EUROLEAGUE

Γκραν Κανάρια, ο ταξιδιωτικός εφιάλτης της EuroLeague

Γκραν Κανάρια, ο ταξιδιωτικός εφιάλτης της EuroLeague

Η Γκραν Κανάρια πήρε το εισιτήριο για την EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, με τις ομάδες της διοργάνωσης να προσθέτουν ένα μεγάλο ταξίδι στο πρόγραμμά τους. Το Sport24.gr γράφει για τον ταξιδιωτικό εφιάλτη από τα Κανάρια Νησιά.

Το βράδυ της 1ης Ιουνίου 2018 απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα για την Γκραν Κανάρια, η οποία πήρε τη νίκη - πρόκριση στην τετράδα της Liga Endesa και κατ' επέκταση το εισιτήριο για την EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα του Λούις Κασιμίρο έκανε την ανατροπή στη σειρά με τη Βαλένθια , είδε τον Γκαλ Μέκελ να αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από ψύχραιμος στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα (με 3/4 βολές) και με δύο μεγάλα τρίποντα στο έξτρα πεντάλεπτο, πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της.

Η παρθενική παρουσία στην EuroLeague είναι κάτι που ήδη γιορτάζεται στα Κανάρια Νησιά, ενάμιση χρόνο μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορία της: του Super Copa! Ο έμπειρος τεχνικός έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ισπανικού συλλόγου, διαδεχόμενος τον Αΐτο Ρενέσες το καλοκαίρι του 2016. Την ώρα όμως που στην Γκραν Κανάρια έχουν ανοίξει σαμπάνιες και ονειρεύονται ήδη τις μονομαχίες με τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, οι επικείμενοι αντίπαλοι κάνουν... δεύτερες σκέψεις.

Όχι γιατί πρόκειται για μεγαθήριο, αλλά κυρίως επειδή το ταξίδι στη Γκραν Κανάρια είναι το δυσκολότερο όλων για την πλειοψηφία των ομάδων -με δεδομένο πως μιλάμε για ένα νησί που βρίσκεται δίπλα στην Αφρική. Με εξαίρεση τις άλλες τρεις που εδρεύουν στην Ισπανία (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια), οι υπόλοιπες θα πρέπει να κάνουν πολλή υπομονή στον... αέρα, να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους σε επίπεδο κόπωσης και να αποδεχθούν το γεγονός πως σε περίπτωση που χρειαστεί να ταξιδέψουν εκεί στη διάρκεια διπλής εβδομάδας, τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

A Turkish Airlines plane is seen in Copenhagen Airport, Denmark, Thursday, June 25, 2015 . Danish police says a New York-bound Turkish Airlines plane made an emergency landing at Copenhagen's international airport after an old camera bag, possibly forgotten by a passenger, caused a bomb scare. (Kenneth Meyer/Polfoto via AP) DENMARK OUT
A Turkish Airlines plane is seen in Copenhagen Airport, Denmark, Thursday, June 25, 2015 . Danish police says a New York-bound Turkish Airlines plane made an emergency landing at Copenhagen's international airport after an old camera bag, possibly forgotten by a passenger, caused a bomb scare. (Kenneth Meyer/Polfoto via AP) DENMARK OUT KENNETH MEYER/POLFOTO VIA AP

Kenneth Meyer/Polfoto via AP

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχουν οι ομάδες με έδρα τη Μόσχα, την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και το Τελ Αβίβ. Δικαιολογημένα, αν σκεφτεί κανείς πόση απόσταση χωρίζει αυτές τις περιοχές με τα Κανάρια Νησιά στον χάρτη. Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για την Ούνικς Καζάν, σε περίπτωση που η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πάρει το εισιτήριο για τη διοργάνωση μέσω της VTB League (Χίμκι και Ζενίτ οι υπόλοιποι μνηστήρες). Κι αυτό γιατί το ταξίδι από το Καζάν στα Κανάρια Νησιά μοιάζει με... οδύσσεια, από την στιγμή που θα χρειαστούν 14 ώρες και 35 λεπτά για να κάνουν την απόσταση, μέσω Μόσχας και Μαδρίτης (σ.σ.: δεν υπάρχει απευθείας πτήση).

Ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει τη χιλιομετρική απόσταση των πόλεων στις οποίες εδρεύουν οι ομάδες της EuroLeague. Φυσικά, μιλάμε για πτήσεις της γραμμής κι όχι για το ενδεχόμενο που οι ομάδες επιλέξουν να κάνουν το συγκεκριμένο ταξίδι μέσω τσάρτερ για να γλιτώσουν την ταλαιπωρία.

Γκραν Κανάρια, ο ταξιδιωτικός εφιάλτης της EuroLeague

* Οι εναλλακτικές για πτήση από το Κάουνας είναι πολλές, δεν αναφέρονται γιατί η Ζάλγκιρις κάνει όλα τα ταξίδια μέσω τσάρτερ

** Σε περίπτωση που η Ούνικς Καζάν πάρει αυτή το εισιτήριο για την EuroLeague

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ