίκτης. Είχε τελικά 2 πόντους (1/2 δίποντα), 2 επιθετικά ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη σε 16 λεπτά.

Βλάντο Γιάνκοβιτς: Φάνηκε και πάλι ότι δεν είναι μες στις πρώτες λύσεις του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Έπαιξε 10 λεπτά κατά κύριο λόγο στο τέλος όταν η διαφορά ήταν στα ύψη. Έδωσε μάχες, κυνήγησε τις φάσεις, αλλά δεν είχε ευκαιρίες να εκτελέσει. Έκανε ένα σουτ μόνο (0/1 τρίποντο), ενώ ακόμη είχε 2 αμυντικά ριμπάουντ και 1 ασίστ στα 10 λεπτά που έπαιξε.

Αντώνης Φώτσης: Μια αντίστοιχη κατηγορία. Αγωνίστηκε 11 λεπτά, δίνοντας κατά κύριο λόγο ανάσες. Δεν αποτέλεσε σημείο αναφοράς (2 πόντοι με 1/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ) και γενικότερα έμεινε στο παρκέ κατά κύριο λόγο στο 4ο δεκάλεπτο, κάνοντας "δίδυμο" με τον Χάντερ. Η παρουσία του ωστόσο βοήθησε τον Παναθηναϊκό να γίνει πιο πιεστικός στην άμυνα.

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: Ο πρώτος σκόρερ του "τριφυλλιού" με 21 πόντους. Είχε 8/13 δίποντα και 5/6 βολές, καθώς ακόμη 6 ριμπάουντ (3 επιθετικά), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 20 λεπτά. Στα συν τα 7 κερδισμένα φάουλ του (που έστειλαν τον Μπουρούση στον πάγκο στο πρώτο μέρος) αλλά και το 28 στο ranking. Αντιμετώπισε αρκετά αμυντικά προβλήματα για αυτό και δεν μπόρεσε να μείνει παραπάνω στο παρκέ, παρότι ήταν φανερά πολύ αποτελεσματικός στην επίθεση. Στο ξεκίνημα του αγώνα αποτέλεσε στόχο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον τρόπο για να κρατήσει χαμηλά το τέμπο της Λαμποράλ. Στη συνέχεια, όμως, όταν κουράστηκε δεν κατάφερε να ακολουθήσει...

Τζέιμς Φελντέιν: Κι αυτός έμεινε στα ρηχά. Είχε μόλις 2 πόντους (1/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 λάθος και 4 ασίστ σε 19 λεπτά. Η εικόνα του ήταν τέτοια που θα πόνταρε κανείς ότι είχε παίξει πολύ λιγότερο.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Έμεινε στο μηδέν. Αστόχησε στα 5 σουτ που επιχείρησε και έδωσε μόνο μια ασίστ. Έπαιξε 8 λεπτά, με τον Τζόρτζεβιτς να τον προστατεύει ενόψει συνέχειας.

Τζέιμς Γκιστ: Τέλειωσε το ματς με 7 πόντους (3/6 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 1/2 βολές) και 2 ριμπάουντ σε 24 λεπτά. Έδωσε μάχες, πάλεψε στα ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί ακριβώς γιατί η Λαμποράλ είχε αποφασίσει να γεμίσει τη ρακέτα της, εκμεταλλευόμενη διαρκώς περισσότερο την αστοχία του Παναθηναϊκού. Επομένως δεν βρήκε τους χώρους, ούτε κατάφερε μόνος του να κοιτάξει στα μάτια μια πολύ πιο αθλητική φροντ-λάιν.

Νικ Καλάθης: Έπαιξε για ακόμη ένα ματς περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Είχε 27 λεπτά στο παρκέ με μόλις 5 πόντους (2/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές). Είχε όμως 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη και 11 ασίστ (9 ranking). Ήταν ο μοναδικός περιφερειακός που δημιουργούσε κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έδωσε παραπάνω από τις μισές "πράσινες" ασίστ. Ξεκίνησε μουδιασμένα στην άμυνα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε στα γνωστά του αμυντικά στάνταρ. Παρόλα αυτά η εκτελεστική του αναποτελεσματικότητα έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Για παράδειγμα όλοι οι πόντοι του ήρθαν με προσπάθειες μέσα στη ρακέτα (3 πόντοι από ασίστ και ενα καλάθι από δικό του κλέψιμο). Ήταν ένας από τους λόγους που το γήπεδο στην επίθεση του Παναθηναϊκού έγινε πιο μικρό.

Όγκγιεν Κούζμιτς: Είχε 4 πόντους (2/3 δίποντα), 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο παίζοντας κάτι περισσότερο από 10 λεπτά. Πρόσφερε κατά κύριο τα 3 φάουλ του, χωρίς όμως να μπορέσει να είναι αντίστοιχα αποτελεσματικός, όπως ο Ραντούλιτσα, ή ο Χάντερ.

Έλιοτ Ουίλιαμς: Το χειρότερο του ευρωπαϊκό παιχνίδι με 7 πόντους (3/11 σουτ), 3 ριμπάουντ και 2 λάθη σε 25'. Κοιτούσε αποκλειστικά το καλάθι και δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να νικήσει την άμυνα της Λαμποράλ. Ίσως να έπαιξε ρόλο σ' αυτό ότι ξεκίνησε άσχημα (0/4 σουτ) και δεν βρήκε ρυθμό. Απέναντι του οι Βάσκοι έκλειναν πολύ τους διαδρόμους και αυτό δεν του επέτρεψε ούτε να φτάσει στα αγαπημένα του δυνατά drive,, κάτι που φαίνεται κατά κύριο λόγο από το γεγονός ότι κέρδισε μόνο ένα φάουλ, που είναι και το δυνατό του σημείο.

Βινς Χάντερ: Έπαιξε μόλις 8 λεπτά, αλλά πρόλαβε να σκοράρει 7 πόντους (3/4 δίποντα, 1/2 βολές) και να πάρει 4 ριμπάουντ. Έπαιξε τον λιγότερο χρόνο από όλους, αλλά ήταν δεύτερος σε αξιολόγηση. Πήρε μερικές φάσεις στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και έπαιξε κατά κύριο λόγο στο τέλος. Η δική του παρουσία συνέπεσε με το καλύτερο διάστημα του Παναθηναϊκού, που γύρισε το παιχνίδι. Η ενέργεια που έβγαλε ήταν μια λύση για το "τριφύλλι".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ