EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 83-75 της Μακάμπι στην παράταση και το Euroleague Greece περνά από ακτινογραφία τους "πρασίνους".

Τρίτη παράταση σε δεύτερο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησαν της Μακάμπι με 83-75 και επέστρεψαν στο δρόμο των επιτυχιών. Ήταν η 4η νίκη σε 6 παιχνίδια, στο πρώτο πέμπτο της σεζόν δηλαδή, που συνοδεύτηκε μάλιστα από την νύχτα καριέρα του Τζέιμς Σίνγκλετον.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (26 πόντοι, 9/13 βολές, 4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα σε 26')

Το παιχνίδι της καριέρας του! Ο Αμερικανός άσος του Παναθηναϊκού έκανε ρεκόρ καριέρας τόσο σε πόντους (26 από 16 που είχε πέρσι με τη Λοκομοτίβ), όσο και σε ranking (34 από 27). Ήταν καθοριστικός για αυτό και έπαιξε για 30 λεπτά, υποχρεώνοντας τον προπονητή του να αφήσει για μεγάλο διάστημα τον Μπουρούση στον πάγκο. Βρήκε φάσεις στις οποίες εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του απέναντι στους βαρύτερους Ζίρμπες και Άιβερσον. Ήταν καθοριστικός στην άμυνα και με αυτόν στο "5" ο Παναθηναϊκός απέδιδε πολύ καλύτερα.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (9 πόντοι, 2/2 βολές, 2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 31')

Έπαιξε κατά κύριο λόγο στο "3". Έμεινε στο παρκέ για 31 λεπτά. Ήταν δηλαδή ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής. Στο τέλος υποχρεώθηκε να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να παίξει ένας-ένας, αλλά οι καλύτερες του φάσεις ήρθαν στην άμυνα (όταν μάτσαρε απέναντι σε έναν παίκτη που του ταιριάζει, τον Ντέβιν Σμιθ), ή όταν χρειάστηκε να ανοίξει το γήπεδο με το περιφερειακό του σουτ. Πιστώνεται την πολύ καλή άμυνα στον Σμιθ, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια που έδωσε ως ψηλό 3άρι στα ριμπάουντ (είχε 9). Έπιασε 11 βαθμούς στο σύστημα ranking.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (6 πόντοι, 3/6 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 λάθη, 1 κλέψιμο σε 30')

Είχε κι αυτός αρκετό χρόνο συμμετοχής. Πάνω από 30 λεπτά, όπως και οι Σίνγκλετον, Νίκολς και Καλάθης. Δεν ήταν εύστοχος (0/5 τρίποντα) και γενικά δεν έκανε ανάλογο επιθετικό παιχνίδι όπως είχε κάνει στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν όμως επιθετικός προς το καλάθι , βρήκε φάσεις στο αιφνιδιασμό και γενικότερα αποφόρτισε τον Καλάθη στο μπροστά μέρος του γηπέδου.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ (6 πόντοι, 0/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1 λάθος σε 11')

Έπαιξε στο "1" και έδωσε ανάσες στον Νικ Καλάθη. Τα πήγε πολύ καλά στο διάστημα που αγωνίστηκε και σημείωσε μάλιστα τη 2η φορά (στο 4ο δεκάλεπτο όταν χρησιμοποιήθηκε) δύο τρίποντα και μάλιστα συνεχόμενα. Το ένα μάλιστα υπό πίεση του χρόνου των 24''. Έκανε ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Euroleague. Η συμμετοχή του κρίνεται άκρως θετική.

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι

8. ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (2 πόντοι, 1/1 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο σε 20 λεπτά)

Έπαιξε στο "4" για μεγάλο διάστημα (20 λεπτά περίπου), ως παρτενέρ τόσο του Μπουρούση, όσο και του Σίνγκλετον. Δεν πήρε πολλές προσπάθειες (2 σουτ εντός παιδιάς), αλλά έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και βοήθησε στην καλύτερη επιθετική λειτουργία της ομάδας. Ήταν αθόρυβος, αλλά ουσιαστικός.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (0 πόντοι, 0/1 δίποντο, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 7 λεπτά)

Δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε μόλις 7 λεπτά και κατά κύριο λόγο στο πρώτο ημίχρονο. Αποδείχτηκε non-factor για την εξέλιξη του ματς με ένα μόλις σουτ και ελάχιστες προσωπικές φάσεις.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (4 πόντοι, 2/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα σε 24 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι

Είχε πολύ σημαντικότερη παρουσία από ότι δείχνουν οι 4 πόντοι του. Βοήθησε στα ριμπάουντ, στην προσωπική άμυνα απέναντι στον Σόνι Ουίμς και στο δημιουργικό κομμάτι. Ήταν δεύτερος σε τελικές πάσες, πίσω από τον Καλάθη με 5. Ειδικά στην παράταση ήταν καθοριστικός, δίνοντας βοήθεια στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού που δείχνει ότι πάσχει στα γκαρντ.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (12 πόντοι, 2/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος σε 22 λεπτά).

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι

Ξανά αποδείχτηκε ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Όχι μόνο ισοφάρισε με το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά στο τέλος φρόντισε να διορθώσει το αμυντικό λάθος του Σίνγκλετον (ρίσκαρε το κλέψιμο και άφησε διάδρομο στον Σμιθ) και να αποτρέψει τους Ισραηλινούς από το να σκοράρουν. Ήταν και πάλι... παντού στην άμυνα, έδωσε μάχες, έβγαλε ενέργεια και κατάφερε να βρει φάσεις είτε σε συνεργασίες με τον Καλάθη, είτε στο transition, είτε τραβώντας πιο έξω τον προσωπικό του αντίπαλο.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (5 πόντοι, 1/2 βολές, 2/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 15 λεπτά)

Η παρουσία του δεν συνοδεύτηκε με τα καλά διαστήματα του Παναθηναϊκού, κάτι που μπορεί να μην αποτελεί αποκλειστικά δική του ευθύνη. Στο τέλος έμεινε στον πάγκο, διότι προτιμήθηκε ο "καυτός" Σίνγκλετον. Δεν πήρε τις αντίστοιχες φάσεις κοντά στο καλάθι, όπως γινόταν στα τελευταία παιχνίδια, αλλά χρησίμευσε ως αντίπαλο δέος για τον γιγαντόσωμο Ζίρμπες και τον επίσης δυναμικό Άιβερσον. Φάνηκε όμως ότι σ' αυτό το παιχνίδι το γρήγορο σχήμα ταίριαζε καλύτερα στο "τριφύλλι".

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (13 πόντοι, 5/5 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 34')

Και πάλι ήταν από τους διακριθέντες, όπως συμβαίνει σταθερά στα τελευταία παιχνίδια. Ήταν πρώτος σε χρόνο συμμετοχής, δεύτερος σε ranking, πρώτος σε ασίστ και δεύτερος σκόρερ. Το μελανό σημείο ήταν το 1/8 που είχε στα τρίποντα. Η Μακάμπι του έδωσε τα σουτ (όπως έκανε συνολικά με τον Παναθηναϊκό) και ήταν άστοχος. Ήταν όμως και πάλι πρωταγωνιστής στο δημιουργικό κομμάτι. Η σημαντικότερη όμως επίδραση του ήταν η άμυνα πάνω στον Γκάουντλοκ. Αυτός είχε αναλάβει στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το μαρκάρισμα του αρχι-σκόρερ της Μακάμπι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ