EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με την Εφές

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με την Εφές

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη δεύτερη παράταση από την Εφές (91-83). Ήταν η πρώτη ήττα για τον Τσάβι Πασκουάλ. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του "τριφυλλιού".

Η πρώτη ήττα επί ημερών Τσάβι Πασκουάλ. Μετά από δύο παρατάσεις. Ας δούμε τι έκαναν οι "πράσινοι" που είχαν για μεγάλους πρωταγωνιστές τον Νικ Καλάθη, τον Τζέιμς Γκιστ και τον Κέισι Ρίβερς.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (5 πόντοι, 1/3 δίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπαόυντ σε 22 λεπτά)

Ξεκίνησε βασικός, αλλά βγήκε νωρίς εκτός κλίματος. Με αυτόν στο "5" δεν είχε καλή λειτουργία ο Παναθηναϊκός. Έπαιξε 22 λεπτά ξεκινώντας και στα δύο ημίχρονα. Επέστρεψε στο παρκέ στο τέλος της κανονικής περιόδου όταν η ομάδα του χρειαζόταν μερικές καλές άμυνες. Επιθετικά, ωστόσο, δεν κλίκαρε.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (11 πόντοι, 0/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 λάθη σε 30 λεπτά)

Φώναξε "παρών" στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως στον εκτελεστικό τομέα. Άνοιξε το γήπεδο και όταν βρήκε τα αμαρκάριστα σουτ ήταν εύστοχος (3/4). Το μοναδικό που έχασε ήταν αυτό από τη γωνία στο τέλος της κανονικής περιόδου. Ήταν αθόρυβος. Έχασε όμως αρκετές μάχες στα ριμπάουντ από τους Χάνεϊκατ και Μπράουν.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (15 πόντοι, 3/7 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 1 ριμπαουντ, 2 λάθη σε 34 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με την Εφές

Ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού. Όχι μόνο επειδή ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά κυρίως γιατί ήταν αυτός που πήρε τις δύσκολες φάσεις στο τέλος. Συμπεριλαμβανομένου και του floater με το οποίο έστειλε το ματς στη δεύτερη παράταση.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ (3 πόντοι, 1/1 τρίποντο σε 3 λεπτά)

Έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο για 2.50. Είχε θετική παρουσία ευστοχώντας στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε.

8. ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (3 πόντοι, 0/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ σε 8 λεπτά)

Κι αυτός αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 2ο δεκάλεπτο. Ήταν παρών στο σημείο που οι "πράσινοι" ξέφυγαν με διψήφια διαφορά. Και αυτός είχε ρόλο στατικού σουτέρ εκτελώντας μετά από τις δημιουργίες των συμπαικτών του.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (13 πόντοι, 3/6 βολές, 2/5 τρίποντα, 3 ασίστ σε 24 λεπτά)

Ήταν καθοριστικός στο δεύτερο δεκάλεπτο προσφέροντας στον Παναθηναϊκό 9 πόντους από τον πάγκο. Και αυτός σηματοδότησε το ξέσπασμα των "πρασίνων" που έκλεισε το ημίχρονο με διαφορά 7 πόντων. Στο δεύτερος μέρος δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (4 πόντοι, 2/5 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 29 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με την Εφές

Έκανε ένα μεστό παιχνίδι και για αυτό έμεινε στο ματς τόσο χρόνο παρότι δεν ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση. Δεν βρήκε ανοιχτά σουτ, ωστόσο, είχε σημαντικό αμυντικό ρόλο. Έδειξε υπομονή στην επίθεση και γενικά είχε θετική παρουσία.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (12 πόντοι, 6/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 11 ριμπάουντ) σε 40 λεπτά)

Δεν είναι τυχαίο ότι έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον "πράσινο". Είχε νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ (τα 3 εκ των οποίων επιθετικά). Επαιξε και στο "4" και στο "5". Τέλειωσε μάλιστα το ματς σ' αυτόν τον ρόλο. Κέρδισε πολλές μάχες και έβγαλε ενέργεια, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (7 πόντοι, 2/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη, 1 κόψιμο σε 24 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με την Εφές

Δεν ήταν από τα καλύτερα του παιχνίδια, όπως μαρτυρούν και τα ποσοστά του: είχε 3/10 σουτ. Ήταν μοιραίος στο τέλος της πρώτης παράτασης χάνοντας δύο εξ επαφής ευκαιρίες να ισοφαρίσει το παιχνίδι και για αυτό έγινε αλλαγή από τον Τσάβι Πασκουάλ. Έπαιξε κυρίως σ' αυτό το διάστημα έχοντας όμως πρόβλημα στην pick-n-roll άμυνα.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (10 πόντοι, 3/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη σε 34 λεπτα)

Άλλη μια γεμάτη παρουσία του Καλάθη που μπορεί να μην ήταν τόσο αποτελεσματικός στο σκορ (4/12 σουτ), αλλά μοίρασε 12 ασίστ κάνοντας μόνο 2 λάθη. Χρεώνεταιι ωστόσο το λάθος στον αιφνιδιασμό (2 εναντίον 1) στο -3 για τον Παναθηναϊκό. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο χρόνο που αγωνίστηκε μάρκαρε και τον Τομάς Ερτέλ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ