EUROLEAGUE

Η Εφές πέτυχε την πρώτη της νίκη στην EuroLeague επί της Νταρουσάφακα

Η Εφές πέτυχε την πρώτη της νίκη στην EuroLeague επί της Νταρουσάφακα

Η Αναντολού Εφές βγήκε θριαμβεύτρια στον τουρκικό "εμφύλιο", σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στην EuroLeague, επικρατώντας εκτός έδρας της Νταρουσάφακα με 84-79.

Αν και βρέθηκε να χάνει για 38 λεπτά, η Αναντολού Εφές κατάφερε να πραγματοποιήσει την ανατροπή στο τέλος και να φτάσει στην πρώτη της νίκη στην φετινή EuroLeague, επικρατώντας της Νταρουσάφακα εκτός έδρας με σκορ 79-84. Στην αναμέτρηση τραυματίστηκε ο Τζέισον Γκρέιντζερ, ο οποίος έβγαλε τον ώμο του.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Τα στατιστικά του αγώνα

O MVP

Ο Ντεσόν Τόμας έκανε εξαιρετική δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση μετρώντας 17 πόντους (3/8 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ, όντας ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης. Η Νταρουσάφακα είχε καταφέρει να προηγηθεί ακόμη και με +13 (50-37) στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος η Εφές γύρισε το ματς, έκανε την ανατροπή, παίρνοντας το προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς στο 38' (75-77) με τον Μπράουν. Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι ήταν ψύχραιμοι, με τους γηπεδούχους να αγχώνονται και να χάνουν το ένα σουτ μετά το άλλο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Τόμας Ερτέλ άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ στην αναμέτρηση, μετρώντας 15 πόντους και 9 ασίστ στην αναμέτρηση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Νταουράφακα κυριάρχησε στο ματς στην πρώτη περίοδο, φτάνοντας στο +8 (13-5) στο 6' με τον Ουοναμέικερ, με τον Άντερσον να έχει σημειώσει τους 7 πόντους τη ομάδας. Ο Χάνεϊκατ με τρίποντο έδωσε... ανάσα στην ομάδα του, ενώ ακολούθως ο Μπράουν στον αιφνιδιασμό μείωσε στο καλάθι (13-11). Η πρώτη περίοδος βρήκε ους γηπεδούχους να προηγούνται με 20-13.

Στην δεύτερη περίοδο ο Χαρανγκόντι έφερε την Νταρουσάφακα στο +8 (27-19), ο Ουίλμπεκιν με τρίποντο "έγραψε" το 35-28, με τον Γκρέιντζερ να αποχωρεί από το ματς έχοντας τραυματιστεί στον αριστερό ώμο. Ο Ουοναμέικερ στο 37' εκτόξευσε την διαφορά στο +10 (38-28), με τον Άντερσον με τρίποντο να διαμορφώνει το 46-35, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η Εφές κατάφερε να μειώσει την διαφορά, καθώς από το +13 που προηγήθηκε η Νταρουσάφακα (50-37) με τον Σλότερ, ο Μπράουν μείωσε σε 50-46. Λίγο πριν το τέλος της περιόδου, ο Ουίλμπεκιν με buzzer-beater τρίποντο διαμόρφωσε το 65-58. Ο Ντάνστον στο 34' μείωσε σε 69-68, στο 36' ο Ερτέλ με σερί πόντους έφερε το σκορ στα ίσα (73-73), ενώ στο 38' η Αναντολού πήρε για πρώτη φορά στο ματς το προβάδισμα (75-77) στο σκορ με τον Μπράουν. Το τελευταίο λεπτό είχε... δραματικό φινάλε. Ο Κότον με ντράιβ "έγραψε" το 79-80, η Νταρουσάφακα σπατάλησε την επόμενη κατοχή της και ακολούθως το ματς πήγε στην ρουλέτα των βολών, με τον Κότον να ευστοχεί και στις δύο (79-82). Η Νταρουσάφακα στις επόμενες επιθέσεις της "πνίγηκε" και η ψύχραιμη Εφές έφτασε στην νίκη με σκορ 79-84, σημειώνοντας την πρώτη της θετική επικράτηση στην διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 46-35, 65-58, 79-84.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ