EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Μπαρτσελόνα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με βαριά ήττα στη Βαρκελώνη ξεκίνησε η σεζόν του Παναθηναϊκού στη EuroLeague. Ξεχώρισε ο Παππάς, πάλεψαν ο Καλάθης και ο Λοτζέσκι. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η σεζόν στη EuroLeague για τον Παναθηναϊκό, που γνώρισε βαριά ήττα στη Βαρκελώνη από την ανανεωμένη και αρκετά φιλόδοξη Μπαρτσελόνα του Σίτο Αλόνσο ( 98-71 ). Ο Πρωταθλητής Ελλάδας έκανε άσχημη εμφάνιση, είχε τραγικά ποσοστά από το τρίποντο, καμία συνοχή στην άμυνα, καμία συγκέντρωση και θα πρέπει γρήγορα να ανασυνταχθεί καθώς την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τη Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκέρι, του Νίκου Ζήση και του Ντάνιελ Χάκετ. Πλην του Νίκου Παππά, ενδεχομένως και των Νικ Καλάθη - Ματ Λοτζέσκι, ουδείς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Τα " βαριά όπλα" έμειναν άσφαιρα και οι πράσινοι γνώρισαν μια δίκαιη ήττα που θα τους προβληματίσει, αλλά θα τους προσφέρει και χρήσιμα συμπεράσματα. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, που σίγουρα θα αισθάνεται προβληματισμένος.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (1/8 σουτ, 5/12 βολές), 5 ριμπάουντ, 4 μπλοκ σε 32:20 (4 ranking)

Έπαιξε σχεδόν όλη την πρώτη περίοδο, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει. Ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Έμοιαζε να κάνει... συντήρηση δυνάμεων, ήταν γενικά πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό στο πρώτο μέρος. Ήταν στην πεντάδα στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου όταν η Μπαρτσελόνα μπήκε με σερί 11-0, παρέμεινε εκτός κλίματος, αστόχησε σε τέσσερις διαδοχικές βολές, έκανε αχρείαστα φάουλ, έκοψε όμως σουτ των αντιπάλων του και κάπως... ισορρόπησε (;) την εικόνα του. Κακό βράδυ για τον Αμερικανό που πάντως έμεινε υπερβολικά πολλή ώρα στο παρκέ. Ίσως ο coach Πασκουάλ να έπρεπε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και να μην επιμείνει τόσο στον Σίνγκλετον.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 10 πόντοι (2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 2 ριμπάουντ σε 27:17 (4 ranking)

Αποτελεσματικός αμέσως μόλις μπήκε στο ματς, καθώς σκόραρε δυο γρήγορα δίποντα και πήρε και ένα επιθετικό ριμπάουντ. Έδωσε μεγάλες μάχες στην άμυνα, δεν πήρε πολλές μπάλες στην επίθεση, αστόχησε στα δυο τρίποντα που εκτέλεσε στο πρώτο μέρος. Έβαλε το πρώτο του στο 28' για το 63-53 που κράτησε τον Παναθηναϊκό "ζωντανό", αλλά μέχρι εκεί. Ήθελε, μα δε μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του, καθώς είναι παίκτης που χρειάζεται καλή ομαδική λειτουργία για να ξεχωρίσει και να δώσει το κάτι παραπάνω.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 20 πόντοι (6/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/6 βολές), 4 ριμπάουντ σε 20 λεπτά (25 ranking)

Μπήκε στο ματς στο 13', είχε ενέργεια και αποφασιστικότητα, έβγαλε μερικές ωραίες φάσεις. Γύρισε στο 25' και πέτυχε το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού για το 53-40, πριν βάλει γκολ-φάουλ στην επόμενη φάση για το 56-43. Αν και "κρύος", ένιωθε δυνατός και συνέχισε να βάζει δύσκολα στην άμυνα των Καταλανών, ήταν ο μοναδικός που αντιμετώπισε με τη δέουσα σοβαρότητα την πρεμιέρα στη Βαρκελώνη. Συγκεντρωμένος και αποφασισμένος, έκανε και ένα σκληρό φάουλ στον Ρίμπας όταν είχαν όλα κριθεί, φέτος είναι η μεγάλη και ενδεχομένως και η τελευταία του ευκαιρία να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και να εξελιχθεί σε πρωτοκλασάτο μπασκετμπολίστα.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 1 πόντος σε 5:06 (-1 ranking)

Πέντε λεπτά έπαιξε στο πρώτο μέρος, για να αστοχήσει σε ένα τρίποντο και να βάλει μία βολή. Ήταν εκτός κλίματος και η αλήθεια είναι πως δεν έδειχνε έτοιμος γι' αυτό το ματς. Δεν τον είδαμε ποτέ ξανά στη συνέχεια του αγώνα. Χρειάζεται σίγουρα χρόνο προσαρμογής, δεν είναι όμως κακός παίκτης. Μένει να δούμε αν έχει χαρακτήρα για να "επιβιώσει" σε αυτό το επίπεδο.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/6 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα σε 22:12 (3 ranking)

Ο έμπειρος φόργουορντ έπαιξε εννέα στην πρώτη και άλλα δυο λεπτά στη δεύτερη περίοδο, χωρίς να κάνει κάτι αξιόλογο. Χρησιμοποιήθηκε λίγο στη συνέχεια και έκανε μία εντελώς άνοστη εμφάνιση.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο) σε 9:42 (4 ranking)

Ένα κάρφωμα από πικ-εν-ρολ με τον Λοτζέσκι, δυο κερδισμένα φάουλ και τίποτα περισσότερο στα δέκα λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, ειδικά σε τέτοιους αγώνες.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα), 1 ριμπάουντ σε 12:24 (4 ranking)

Πάτησε παρκέ στο όγδοο λεπτό, νωρίτερα απ' όσο θα υπολόγιζε και ο ίδιος, αντικαθιστώντας τον Καλάθη που είχε ήδη πάρει έξι σουτ και χρειαζόταν ανάσες. Έβαλε γρήγορα το πρώτο του καλάθι με την πράσινη φανέλα, έπαιξε 12 λεπτά, είχε ενέργεια, όχι όμως και ρυθμό. Του έλειψε η δημιουργία, δεν πήρε προσπάθειες, θα χρειαστεί σίγουρα μερικά παιχνίδια για να βρει ρυθμό μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε ενάμιση μήνα εκτός δράσης.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ σε 11:23 (0 ranking)

Πέτυχε στο 14' το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού μετά από τέσσερα άσχημα λεπτά χωρίς σκορ, αλλά έμεινε εκεί. Πρέπει να πιέσει περισσότερο τον εαυτό του, αν θέλει να "επιβιώσει" του ανταγωνισμού. Διαφορετικά, θα είναι αυτός που θα μείνει εκτός ρόστερ για τους αγώνες της Stoiximan.gr Basket League.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Στατιστικά: 3 αμυντικά ριμπάουντ (2 ranking)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, έπαιξε τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος και μάζεψε τρία ριμπάουντ. Θα ήθελε να έχει πάρει μια-δυο μπάλες στην επίθεση, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Δεν τον είδαμε ποτέ ξανά στο δεύτερο μέρος, αν και ο Πασκουάλ θα μπορούσε να του δώσει μερικά λεπτά στον garbage time της αναμέτρησης, όταν είχαν όλα κριθεί.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (3/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ σε 23:11 (7 ranking)

Πενταδάτος, οικονομικός, ο γνωστός Λοτζέσκι που δεν εκβιάζει προσπάθειες. Έβαλε δυο καλάθια στο πρώτο δεκάλεπτο, έδωσε μια φανταστική ασίστ στον Βουγιούκα στα μέσα της δεύτερης περιόδου, κυνήγησε πολύ τους αντιπάλους του στην άμυνα, αλλά παρασύρθηκε κι αυτός από τη συνολική μετριότητα της ομάδας του χωρίς βέβαια να ευθύνεται ούτε για το αποτέλεσμα, ούτε για την εικόνα του Παναθηναϊκού.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (7/12 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 0/1 βολή), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 λάθη σε 23:17 (8 ranking)

Είχε όρεξη, πήρε προσπάθειες από νωρίς, ήταν όμως αρκετά άστοχος. Αντικαταστάθηκε στο 8' από τον Λεκαβίτσιους που θα είναι φέτος το alter ego του, αλλά γύρισε πέντε λεπτά αργότερα για να κάνει επιθετικό φάουλ στον Πρέσι. Συνέχισε να πιέζει την άμυνα της Μπαρτσελόνα και σκόραρε για το 29-24, αλλά κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά για τα δεδομένα του. Αντικαταστάθηκε μετά από μόλις 3:30 στο τρίτο δεκάλεπτο, γύρισε στις αρχές του τέταρτου, όμως όλα είχαν κριθεί. Τη στατιστική του τη γέμισε, δεν ήταν όμως ο Καλάθης που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα ματς.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο) σε 8:35 (1 ranking)

Ξανά στη βασική πεντάδα, έβαλε ένα λέι-απ, αλλά γρήγορα πέρασε στον πάγκο. Γύρισε στις αρχές της τέταρτης περιόδου, είχε ένα κακό τελείωμα κοντά στο καλάθι, ένα αμυντικό φάουλ δευτερόλεπτα αργότερα και κάπου εκεί αποσύρθηκε για να μην χρησιμοποιηθεί ξανά μέχρι το φινάλε. Λίγα πράγματα από τον γεμάτο ενέργεια περιφερειακό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ