EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Το Euroleague Greece κάνει την ακτινογραφία των παικτών του Ολυμπιακού. Ποιοι ξεχώρισαν από τους "ερυθρολεύκους" στην οδυνηρή ήττα στη Γερμανία.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε στη διάθεση τους τους Λοτζέσκι-Στρόμπερι και χρησιμοποίησε επί της ουσίας 9 παίκτες, καθώς οι Αγραβάνης-Μιλουτίνοφ δεν αγωνίστηκαν καθόλου και ο Αθηναίου έπαιξε μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Ντάριους Τζόνσον Όντομ: Έπαιξε 8.39', κυρίως στο πρώτο μέρος. Αγωνίστηκε και στις τρεις θέσεις. Αρχικά αντί του Σπανούλη, εν συνεχεία πέρασε στο "1", ενώ χρησιμοποιήθηκε και στο σχήμα με τους τρεις γκαρντ. Είχε 3 πόντους (1/1 τρίποντο) και 3 ranking. Σε γενικές γραμμές ήταν μες στο ματς, χωρίς όμως να καταφέρει να δώσει λύσεις, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Πρέπει να σημειωθεί ότι είχε πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες και η συμμετοχή του στο ταξίδι κρίθηκε την τελευταία στιγμή.

Οθέλο Χάντερ: Ήταν ο δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού με 17 πόντους (6/12 δίποντα, 5/7 βολές), ενώ ακόμη είχε 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 20 στο ranking. Έπαιξε 30 λεπτά. Το πρόβλημα ήταν ότι χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός "έπεφτε" πολύ σε απόδοση. Δεν ήταν σε εξαιρετική βραδιά σε ότι αφορά τα τελειώματα του, αλλά έδωσε πολλές μάχες και θα πρέπει να κριθεί έχοντας παίξει 30 δύσκολα λεπτά απέναντι σε γρήγορους "περιφερειακούς" ψηλούς.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Χάντερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ιωάννης Παπαπέτρου: Έπαιξε 13 λεπτά και είχε 3 πόντους (1/1 τρίποντο και 0/1 δίποντο). Το καλάθι που σημείωσε ήρθε σε σημαντικό σημείο, στο τέλος της τρίτης περιόδου. Έπαιξε και στο "3" και στο "4". Ήταν παρών στο κρίσιμο σημείο στο 4ο δεκάλεπτο όταν ο Ολυμπιακός προσπάθησε να δώσει ανάσες στον Πρίντεζη, φάνηκε ότι το σχήμα με αυτόν και τον Παπανικολάου στους φόργουορντ δούλεψε καλά.

Βασίλης Σπανούλης: Είχε 15 πόντους και 9 ασίστ, οι 7 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο όταν η Μπάμπεργκ έπαιξε πιο επιθετικά στα pick-n-roll (hedge-out). Ήταν αρκετά άστοχος (4/12 δίποντα, 2/5 τρίποντα) κυρίως στις φάσεις που πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και βρέθηκε απέναντι στους ψηλούς της Μπάμπεργκ. Για τα δικά του δεδομένα (και τα δικά τους) δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικός. Πέτυχε το κρίσιμο τρίποντο στα τελευταία 2 λεπτά, αλλά έχει σίγουρα ευθύνη και για την τελευταία άμυνα (δέχεται το σκριν και αφήνει τον Στρέλνιεκς αμαρκάριστο), καθώς και για την τελευταία φαση που ουσιαστικά ο Ολυμπιακός δεν εκδήλωσε καν προσπάθεια. Έπαιξε 31.30' και είχε 18 στο ranking, με 7 κερδισμένα φάουλ.

Νίκολα Μιλουτίνοφ: Δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο

Γιώργος Πρίντεζης: Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 19 πόντους (5/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/6 βολές), 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μόλις λάθος σε 31 λεπτά (26 στο ranking). Πρώτος σκόρερ, πρώτος ριμπάουντερ και πρώτος στο ranking για την ομάδα του. Ξεκίνησε πολύ καλά (12 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο) και αποτελούσε διαρκώς μια απειλή για το αντίπαλο καλάθι, καθώς η ομάδα του τον χρησιμοποίησε για μεγάλο διάστημα ως επιθετικό στόχο στο low-post.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δημήτρης Αγραβάνης: Δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Έμεινε 21 λεπτά στο παρκέ και επιχείρησε μόνο ένα άστοχο τρίποντο. Ειχε 4 ριμπάουντ και 1 λάθος. Ο ρόλος του ήταν κατά κύριο λόγο αμυντικός. Στα κρίσιμα σημεία ο Ολυμπιακός προτίμησε να πάει με πλέι-μέικερ τον Ντάνιελ Χάκετ.

Χακίμ Ουόρικ: Έπαιξε 10' δίνοντας ανάσες στον Οθέλο Χάντερ. Ήταν φανερά εκτός κλίματος και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα σε ορισμένες φάσεις που οι συμπαίκτες του του έδειχναν που πρέπει να κινηθεί και τι πρέπει να κάνει. Δεν τέλειωσε φάσεις (0/4) και σκόραρε μόνο με βολές (6/8), έχοντας ακόμη 2 επιθετικά ριμπάουντ και 4 κερδισμένα φάουλ. Δεν συνεργάστηκε καλά σε συνθήκες pick-n-roll και ήταν φανερό ότι μ' αυτόν στην 5άδα ο Ολυμπιακός έχανε σε ποιότητα και ταχύτητα.

Ντάνιελ Χάκετ: Έπαιξε 23 λεπτά και είχε 4 πόντους (2/4 δίποντα). Ήταν άστοχος όμως από το τρίποντο (0/4). Είχε 4 ασίστ, 2 κερδισμένα φάουλ και μηδενικό ranking. Η δική του "απουσία" τόσο στο σκορ, όσο και στη δημιουργία, ήταν η πιο αισθητή για το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Κώστας Παπανικολάου: Το παιχνίδι που έπαιξε περισσότερο (σχεδόν 30 λεπτά), δεδομένης της απουσίας των Λοτζέσκι και Στρόμπερι. Είναι χαρακτηρισιτκό ότι έπαιξε παραπάνω από ότι είχε παίξει στα δύο προηγούμενα ματς αθροιστικά. Δεν πήρε πολλές προσπάθειες (2/3 δίποντα, 0/2 δίποντα), αλλά είχε 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψιματα και 7 στο ranking. Έπαιξε αποκλειστικά στο "3", κυνήγησε κοντύτερους αντιπάλους, αλλά και τον Μίλερ που ήταν ο βασικός σκόρερ των Γερμανών. Το καλύτερο του παιχνίδι από τα τρία. Και αυτό φάνηκε κι από την αυτοπεποίθηση με την οποία έβαλε τη μπάλα στο παρκέ στις κρίσιμες τελευταίες φάσεις.

Γιάννης Αθηναίου: Αγωνίστηκε μόνο για 4 δευτερόλεπτα και δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ