EUROLEAGUE

Η Γαλατά επέστρεψε στις νίκες, 87-79 την Ζαλγκίρις

Η Γαλατά επέστρεψε στις νίκες, 87-79 την Ζαλγκίρις

Οι Τούρκοι διατήρησαν "ξεκόλλησαν" από την τελευταία θέση της κατάταξης χάρη στο 87-79 επί της Ζαλγκίρις, που πλέον υποχωρεί και χάνει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης.

Η Γαλατάσαραϊ ήθελε πάρα πολύ να ξεφύγει από την τελευταία θέση της κατάταξης στην EuroLeague και το ματς με την Ζαλγκίρις ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να πετύχει το στόχο της. Το 87-79 δεν ήρθε με ευκολία, όμως οι Τούρκοι είχαν από την αρχή ως το τέλος το προβάδισμα και δεν άφησαν τους Λιθουανούς να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης.

Φιτιπάλντο, Γκιουλέρ, Πλάις και Μίτσοφ έκαναν τη διαφορά για την Γαλατά, που "ξεκόλλησε" από την τελευταία θέση της κατάταξης, την ίδια στιγμή που η Ζαλγκίρις δείχνει να μην πατάει στα πόδια της στα τελευταία ματς και δεν θυμίζει σε πολλά, την ομάδα που εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου.

MVP

Ο Τιμπόρ Πλάις τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, κάνοντας πολύ καλή δουλειά και στο τέλος του παιχνιδιού. Είχε 5/6 βολές, 6/8 δίποντα και 21 στην αξιολόγηση, όσο δηλαδή και ο Μίτσοφ. Ομως ο Γερμανός είχε πολύ πιο καθοριστική συμβολή στη νίκη της Γαλατά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Σινάν Γκιουλέρ το πήρε προσωπικά στο τέταρτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά "καθάρισε" για την Γαλατά. Οταν η Ζαλγκίρις έφτασε σε απόσταση βολής, ο Τούρκος έκανε τη δουλειά. Παρότι η άφιξη του Φιτιπάλντο τον... μετέθεσε στη θέση "2", έκανε και πάλι εξαιρετική δουλειά, έστω και στο εκτελεστικό κομμάτι. Είχε 16 πόντους με 1/2 βολές, 3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, έδωσε 4 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και είχε 12 στην αξιολόγηση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η προσθήκη του Φιτιπάλντο εκτός από σκορ (21 π.) έβαλε άλλον ένα δημιουργό στο ρόστερ της Γαλατά. Ο Ουρουγουανός είχε 6 ασίστ και συνολικά του Τούρκοι μοίρασαν 21 τελικές πάσες, κάτι που σμπαράλιασε όλα τα αμυντικά συστήματα της Ζαλγκίρις. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας μεταφράστηκε και σε πολλά εύστοχα σουτ (56% στα δίποντα, 42% στα τρίποντα) και γι αυτό νίκησαν οι Τούρκοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο με τον Φιτιπάλντο να δίνει λύσεις στην Γαλατά και τον Μότουμ να κρατάει μέσα στο παιχνίδι την Ζαλγκίρις. Το 17-17 στο 10' ήταν ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα, με τους Τούρκους να πατάνε το γκάζι στην δεύτερη περίοδο. Ο Κοκσάλ ήρθε από τον πάγκο και έδωσε ενέργεια και σκοράρισμα, ο Πλάις και ο Γκιουλέρ ήταν σταθεροί και κάπως έτσι ήρθε το 40-34 του ημιχρόνου.

Η Γαλατά συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Μίτσοφ ανέβασε στροφές και κάπως έτσι έγινε το 49-39 στο 23', όμως στο σημείο εκείνο ήρθε η αντίδραση της Ζαλγκίρις. Μότουμ και Πάνγκος έδωσαν ανάσα, μείωσαν σε 49-46, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν αμέσως και με τον Σιλμπ να σκοράρει έκαναν το 57-48 στο 27', για να γίνει το 65-57 στο 30', με τον Φιτιπάλντο να παίρνει πάλι... μπροστά.

O Λεκαβίτσιους το πήρε προσωπικά στην τελευταία περίοδο και με 5 συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 65-62 στο 32' κι το υπόλοιπο ματς εξελίχθηκε σε μάχη. Ο Γιανκούνας μείωσε σε 69-68 στο 35', αλλά ο Γκιουλέρ με δίποντο και τρίποντο έγραψε το 74-68 στο 36'. Πάλι ο Γιανκούνας μείωσε σε 74-73, αλλά ο Πλάις και ο Γκιουλέρ έδωσαν τέλος στις όποιες ελπίδες της Ζαλγκίρις για νίκη (82-75 στο 39). Το τελικό 87-79 γράφτηκε δια χειρός Φιτιπάλντο, που έφτασε στους 21 πόντους και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη της Γαλατά.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 65-57, 87-79

Οι δηλώσεις των προπονητών

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ