EUROLEAGUE

Η 2η φορά που οι ελληνικές ομάδες έκαναν το 4/4 σε διπλή εβδομάδα

Η 2η φορά που οι ελληνικές ομάδες έκαναν το 4/4 σε διπλή εβδομάδα

Οι δύο “αιώνιοι” έκαναν το 4/4 στην δεύτερη διπλή εβδομάδα της φετινής EuroLeague, κάτι που καταφέρνουν μόλις για δεύτερη φορά. Το Sport24.gr θυμάται πότε το ξανάκαναν και την... σατανική συμπτώση.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έκαναν αυτό που έμοιαζε από δύσκολο έως (σχεδόν) αδύνατο πριν ξεκινήσει η δεύτερη διαβολοβδομάδα της EuroLeague. Κατάφεραν αμφότεροι να πετύχουν από δύο νίκες, σε ένα σπάνιο 4/4 για την χώρα μας στην “διπλή” εβδομάδα της EuroLeague.

Τα “διπλά” στην Κωνσταντινούπολη κόντρα σε Φενέρμπαχτσε (Ολυμπιακός) και Αναντολού Εφές (Παναθηναϊκός) ήταν το... δύσκολο μέρος, με τους “αιωνίους” να κάνουν το... καθήκον τους εντός έδρας, κερδίζοντας άνετα την Χίμκι (Παναθηναϊκός) και τον Ερυθρό Αστέρα (Ολυμπιακός). Το έκαναν οι ίδιοι βέβαια να φαίνεται εύκολο στην έδρα τους, δεν ήταν. Και σίγουρα δεν είναι εύκολο και το 4/4 που έκαναν. Απόδειξη για αυτό δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι από πέρυσι που καθιερώθηκα οι εβδομάδες με διπλούς αγώνες στην EuroLeague το έχουν καταφέρει αυτό μόλις μία φορά: Πέρυσι, στην πρώτη διπλή εβδομάδα της διοργάνωσης!

Το Sport24.gr γυρίζει λοιπόν τον χρόνο λίγο πίσω περίπου 13 μήνες και θυμάται το κατόρθωμα των δύο ελληνικών ομάδων, καθώς και μία τρομερή σατανική σύμπτωση με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη.

Κυρίαρχος Ολυμπιακός, τρομερή ανατροπή ο Παναθηναϊκός

Η 2η φορά που οι ελληνικές ομάδες έκαναν το 4/4 σε διπλή εβδομάδα
EUROLEAGUE

Ήταν η τρίτη αγωνιστική της EuroLeague, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει την αυλαία για τις ελληνικές ομάδες υποδεχόμενος την Αρμάνι Μιλάνο στις 25 Οκτωβρίου. Οι “ερυθρόλευκοι” προερχόντουσαν από δύο σερί νίκες. Και δεν άργησαν να τις κάνουν τρεις. Όντες καταιγιστικοί στην τέταρτη περίοδο ξέφυγαν στο σκορ με 78-63, φτάνοντας σε μία εύκολη νίκη με 91-81, με τους Σπανούλη και Γκριν να έχουν από 16 πόντους. Το πρώτο βήμα είχε γίνει.


Μία ημέρα αργότερα, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Μπάμπεργκ, στο ντεμπούτο του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο. Οι “πράσινοι” τα βρήκαν σκούρα και περίπου 3 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 10 πόντους (83-73). Αυτό όμως δεν τους πτόησε, αφού ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ένα μυθικό σερί 11-0, με τον Νικ Καλάθη να σημειώνει το νικητήριο λέι-απ για το 84-83! Ολοκλήρωσε έτσι τότε μία ονειρεμένη εμφάνιση, τελειώνοντας τον αγώνα με 13 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Κοινώς, όπως πριν από μερικές ημέρες στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Αναντολού Εφές, έχασε στο... τσακ το πρώτο του triple-double στην διοργάνωση!


Τεράτιο διπλό στην Μπασκόνια ο Ολυμπιακός, άνετος ο Παναθηναϊκός

Η 2η φορά που οι ελληνικές ομάδες έκαναν το 4/4 σε διπλή εβδομάδα
EUROLEAGUE


Στις 27 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός είχε δύσκολη αποστολή, αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπασκόνια. Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τους “ερυθρόλευκους” να καταφέρνουν όμως χάρη στον τρομερό Σπανούλη (15 πόντοι, 15 ασίστ) και την ευστοχία τους στα τρίποντα (16/30) να πάρουν τη νίκη με 95-90! Κλειδί της νίκης πάντως ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης (17 πόντοι με 5/8 τρίποντα), με τον Έρικ Γκριν να σημειώνει το σημαντικότερο καλάθι του αγώνα, αφού με τρίποντο και φάουλ περίπου 35 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έκανε το σκορ 94-87.


Στις 28 Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός θα ολοκλήρωνε ιδανικά μία ονειρεμένη εβδομάδα για τα ελληνικά χρώματα στην EuroLeague. Με την άμυνά του να προκαλεί “ασφυξία” στον Ερυθρό Αστέρα και με τους Τζέιμς Γκιστ (17 πόντοι με 7/7 δίποντα) και Νικ Καλάθη (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ) να οδηγούν την ομάδα στην επίθεση, οι “πράσινοι” κέρδισαν εύκολα με 70-59 τον Ερυθρό Αστέρα, ανεβάζοντας τότε το ρεκόρ της ομάδας στο 3-1.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ