EUROLEAGUE

Γλίτωσε το κάζο η Φενέρμπαχτσε

Γλίτωσε το κάζο η Φενέρμπαχτσε

Τρομερή η Μπάμπεργκ, έκανε σπουδαία προσπάθεια στην Κωνσταντινούπολη, όμως η Φενέρμπαχτσε πήρε στο τέλος τη νίκη (67-66)

Δεν περιμέναμε τόσο σκληρό ντέρμπι. Και όμως, η Μπάμπεργκ απέδειξε με το "καλησπέρα" πως ΔΕΝ πρόκειται να είναι η "μικρή" ή έστω μία από τις "μικρές" ομάδες της νέας EuroLeague. Πάλεψε σκληρά, πάλεψε με τρομερό πάθος, άγγιξε τη νίκη, όμως στο φινάλε γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες (67-66) με τον Νικόλό Μέλι να αστοχεί στο τρίποντο που μπορούσε να ρίξει τους Τούρκους στο καναβάτσο σε εντός έδρας παιχνίδι για πρώτη φορά μετά τις 16 Ιανουαρίου 2015.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Δηλώσεις Φενέρμπαχτσε - Μπάμπεργκ

O MVP

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σκόραρε 18 πόντους σε 30 λεπτά και ήταν η μεγαλύτερη απειλή για το καλάθι της Μπάμπεργκ. Ο Έκπε Ούντο ξεκίνησε εντυπωσιακά, έπεσε στη συνέχεια η απόδοσή του, όμως έκανε ένα πολύ κρίσιμο κλέψιμο στον Ζήση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην έλλειψη ψυχραιμία της Μπάμπεργκ στις τελευταίες επιθέσεις. Στη μία ο Ζήσης έχασε τη μπάλα, στην άλλη η μπάλα έφτασε στον Μέλι που δεν ήταν η ιδανική επιλογή για την κρισιμότερη φάση του αγώνα. Λείπει από τους Γερμανούς ένας παίκτης σαν τον Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ που θα κρατήσει τη μπάλα όταν όλα "καίνε".

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι... μηδέν πόντοι του Κώστα Σλούκα. Ναι, είναι αρνητικό στατιστικό, όμως είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς ο Έλληνας γκαρντ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο πέλμα και παίζει πολύ. Απέναντι στη Μπάμπεργκ είχε 0/4 δίποντα σε 22 λεπτά, μοίρασε όμως 4 ασίστ. Δεν ήταν κακός, γιατί έτρεξε πολύ και κυνήγησε κάθε φάση, όμως στην επίθεση δεν του βγήκε το παιχνίδι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Γλίτωσε το κάζο η Φενέρμπαχτσε

Η Μπάμπεργκ, έκανε τρομερή προσπάθεια από το πρώτο δευτερόλεπτο και ανάγκασε τη Φενέρ να την κυνηγά. Έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +4 (18-22) χάρη στην αμυντική της λειτουργία, μέχρι ο Άντιτς να βάλει δυο σερί τρίποντα για να δώσει το προβάδισμα στους Τούρκους (29-28) λίγο πριν "βγει" το ημίχρονο (36-33).

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς προσπάθησε να φτιάξει μια μικρή διαφορά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όμως ένα καλάθι του Ζήση και ένα τρίποντο του Ντάριους Μίλερ κράτησαν τη Μπάμπεργκ στο ματς, πριν ο Αμερικανός βάλει ξανά μπροστά (43-44) την ομάδα του Τρινκέρι. Ντατόμε - Ούντο ήθελαν να σπάσουν τον τσαμπουκά τον Γερμανών, όμως αυτοί επέμειναν, έβαλαν τα ελεύθερα σουτ και έκλεισαν την περίοδο στο -2 (53-51).

Η Μπάμπεργκ άντεξε περισσότερο απ' όσο θα περίμενε κανείς. Μείωσε ξανά στο καλάθι (62-60), πριν βάλει ο Μπογκντάνοβιτς μεγάλο τρίποντο, ο Στρέλνιεκς απάντησε για το 65-63 και το ματς μετατράπηκε σε θρίλερ! Ο Ζήσης έκανε λάθος, όταν μπορούσε να ισοφαρίσει ή να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως ο Μίλερ κέρδισε φάουλ σε σουτ τριών πόντων, έβαλε 3/3 βολές και έγραψε το 65-66 στο 1:22 πριν το τέλος.

Ο Άντιτς απάντησε με δυο βολές (67-66) και η Μπάμπεργκ είχε την τελευταία επίθεση. Η μπάλα έφτασε στα χέρια του Μέλι, εκείνος εκτέλεσε από την περιφέρεια, όμως το σουτ του ήταν πολύ κακό και η Φενέρμπαχτσε στάθηκε όρθια σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 36-33, 53-51, 67-66

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ