EUROLEAGUE

Γιασικεβίτσιους για Παναθηναϊκό: "Η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου, μετά τη Ζάλγκιρις"

Γιασικεβίτσιους για Παναθηναϊκό: "Η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου, μετά τη Ζάλγκιρις"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε σε ισπανικό περιοδικό, δηλώνοντας πως η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό (το 2007) ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Χαρακτήρισε δε, το "τριφύλλι" ως τη δεύτερη μεγαλύτερη (αθλητική) αγάπη της ζωής του.

Κάθε φορά που ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποφασίζει να μιλήσει, δίνει ωραίες ατάκες. Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του δε, εξηγεί πως η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Ο βετεράνος πλεϊμέικερ, που εδώ και μία διετία κάνει καριέρα ως προπονητής στη Ζάλγκιρις, μίλησε στο "FullBasket Magazine" και τον της Ισπανίας, σχολιάζοντας την απόφασή του να επιστρέψει στην Ευρώπη το 2007 (για λογαριασμό του "τριφυλλιού"), δηλώνοντας δικαιωμένος.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει στον Miguel Lois Vidal πως ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής του, μετά τη Ζάλγκιρις.

Μέρος των δηλώσεών του στο "FullBasket Magazine":

Για το αν είχε δεύτερες σκέψεις όταν επέστρεψε στην Ευρώπη (το 2007): "Όχι ιδιαίτερα, η επιστροφή μου ήταν απλή. Δεν έκανα λάθος όταν επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Αθήνα. Το να παίξω στον Παναθηναϊκό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι η μεγαλύτερή αγάπη της ζωής μου, μετά τη Ζάλγκιρις".

Για την κατάκτηση της Turkish Airlines EuroLeague το 2009: "Πάντα έλεγα πως το 2009 στο Βερολίνο έγινε το καλύτερο Final Four της ιστορίας. Τέσσερις αγώνες που κρίθηκαν στο σουτ, με την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και τον Ολυμπιακό. Υπήρχε πολύ μεγάλη ποιότητα, αλλά στην Αθήνα όλοι μιλούσαν μόνο για τον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι φυσιολογικό, αφού στην πόλη υπάρχει πολύ μεγάλο πάθος για το μπάσκετ".

Για τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Είναι εξαιρετικός, είναι μακράν ο καλύτερος προπονητής που είχα. Έχει κερδίσει τα πάντα, έχει βοηθήσει παίκτες, τα έχει καταφέρει με κάθε τρόπο. Έχει ξεκάθαρες ιδέες σε ό,τι αφορά στο άθλημα, τις οποίες βάζει στην προπόνηση με πολύ απλό τρόπο. Η διαφορά δεν έχει να κάνει με το πόσους τίτλους έχει κατακτήσει, αλλά το πώς διαβάζει το παιχνίδι και πως λειτουργεί με τους παίκτες".

Για το γεγονός πως αγαπήθηκε όσο λίγοι σε Βαρκελώνη, Αθήνα, Τελ Αβίβ και Κάουνας: "Πάντα προσπαθούσα να είμαι ηγέτης στα αποδυτήρια. Υπήρχε καλή ατμόσφαιρα, όλοι ήμασταν στο ίδιο μήκος κύματος. Πάντα σκεφτόμουν το σύνολο, αν ένας παίκτης λειτουργεί από μόνος του, γίνονται λάθη. Ίσως όλη αυτή η ενότητα που υπήρχε από την ομάδα προς τα έξω, πέρασε στον κόσμο και γι αυτό έγιναν όλα αυτά. Ένιωθα ότι ο κόσμος με αγαπούσε, γι αυτό τον ευχαριστώ".

Για το αγωνιστικό στυλ που του αρέσει περισσότερο: "Θέλω να παίζω γρήγορα, να προσαρμόζεται η ομάδα μου, σε αυτό που έχει. Πριν από δύο χρόνια είχαμε τον Παούλιους Γιανκούνας και τον Ίαν Βουγιούκα ως καλύτερους παίκτες μου. Δνε μπορούσαμε να παίξουμε γρήγορα, αλλά λειτουργήσαμε έξυπνα επιθετικά. Τώρα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ