EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο φινάλε για τον Παναθηναϊκό και του χάρισε τη νίκη επί της Νταρουσάφακα. Διαβάστε πώς σχολιάζει το Euroleague Greece την απόδοση των παικτών του "τριφυλλιού".

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία δύσκολη, αλλά ιδιαίτερα σημαντική νίκη στην Κωνσταντινούπολη επί της Νταρουσάφακα , με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έλιοτ Ουίλιαμς, ο οποίος στα τελευταία 4 λεπτά πέτυχε 9 πόντους .

Δείτε πώς σχολιάζει το Euroleague Greece την απόδοση των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην αναμέτρηση με τους Τούρκους.

Μαρκίς Χέινς: Είχε 5 πόντους (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 3/4 βολές), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε. Πήρε αρκετό χρόνο λόγω της κακής ημέρας του Καλάθη και των φάουλ του Ουίλιαμς, αλλά δεν διακρίθηκε. Έπαιξε άμυνα στη μπάλα, κέρδισε φάουλ, αλλά δεν ήταν δημιουργικός στο σετ παιχνίδι. Για αυτό και τον περισσότερο χρόνο είχε συμπληρωτικό ρόλο δίπλα στον Διαμαντίδη.

Σάσα Πάβλοβιτς: Έμεινε στο παρκέ για 5 λεπτά και αστόχησε σε δύο σουτ (ενα δίποντο και ένα τρίποντο), ενώ είχε και 2 λάθη. Ήταν non-factor για το ματς.

Αντώνης Φώτσης: Αν και είχε μόλις 3 πόντους (1/1 τρίποντο) ήταν ένας από τους καθοριστικούς παίκτες για τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι είχε το μεγαλύτερο +/- που δείχνει το σκορ όσο χρόνο βρίσκεται ο κάθε παίκτης στο παρκέ. Του Φώτση ήταν +11. Είχε ακόμη 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος. Έδωσε λύσεις ανοίγοντας την αντίπαλη άμυνα χάρις στην παρουσία του στην αδύνατη πλευρά.

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: Ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 21 πόντους, ενώ ήταν και πρώτος σε ranking (21). Είχε 9/12 δίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, αλλά και 5 λάθη. Έπαιξε συνολικά 23 λεπτά. Στην αρχή έχασε αρκετές μάχες από τον Ερντέν (αν και πολλοί από τους πόντους του Τούρκου σέντερ ήρθαν μετά από συνεργασία και άρα αμυντική περιστροφή), εν συνεχεία φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με προσωπικές ενέργειες στο post, αλλά στο τέλος δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός. Έστω κι αν το ένα επιθετικό του ριμπάουντ στα τελευταία δύο λεπτά που μεταφράστηκε σε δύο βολές έδωσε ανάσα.

Τζέιμς Φελντέιν: Αθόρυβος (και πολύτιμος) για ακόμη ένα ματς. Είχε 12 πόντους (2/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος και 8 στο ranking. Το πόσο σημαντικός ήταν για το "τριφύλλι" φαίνεται και από τον χρόνο συμμετοχής του (32 λεπτά), που ήταν ο περισσότερος από όλους τους "πρασίνους". Έβαλε δύο μεγάλα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν αρκετά επιθετικός, αποτελώντας στήριγμα για τον Διαμαντίδη το διάστημα που έλειπε ο Ουίλιαμς.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Η παρουσία του δεν μεταφράζεται απολύτως τους από τους αριθμούς. Είχε 8 πόντους (1/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μόλις λάθος και 16 στο ranking. Ήταν όμως παρών στα κρίσιμα σημεία. Πότε με σημαντικά σουτ, πότε με καθοριστικές ασίστ και πότε με την εμπειρία του στο αμυντικό κομμάτι. Για δεύτερο σερί παιχνίδι καταθέτει την κλάση του στα κρίσιμα.

Τζέιμς Γκιστ: Έμεινε στους 10 πόντους (4/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 λάθη και 2 κλεψίματα σε 27 λεπτά. Ξεκίνησε και πάλι ζεστός (όπως και με τη Λοκομοτίβ), αλλά δεν συνέχισε έτσι. Σε ένα σημείο του αγώνα είχε και πρόβλημα με τα φάουλ. Η παρουσία του ωστόσο έδωσε πολλά στον Παναθηναϊκό ειδικά στον τομέα των ριμπάουντ και της άμυνας.

Νικ Καλάθης: Έμεινε στα ρηχά. Είχε μόλις 1 πόντο (1/2, 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Το γεγονός ότι δεν ήταν σε καλή ημέρα, αλλά και το ότι είχε πρόβλημα με φάουλ επηρεάσε το χρόνο συμμετοχής του. Για αυτό έμεινε στο παρκέ μόλις 18 λεπτά. Τα λιγότερα που έχει αγωνιστεί τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Έλιοτ Ουίλιαμς: Χωρίς αμφιβολία ο MVP της αναμέτρησης. Είχε 19 πόντους (3/6 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 10/10 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 7 κερδισμένα φάουλ και 20 στο ranking αγωνιζόμενος 23 λεπτά. Θα έπαιζε και περισσότερο αν δεν είχε και αυτός πρόβλημα με φάουλ. Έκανε μάλιστα δύο συνεχόμενα στο τρίτο δεκάλεπτο (πριν προλάβει να τον αλλάξει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς) και υποχρεώθηκε να επιστρέψει μόλις στα τελευταία 4 λεπτά. Παρόλα αυτά όταν χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός αυτός έδειξε την ποιότητα του σκοράροντας 9 προσωπικούς πόντους σ' αυτό το διάστημα. Είχε το κρίσιμο τρίποντο που ισοφάρισε το ματς στα 26'' αλλά και το φάουλ που του έδωσε την ευκαιρία για τις δύο νικητήριες βολές.

Βινς Χάντερ: Κερδίζει συνεχώς έδαφος! Αυτή τη φορά έπαιξε ως το δεύτερο "5άρι" του Παναθηναϊκού, εν τη απουσία του Κούζμιτς. Έπαιξε 14 λεπτά έχοντας 7 πόντους (1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 5/6 βολές), 2 ριμπάουντ και 3 κερδισμένα φάουλ. Νίκησε σε προσωπικές μονομαχίες, έκανε πιο επιθετική την άμυνα του "τριφυλλιιού" κι έδειξε ότι όσο κυλάει ο καιρος θα γίνεται και καλύτερος. Θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός αν χρησιμοποιούσε λιγότερες ντρίμπλες στην επίθεση και τέλειωνε πιο αποφασιστικά τις φάσεις μες στη ρακέτα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ