EUROLEAGUE

Η κορυφαία πεντάδα της 1ης αγωνιστικής της EuroLeague

Η κορυφαία πεντάδα της 1ης αγωνιστικής της EuroLeague

To Sport24.gr παρουσιάζει τους πέντε που ξεχώρισαν στην πρώτη αγωνιστική της EuroLeague και τα στατιστικά στις νίκες των ομάδων τους.

Η... Devotion ξεκίνησε, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τη Μπασκόνια στο Ηράκλειο Κρήτης και τον Παναθηναϊκό να χάνει στη Βαρκελώνη από τη Μπαρτσελόνα του Σίτο Αλόνσο. Το Sport24.gr παρακολούθησε και τους οκτώ αγώνες της πρώτης αγωνιστικής και σας παρουσιάζει τους πέντε που ξεχώρισαν, αυτούς που στελεχώνουν την κορυφαία πεντάδα της πρεμιέρας της διοργάνωσης.

POINT GUARD - ΠΙΕΡ ΤΖΑΚΣΟΝ

Ο πρώτος MVP της σεζόν. Ηγήθηκε της Μακάμπι Τελ Αβίβ και την οδήγησε σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μπάμπεργκ , βάζοντας 27 πόντους με 4/8 δίποντα, 5/5 τρίποντα και 4/5 βολές σε 30 λεπτά συμμετοχής. Μάζεψε επτά ριμπάουντ, μοίρασε 9 ασίστ, έκανε δυο κλεψίματα και μόλις ένα λάθος, δείχνοντας σε όλη την Ευρώπη ότι είναι ένας super σκόρερ που δεν εκτιμήθηκε ανάλογα όταν πέρασε από τη Φενέρμπαχτσε στη διάρκεια της σεζόν 2013/14. Την ιστορία του τη διαβάσατε στο Sport24.gr , καλό θα είναι να έχετε τα μάτια σας πάνω του στο υπόλοιπο της χρονιάς.

SHOOTING GUARD - ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

Δεν είναι shooting guard με την έννοια του όρου, μπορεί όμως να χωρέσει στην ίδια πεντάδα με έναν άσο (το είδαμε με τη Σλοβενία και τον Γκόραν Ντράγκιτς), οπότε θα τον βάλουμε δίπλα στον Πιέρ Τζάκσον. Διέλυσε το ρεκόρ καριέρας του στην Κωνσταντινούπολη, καθώς έβαλε 27 πόνους σε 27 λεπτά συμμετοχής με 6/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 6/7 βολές, μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε άνετη επικράτηση επί της Εφές Αναντολού. Η πρώτη εμφάνιση της τελευταίας σεζόν του στην Ευρώπη , πριν επιλεγεί στο νούμερο 1 του NBA Draft 2018, δεν ήταν απλώς καλή. Ήταν φαντασμαγορική.

SMALL FORWARD - ΓΟΥΙΛ ΚΛΑΙΜΠΕΡΝ

Στο πρώτο του ματς με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη EuroLeague, o Αμερικανός έκανε τρομερή δουλειά για να πάρει η ομάδα του τη νίκη επί της φιλόδοξης Αρμάνι Μιλάνο. Έπαιξε σχεδόν 38 λεπτά ( με αποτέλεσμα να του ζητήσει... συγγνώμη ο Δημήτρης Ιτούδης ), για να σκοράρει 15 πόντους με 3/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 3/4 βολές, να μαζέψει 12 ριμπάουντ, να δώσει 2 ασίστ, να κάνει 3 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος. Εξαιρετικός, άλλωστε τον παρακολουθήσαμε πολύ στενά στη διάρκεια της περσινής σεζόν όταν αγωνιζόταν στη Νταρουσάφακα.

POWER FORWARD - ΠΑΟΥΛΙΟΥΣ ΓΙΑΝΚΟΥΝΑΣ

Σαν το παλιό καλό κρασί... Ο Λιθουανός ψηλός παραμένει μια σταθερή αξία στο ρόστερ της Ζάλγκιρις, την οποία οδήγησε στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με 15 πόντους (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/6 βολές), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και επτά κερδισμένα φάουλ σε 26 λεπτά συμμετοχής. Στα 33 του ο Γιανκούνας νιώθει το Κάουνας σπίτι του και δεν μπορεί κανείς να τον υποτιμήσει.

CENTER - ΚΕΒΙΝ ΣΕΡΑΦΕΝ

Αποχαιρέτησε το ΝΒΑ για να γίνει πρωταγωνιστής και η Μπαρτσελόνα του έδωσε αυτή την ευκαιρία, αλλά και αυτόν τον ρόλο. Στην πρώτη του εμφάνιση στη EuroLeague μετά το lock-out του ΝΒΑ και το σύντομο πέρασμά του από τη Μπασκόνια, ο Γάλλος έκανε πράγματα και θαύματα απέναντι στη front-line του Παναθηναϊκού. Έβαλε 24 πόντους (με 9/12 δίποντα και 6/9 βολές), μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, έκανε και 3 κοψίματα στα 24 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Πληθωρικός, πεισμωμένος, έτοιμος για μεγάλη χρονιά. Δεν έχει τις κινήσεις του Τόμιτς ή την έκρηξη του Τόμας Ρόμπινσον, έχει όμως ένα αρκετά αξιόλογο πακέτο που θα τον βοηθήσει να κάνει αρκετές παρόμοιες εμφανίσεις στη διάρκεια της περιόδου.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ