EUROLEAGUE

Η (business class) εμπειρία με την Turkish Airlines

Η (business class) εμπειρία με την Turkish Airlines

Η Turkish Airlines κάλεσε το EuroLeague Greece στην Κωνσταντινούπολη. Και μας είχε και μια έκπληξη. Τι έκπληξη; Διαβάστε όλη την εμπειρία μας.

" Φεύγεις για Κωνσταντινούπολη", μου είπαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (22/9) ο Content Director της 24MEDIA, Μάνος Μίχαλος κι ο Διευθυντής του Sport24.gr, Δημήτρης Κωνσταντινίδης. " Σπουδαία, φύγαμε..." (δεν) απάντησα και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Ένα mail, μια απάντηση και η Turkish Airlines με είχε καλέσει με κάθε επισημότητα στη μεγαλούπολη της Τουρκίας για την επίσημη ανακοίνωση πως το Final Four της EuroLeague θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 21 Μαϊου στο Sinan Erdem Dome.

Η Turkish Airlines φρόντισε να φτάσουν με συνοπτικές διαδικασίες στο e-mail μου όσα χρειαζόμουν για το ταξίδι. Δευτέρα μεσημέρι ήμουν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" πανέτοιμος για την πρώτη μου επαφή με την Κωνσταντινούπολη. Έλεγχος αποσκευών και φύγαμε για επιβίβαση. Ταυτότητα, boarding pass και ξαφνικά η διαδικασία κολλάει...

" Συμβαίνει κάτι;" ρώτησα.

" Μην ανησυχείτε", μου απάντησαν και μου εξήγησαν τι είχε γίνει: " Με το upgrade που σας έκαναν, κάθεστε στην θέση 4Α. Καλό σας ταξίδι".

Η (business class) εμπειρία με την Turkish Airlines

Μπαίνοντας στο αεροπλάνο, με περίμενε μια πολυθρόνα πολυτελείας, μαξιλάρια, κουβέρτα και όλα τα κομφόρ όχι για ταξίδι 80 λεπτών, αλλά πολλών ωρών. Business class, λοιπόν και οι πρώτες εντυπώσεις εξαιρετικές. Αφού οι αεροσυνοδοί μας καλωσόρισαν με μια ποικιλία από welcome drinks (επιλέξτε την σπιτική λεμονάδα με μέντα), έφτασε η στιγμή της απογείωσης.

Μέχρι να σηκωθεί το αεροπλάνο, είχαν παίξει στις ατομικές οθόνες όλες οι λεπτομέρειες περί... επιβίωσης, είχαμε μάθει τον καιρό της Κωνσταντινούπολης, σε πόσα πόδια θα πετάξουμε, τι θερμοκρασία έχει ο αέρας σε αυτό το ύψος, τα πάντα. Η καμπίνα είχε ήδη αρχίσει να μυρίζει όμορφα. Και τότε ήρθε στα χέρια μας το μενού. Αφού διαλέξαμε τι θα πιούμε (ένα ποτήρι λευκό κρασί, η πιο safe επιλογή για κάθε περίσταση), ήρθε στα πόδια μας το φαγητό. Ο δίσκος με τα πορσελάνινα πιάτα, ήταν υπερπαραγωγή. Από κανελόνια μέχρι ποικιλία τυριών και από σαλάτα με γαρίδες, μέχρι ένα εκπληκτικό φρουτένιο ζελέ. Μέχρι να τα καταβροχθίσουμε, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία της προσγείωσης στο "Ataturk".

Η (business class) εμπειρία με την Turkish Airlines
Η (business class) εμπειρία με την Turkish Airlines

Εκεί μας περίμενε ένα mini van, το οποίο μας οδήσησε στο ξενοδοχείο Istanbul Renaissance Bosphorus. 8ος όροφος, εκπληκτικό κρεβάτι, θέα στη γέφυρα του Βοσπόρου, ιδανικό για έναν καλό ύπνο πριν τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (27/9). Στο Four Seasons Hotel, μπροστά στον Βόσπορο, έγιναν οι ανακοινώσεις. Η Κωνσταντινούπολη ανέλαβε τη διοργάνωση του Final Four για το 2017 και η Turkish Airlines είχε βάλει το χέρι της για να διασφαλιστούν όσα χρειάζονται ο Τζόρντι Μπερτομέου και οι συνεργάτες του. Η "συμμαχία" της EuroLeague με την αεροπορική εταιρεία που είναι εδώ και χρόνια χορηγός της, έχει σπουδαία αποτελέσματα και αυτό το ταξίδι μας βοήθησε να καταλάβουμε πάρα πολλά.

Στον γυρισμό, η έκπληξη του πρώτου ταξιδιού επαναλήφθηκε. Γίναμε ξανά upgrade στη business class και αυτή τη φορά απολαύσαμε ξιφία και διάφορα ορεκτικά με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Φορέσαμε και τα ακουστικά που δίνει η Turkish Airlines, απολαύσαμε τη μουσική μας και αισθανθήκαμε ξανά ότι θα θέλαμε το ταξίδι να διαρκέσει 2-3 ώρες ακόμη.

Η (business class) εμπειρία με την Turkish Airlines

Το σίγουρο είναι πως ένα ταξίδι με την Turkish Airlines είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Κι αν το συνδυάσεις με προορισμό την Κωνσταντινούπολη ή έναν αγώνα μπάσκετ, θα γίνει ακόμη καλύτερη. Στη business class θα αισθανθείς Βασιλιάς, αλλά και στην economy θα περάσεις το ίδιο ευχάριστα. Το γεγονός ότι είναι η εταιρεία που πετάει σε περισσότερους προορισμούς από κάθε άλλη, δεν είναι τυχαίο. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Στο "Ataturk" θα δεις αμέτρητα αεροπλάνα της Turkish και θα νιώσεις δέος με τα Airbus. Τότε θα καταλάβεις γιατί η Κωνσταντινούπολη έχει γίνει η καρδιά των μεταφορών, καθώς από εκεί εκατομμύρια άνθρωποι αλλάζουν πτήση για να φτάσουν σε όποιο μέρος μπορείς να φανταστείς.

Αν δεν έχεις σχεδιάσει το επόμενο ταξίδι σου, ξεκίνα. Το τριήμερο 19 με 21 Μαϊου και το Final Four της EuroLeague είναι η ιδανική ευκαιρία για να συνδυάσεις μια πτήση με την Turkish Airlines με την Κωνσταντινούπολη και το υπέροχο άθλημα που ονομάζεται μπάσκετμπολ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ