EUROLEAGUE

Η Euroleague συγχαίρει τους διαιτητές που θα βρεθούν στο Ρίο

Η Euroleague συγχαίρει τους διαιτητές που θα βρεθούν στο Ρίο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Euroleague συνεχάρη επίσημα τους δέκα διαιτητές που θα βρίσκονται το καλοκαίρι στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να σφυρίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Χριστοδούλου. Στο Προολυμπιακό των Φιλιππίνων ο Ηλίας Κορομηλάς.

Επίσημη ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τους δέκα διαιτητές της που θα δώσουν το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο εξέδωσε η Euroleague. Η παρουσία τους στη βραζιλιανική πόλη είναι μία ακόμη απόδειξη του επιπέδου των ρέφερι στη διοργάνωση, όπως επεσήμανε με δηλώσεις του ο ο Υπεύθυνος Διαιτησίας της Euroleague, Ρίτσαρντ Στόουκς.

" Το γεγονός ότι το 1/3 των διαιτητών που επελέγησαν από την FIBA για το σημαντικότερο μπασκετικό τουρνουά του κόσμου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ένα στοιχείο που καταδεικνύει την ικανότητά τους και το επίπεδο της διαιτησίας στην Euroleague. Επίσης επιβεβαιώνει ότι η δουλειά που γίνεται σε αυτό το κομμάτι τα τελευταία χρόνια σχετικά με την αξιολόγηση και επιμόρφωση των διαιτητών πηγαίνει καλά και βοηθάει το άθλημα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Χριστοδούλου και ο Ίλια Μπελόσεβιτς είναι οι... παλιοί σε τέτοιες διοργανώσεις αφού έχουν σφυρίξει άλλες δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι νέοι της παρέας είναι οι: Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονθάλεθ (Ισπανία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Πιοτρ Παστούσιακ (Πολωνία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Έντι Βιατόρ (Γαλλία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Μπόρις Ρίτζικ (Ουκρανία).

Παρεμπιπτόντως, ο Ηλίας Κορομηλάς θα βρίσκεται στο Προ-ολυμπιακό τουρνουά των Φιλιππίνων, μαζί με τον Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), τον Μιγκέλ Πέρεθ Πέρεθ (Ισπανία) και τον Σάσα Πουκλ (Σλοβενία).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ