EUROLEAGUE

Η ευκαιρία του Κουλάγκιν

Η ευκαιρία του Κουλάγκιν

Στα 24 του χρόνια ο Ντμίτρι Κουλάγκιν βρήκε την ευκαιρία που ψάχνει εδώ και χρόνια, προκειμένου να δείξει τι αξίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Έστω κι αν αυτή η ευκαιρία έχει ημερομηνία λήξης (VIDEO).

Υπήρχε μία εποχή που ο Ντμίτρι Κουλάγκιν προέβαλλε ως το νέο μεγάλο αστέρι του ρωσικού μπάσκετ. To 2008 είχε 20,8 πόντους κατά μέσο όρο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων και το μέλλον έμοιαζε να είναι όλο δικό του. Η συνέχεια, πάντως, δεν ήταν ανάλογη. Οκτώ χρόνια αργότερα ο Κουλάγκιν είναι πια 24 ετών, δεν έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών και η εξέλιξη του δεν ήταν ποτέ αυτή που αναμενόταν. Μέχρι που η ευκαιρία παρουσιάστηκε μπροστά του στο Μιλάνο.

Οι τραυματισμοί των Τεόντοσιτς, Ντε Κολό μετέτρεψαν αίφνης τον Κουλάγκιν σε μπακ-απ πόιντ γκαρντ στην ΤΣΣΚΑ. Μέχρι το χθεσινό παιχνίδι με την Εμπόριο Αρμάνι ο 24χρονος γκαρντ είχε παίξει συνολικά 142 λεπτά σε 24 αγώνες στην EuroLeague. Είχε βάλει συνολικά 37 πόντους και μόνο σε έναν αγώνα είχε διψήφιο αριθμό (10). Κόντρα στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, πάντως, ο Κουλάγκιν δεν ενσωματώθηκε απλά στο rotation του Δημήτρη Ιτούδη. Έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της νίκης των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ατομικά ρεκόρ σε τρεις κατηγορίες

Στη χθεσινή νίκη της ΤΣΣΚΑ ο Κουλάγκιν έκανε ατομικά ρεκόρ στη EuroLeague σε πόντους (14), ριμπάουντ (5) και σύστημα αξιολόγησης (15). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η ομάδα του σημείωσε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη και αυτός είχε βοηθήσει σε αυτήν. Σε άμυνα και επίθεση. Άλλωστε, ο Δημήτρης Ιτούδης έχει δείξει και στο παρελθόν ότι τον εμπιστεύεται. Σε ένα περσινό παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα τον ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα και αυτός έβαλε 10 πόντους.

Έκτοτε δεν βρήκε πολλές ευκαιρίες να παίξει πολύ και να έχει ένα ρόλο στην ΤΣΣΚΑ. Καταπώς φαίνεται, όμως, είναι πάντα έτοιμος να τις εκμεταλλευτεί. Και θα έχει σίγουρα πολύ περισσότερες τις επόμενες εβδομάδες, με τα μεγάλα όπλα της ρωσικής ομάδας (Ντε Κολό και Τεόντοσιτς) να είναι εκτός μάχης.

Οι καλύτερες φάσεις της βραδιάς

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τις καλύτερες φάσεις από τα χθεσινά παιχνίδια:

7DAYS Play of the Night: Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο σταρ της βραδιάς στη Μαδρίτη. Επίσης, ήταν και αυτός που έβαλε το μεγάλο σουτ του αγώνα.

Dunk of the Night: Η καταπληκτική πάσα του Κώστα Σλούκα “γέννησε” και το κάρφωμα της βραδιάς. Πρωταγωνιστής ο Γιαν Βέσελι.

Oscar Mayer Block of the Night: Ο Βίκτορ Χριάπα έκανε την τάπα της βραδιάς στον ανυποψίαστο Ζόραν Ντράγκιτς.

Tadim Assist of the Night: Ο Λέο Βέστερμαν δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να δώσει μία τέλεια ασίστ 20 μέτρων στον Παούλιους Γιανκούνας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ