EUROLEAGUE

H ερμηνεία της Euroleague για την προσαρμογή της απόφασης

H ερμηνεία της Euroleague για την προσαρμογή της απόφασης

Το δικαστήριο του Μονάχου προσάρμοσε την προσωρινή απόφαση του, χωρίς όμως να αμφισβητεί το σκεπτικό της απόφασης κατά των παράνομων ενεργειών της FIBA και της FIBA Europe.

Η Euroleague προχώρησε στην ερμηνεία της απόφασης για άρση των δικαστικών μέτρων . Η δικαστής αμφισβήτησε τις τεχνικές διαδικασίες της προσωρινής διαταγής, αλλάζοντας την αρχική της απόφαση.

Από την άλλη δεν αμφισβητήθηκε ο χαρακτηρισμός ως "παράνομες" τις κυρώσεις και τις απειλές για κυρώσεις της FIBA και της FIBA Europe σε ομάδες, εγχώριες ή διεθνείς λίγκες καθώς και ομοσπονδίες λόγω της συμμετοχής τους σε διοργανώσεις της Euroleague.

Η Euroleague βασισμένη στην αρχική δικαστική απόφαση της 2ης Ιουνίου 2016, θα συνεχίσει να αναζητά κάθε νόμιμη οδό για να υπερασπίσει την ελευθερία επιλογής των ευρωπαϊκών ομάδων και πρωταθλημάτων.

Η Euroleague βασισμένη στην αρχική δικαστική απόφαση της 2ης Ιουνίου 2016 , θα συνεχίσει να αναζητά κάθε νόμιμη οδό για να υπερασπίσει την ελευθερία επιλογής των ευρωπαϊκών ομάδων και πρωταθλημάτων.

"Το δικαστήριο του Μονάχου επικοινώνησε τη θέση της στην επίσημη καταγγελία που παρουσίασε τον Μάιο του 2016 οι ομάδες της Euroleague και του Eurocup, οι εγχώριες λίγκες και η Euroleague, στην οποία αποφασίστηκε η απαγόρευση στην FIBA για κυρώσεις ή για απειλή με κυρώσεις σε ομάδες και λίγες που συμμετέχουν στην Euroleague ή στο Eurocup. Αποφασίστηκε επίσης η απαγόρευση για αποκλεισμό εθνικών ομάδων από τις διοργανώσεις της FIBA και της FIBA Europe, επειδή συμμετείχαν στις διοργανώσεις της Euroleague.

Η σημερινή απόφαση, που ακολουθεί τις κατηγορίες που παρουσιάζει μόνο η FIBA Europe ότι μπορεί να τιμωρεί τις ομάδες, τις λίγκες και τις ομοσπονδίες, δεν αμφισβητεί την ουσία της υπόθεσης, βάσει της οποία οι κυρώσεις και οι απειλές για κυρώσεις θεωρούνται παράνομες. Η άρση των ασφαλιστικών μέτρων έχει να κάνει αποκλειστικά με τεχνικές διαδικασίες. Επίσης η Euroleague θεωρεί ότι το γράμμα της FIBA Europe στις 15 Απριλίου 2016, που επισήμως ενημέρωσε 8 εθνικές ομάδες ότι αποκλείονται άμεσα, ήταν η ημερομηνία κλειδί, μετά την οποία θα έπρεπε να γίνει η αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα, την ώρα που η δικαστής θεωρεί ότι οι αιτήσεις έπρεπε να έχουν κατατεθεί πριν από αυτή την ημερομηνία.

Από την πλευρά της η Euroleague θεωρεί ότι η απόφαση δεν επηρεάζει, ούτε αλλοιώνει την οπτική για τις απειλές της FIBA και της FIBA Europe, που έχουν γίνει από τη FIBA. Σε κάθε περίπτωση και βάσει της αρχικής απόφασης της 2ης Ιουνίου, η Euroleague θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση, υπερασπίζοντας την ελευθερία επιλογής των ευρωπαϊκών ομάδων και των εθνικών πρωταθλημάτων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θεωρούν πιο κατάλληλες γα τα συμφέροντα τους. Η Euroleague θα πράξει όπως οφείλει για να προσατεύσεις τις ομάδες και τις λίγκες απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, τιμωρία, ή παράνομα μορφή πίεσης από τη FIBA, τη FIBA Europe και τις εθνικές ομοσπονδίες".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ