EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Το Euroleague Greece περνάει από μικροσκόπιο την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού στο καθοριστικό παιχνίδι απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ποιος ήταν ο πολυτιμότερος και οι ποιο οι παίκτες κλειδιά.

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη νίκη (84-79) επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μαρκίς Χέινς: Δεν έπαιξε πολύ. Έμεινε στο παρκέ για 7.34 δοκιμάζοντας μονο ένα τρίποντο. Έδωσε ανάσες επί της ουσίας στον Καλάθη. Δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και τέλειωσε το ματς με δύο αμυντικά ριμπάουντ.

Σάσα Πάβλοβιτς: Μπήκε ως αλλαγή στο "3" και αγωνίστηκε για 12 λεπτά έχοντας 5 πόντους (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 3/3 βολές), ενώ ακόμη πήρε 2 ριμπάουντ και κέρδισε 3 φάουλ (7 ranking). Στο πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε επιθετικό στόχο απέναντι σε κοντύτερους παίκτες στο "3" και κέρδισε φάσεις πηγαίνοντας στο post. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διστακτικός στην εκτέλεση και δεν έμεινε πολύ στο παρκέ. Επί της ουσίας αποτέλεσε την απάντηση του Τζόρτζεβιτς όταν η Λοκομοτίβ έπαιξε με τον Κλαβέρ στο "3".

Αντώνης Φώτσης: Είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο), αλλά ήταν άστοχος σε δύο "δικά" του τρίποντα. Είχε 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 12 λεπτά συμμετοχής. Δεν του ταίριαξε όμως τόσο το παιχνίδι καθώς είχε δυσκολία στο να κυνηγήσει μετά από αλλαγές.

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: Το "στοίχημα" του Παναθηναϊκού, καθώς προσπάθησε να κερδίσει περισσότερα από τον Σέρβο απ' αυτά που θα έχανε απέναντι σε πιο γρήγορους αντιπάλους. Τελικά δεν κατάφερε να παίξει σημαντικό ρόλο, παρά μόνο στο 2ο ημίχρονο όταν τιμώρησε κάποιες αλλαγές από high-low. Είχε 8 πόντους (4/7 δίποντα) και 3 λάθη στις παγίδες παίζοντας 21 λεπτά. Είχε προβλήματα όταν χρειάστηκε να μαρκάρει μακριά είτε τον Ράντολφ, είτε τον Σίνγκλετον, είτε σε συνθήκες pick-n-roll.

Τζέιμς Φελντέιν: Έμεινε στο παρκέ για 20 λεπτά έχοντας 5 πόντους (1/1 δίποντο, 1/4 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος (3 ranking). Εκτελεστικά δεν βρέθηκε σε μεγάλη ημέρα και αναλώθηκε περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα. Έμεινε στα ρηχά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Ο MVP του αγώνα! Είχε 15 πόντους (4/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/1 βολή), 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 24 λεπτά συμμετοχής. Ήταν παράλληλα και δεύτερος στο ranking (21). Μίλησε σε όλα τα κρίσιμα σημεία, ειδικά όταν ο Παναθηναϊκός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Έδωσε μια κρίσιμη ασίστ και πέτυχε ένα καθοριστικό καλάθι για το +3 και το +5 αντίστοιχα στο τέλος. "Γύρισε" το ματς με τον τρόπο που αμύνθηκε στη μπάλα, αλλά και με τον τρόπο που λειτούργησε στην επίθεση. Από τα καλύτερα του φετινά ματς!

Τζέιμς Γκιστ: Πρώτος σκόρερ του ματς μαζί με τον Ουίλιαμς! Είχε 8/9 δίποντα (με 4 καρφώματα), 0/2 τρίποντα και 0/1 βολή και ακόμη 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 31 λεπτά. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν 2ος σε χρόνο συμμετοχής (28') και 1ος στο ranking (22). Έδωσε αμέτρητες μάχες με τους αθλητικούς ψηλούς της Λοκομοτίβ (Κλαβέρ, Σίνγκλετον, Ράντολφ), αποτέλεσε την πιο σταθερή λύση απέναντι στην άμυνα με αλλαγές των Ρώσων και κράτησε όλο τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Νικ Καλάθης: Τέλειωσε το ματς έχοντας τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (31') και 12 πόντους (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη και 17 στο ranking. Αν εξαιρέσουμε το διάστημα από το 25 ως το 30 έπαιξε πολύ καλή άμυνα στον Ντιλέινι και οδήγησε τους αντιπάλους σε αρκετά λάθη. Οι περισσότερες τελικές πάσες του ήρθαν στο ανοιχτό γήπεδο ή στις φάσεις με τον Γκιστ στο 1ο ημίχρονο. Παρότι δυσκολεύτηκε απέναντι στην άμυνα της Λοκομοτίβ (που προτίμησε να ρισκάρει το σουτ), βρήκε τις λύσεις στο τέλος. Πέτυχε μάλιστα το καθοριστικό τρίποντο που ισοφάρισε το ματς στο τελευταίο 5λεπτο.

Όγκγιεν Κούζμιτς: Έμεινε στο παρκέ για 9 λεπτά έχοντας ένα άστοχο δίποντο, 1 ριμπάουντ και 1 λάθος. Έπαιξε βασικός και εν συνεχεία στο τρίτο δεκάλεπτο, αντιμετωπίζοντας όμως προβλήματα απεναντι στον Ράντολφ.

Έλιοτ Ουίλιαμς: Και πάλι πρώτος σκόρερ έχοντας τους ίδιους πόντους (16) με τον Γκιστ. Μέτρησε 3/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 10/10 βολές. Είχε 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη, συγκεντρώνοντας 16 στο ranking. Παρότι προερχόταν από τραυματισμό ήταν ξανά πολύ επιθετικός προς το καλάθι, τελειώνοντας φάσεις ένας-εναντίον-ενός. Οι προσωπικοί πόντοι που δίνει στον Παναθηναϊκό αποδείχτηκαν πολύτιμοι για ένα ακόμη παιχνίδι. Παράλληλα τέλειωσε καλά φάσεις κινούμενος μακριά από τη μπάλα, όπως το καθοριστικό καλάθι που πέτυχε στο φινάλε.

Βινς Χάντερ: Έπαιξε λίγο. Συγκεκριμένα για 7.32' όταν στο δεύτερο ημίχρονο οι "πράσινοι" χρειάστηκαν αθλητικότητα μες στο καλάθι. Παρόλα αυτά ανταποκρίθηκε άψογα έχοντας 5 πόντους (2/3 δίποντα, 1/3 βολές), 3 ριμπάουντ και 1 κόψιμο με 8 στο ranking. Τα δύο δικά του καλάθια έδωσα το πρώτο προβάδισμα των γηπεδούχων στην έναρξη της 4ης περιόδου. Έδωσε πολλά στην άμυνα αν κι ο κόουτς Τζόρτζεβιτς προτίμησε να τελειώσει το ματς με τον πιο "έτοιμο" Ραντούλιτσα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ