EUROLEAGUE

Η άλλη πλευρά του Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης

Η άλλη πλευρά του Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης

Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης (11/12, 21:00) με φόντο την πρόκριση στο Top 16. Το Euroleague Greece παρουσιάζει 7+1 στοιχεία που αφορούν τους δύο συλλόγους και δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το μπάσκετ.

Το παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης (11/12, 21:00) είναι από τα πλέον σημαντικά για την 9η αγωνιστική της Euroleague. Κι αυτό γιατί οι δύο ομάδες παίζουν το βράδυ μεγάλο ποσοστό της πρόκρισής τους στο Top 16 της Euroleague. Ένα παιχνίδι που ξεπερνά το... παρκέ, αφού μιλάμε για δύο εκ των κορυφαίων συλλόγων παγκοσμίως. Βλέπετε, δεν έχουν μόνο σπουδαίες ομάδες μπάσκετ, αλλά και ποδοσφαίρου, όπως επίσης εκατομμύρια φιλάθλων να τις ακολουθεί.

Το Euroleague Greece καταπιάνεται με το συγκεκριμένο ζευγάρι παρουσιάζοντας 7+1 στοιχεία που αφορούν τους δύο συλλόγους και δεν έχουν να κάνουν αυστηρά με την πορτοκαλί μπάλα.

1. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει δέκα φορές τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, με πιο πρόσφατη το 2014 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό της Λισαβόνας. Από την πλευρά της, η Μπάγερν Μονάχου μετρά τους μισούς τίτλους (5), ανεβαίνοντας για τελευταία φορά στην κορυφή της Ευρώπης ένα χρόνο νωρίτερα, το 2013, στο Λονδίνο.

2. Η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει τμήμα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και futsal (ποδόσφαιρο σάλας), ενώ η Μπάγερν Μονάχου έχει τμήμα ποδοσφαίρου (σε άνδρες και γυναίκες), μπάσκετ, χάντμπολ, πινγκ πονγκ, γυμναστική, σκάκι και... μπόουλινγκ.

3. Η Ρεάλ Μαδρίτης ανήκει στα μέλη της, τα οποία εκλέγουν τον πρόεδρο του συλλόγου. Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος δεν μπορεί να επενδύσει τα δικά του χρήματα, αλλά διαχειρίζεται τα κέρδη που υπάρχουν και προκύπτουν. Από το 2010 ο σύλλογος έχει 60.000 μέλη (socios). Στην Μπάγερν Μονάχου, το 81.8% ανήκει στην FC Bayern Munchen AG (που αποτελεί το ιδρυτικό σωματείο - κάτι σαν Ερασιτέχνης), το 9.1% ανήκει στην Adidas, το 9.1% ανήκει στην Audi.

4. To γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το BarclayCard Center (ονομάστηκε έτσι το 2014, πριν λεγόταν Palacio de Deportes) και έχει χωρητικότητα 15.000 θέσεων. Στην αντίπερα όχθη, η Audi Dome (Rudi - Sedlmayer Halle όπως είναι το κανονικό της όνομα) έχει χωρητικότητα 6.700 θέσεων.

5. Το 1974 η Μπάγερν Μονάχου υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ το 2008 ξεκίνησε η προσπάθεια επιστροφής της ομάδας στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα.

6. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 32 πρωταθλήματα, 25 Κύπελλα, 4 ισπανικά σούπερ καπ, 9 Euroleague, 1 ULEB cup, 1 Korac, 4 Saporta και 5 Διηπειρωτικά. Η Μπάγερν Μονάχου έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και 1 πρωτάθλημα β' κατηγορίας

7. Ο Κέι Σι Ρίβερς είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα των δύο ομάδων στη σύγχρονη ιστορία. Το καλοκαίρι μεταγράφηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπάγερν Μονάχου. Στο ποδόσφαιρο τα ονόματα είναι περισσότερα αφού τα τελευταία χρόνια οι Άριεν Ρόμπεν, Τσάμπι Αλόνσο και Τόνι Κρόος έχουν υπηρετήσει τις δύο ομάδες.

8. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποσύρει τη φανέλα (Νο10) του Φερνάντο Μαρτίν (1981-86 και 1987-89), την ώρα που η Μπάγερν Μονάχου έχει αποσύρει τη φανέλα (Νο6) του Στέφεν Χάμαν (2010-'14) και αυτή (Νο24) του Ντεμόν Γκρίνι (2010-'14)

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ