EUROLEAGUE

Η αγωνιστική των μεγάλων διαφορών

Η αγωνιστική των μεγάλων διαφορών

Οι πρώτοι 80 αγώνες της EuroLeague κρίθηκαν με διαφορές 8,7 πόντους κατά μέσο όρο. Η 11η αγωνιστική, πάντως, δεν είχε καμία σχέση με τις προηγούμενες 10.

Η φετινή σεζόν στην EuroLeague έχει να παρουσιάσει ουκ ολίγα “θρίλερ”. Πάρα πολλά παιχνίδια που κρίθηκαν στην εκπνοή, στο τελευταίο σουτ, σε ένα μεγάλο καλάθι. Η 11η αγωνιστική, πάντως, ήταν η εβδομάδα των μεγάλων διαφορών, των περιπάτων!

Οι έξι από τους οκτώ αγώνες κρίθηκαν με διαφορές 15 έως 29 πόντων και εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσαν μόνο οι αναμετρήσεις σε Κωνσταντινούπολη (Αναντολού Εφές-Μακάμπι Τελ Αβίβ) και Μαδρίτη (Ρεάλ-Ζάλγκιρις). Ενδεικτικό του πόσο... διαφορετική ήταν η 11η αγωνιστική σε σχέση με τις προηγούμενες 10, είναι το εξής στατιστικό στοιχείο: ο μέσος όρος των διαφορών με τις οποίες κρίθηκαν τα οκτώ παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής ήταν 16,4 πόντοι, ενώ στα προηγούμενα 80 ο αντίστοιχος μέσος όρος ήταν 8,7!

Η πιο “κλειστή” αγωνιστική που έχουμε δει μέχρι τώρα στην EuroLeague ήταν η 2η, όταν οι οκτώ αγώνες κρίθηκαν με συνολική διαφορά 47 πόντων (ήτοι 5,8 κατά μέσο όρο). Μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αυτή που είχε τις μεγαλύτερες διαφορές ήταν η 9η (14,1 πόντοι διαφορά ανά αγώνα).

Δείτε παρακάτω τις καλύτερες φάσεις της 11ης αγωνιστικής:

Nightly Notable: Μία από τις καλύτερες αμυντικές επιδόσεις της φετινής EuroLeague έκανε την Παρασκευή η Μπασκόνια, που δέχτηκε μόνο 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 52 συνολικά, ισοφαρίζοντας το φετινό ρεκόρ άμυνας.

Dunk of the Night: O Κένι Γκάμπριελ και ο Μάικ Τζέιμς δημιούργησαν τη φάση της 11ης αγωνιστικής με τη συνεργασία τους κόντρα στη Γαλατάσαραϊ.

7DAYS Play of the Night: O Τομά Ερτέλ δημιούργησε και ο Μπράιαντ Ντάνστον σκόραρε στη φάση της βραδιάς, που χάρισε στην Αναντολού Εφές τη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Oscar Mayer Block of the Night: O Ιλιμάνε Τζοπ είναι μικρός ακόμα, αλλά αν προσπαθήσεις να καρφώσεις μπροστά του, μπορεί να το πληρώσεις ακριβά.

Tadim Assist of the Night: Στο ΣΕΦ έγινε η ασίστ της βραδιάς. Μόνο που πρωταγωνιστής ήταν ένας παίκτης της Ούνικς Καζάν, ο Πολ Στολ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ