EUROLEAGUE

Γερμανικό... Μέλι στην Σαρδηνία

Γερμανικό... Μέλι στην Σαρδηνία

Η Μπάμπεργκ με ένα ξέσπασμα στα τελευταία 12 λεπτά του αγώνα κατάφερε να περάσει αλώβητη από την Ιταλία κερδίζοντας με 90-73 την Σάσαρι που ακόμα αγνοεί τη νίκη

Με τον Νικολό Μέλι να είναι χάρμα ιδέσθαι (26πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα) η Μπάμπεργκ έκανε ακόμα ένα βήμα πρόκρισης, καθώς πέρασε με 90-73 από την έδρα της Σάσαρι κι έτσι έφτασε τις 3 νίκες. Το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια είχε τα στοιχεία του ντέρμπι, όμως από τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου κι έπειτα η υπεροχή των Γερμανών ήταν καταλυτική. Όσον αφορά τον... δικό μας, Νίκο Ζήση στα περίπου 26,5 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 8 πόντους με 3 ασίστ. Ο αγώνας είχε κι ελληνική εκπροσώπηση στους ρέφερι, καθώς δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπύρος Γκόντας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Λαμβάνοντας ώθηση από την έδρα της η Σάσαρι προσπάθησε να πάρει εξαρχής τα ηνία στο σκορ κάτι που συνέβη, όμως όχι στο βαθμό που ήθελαν οι Ιταλοί. Η Μπάμπεργκ δεν αιφνιδιάστηκε και κατάφερε να μείνει σε απόσταση ασφαλείας (12-10 στο 4') αποκρούοντας την ορμητική διάθεση των γηπεδούχων. Στο τελείωμα της περιόδου οι Γερμανοί σίγησαν επιθετικά με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να τρέξουν ένα σερί 7-0 κι έτσι το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί στο 21-14 (στο 10').

Η ολιγόλεπτη διακοπή έκανε καλό στους παίκτες του Τρινκέρι, οι οποίοι με μπροστάρη τον Ντάνιελ Θέις μπόρεσαν να απαντήσουν άμεσα τρέχοντας ένα επιμέρους 11-3 που τους βοήθησε να καλύψουν τη διαφορά και να περάσουν μπροστά (24-25 στο 14'). Ο αγώνας, πλέον, είχε βρει τις λεπτές ισορροπίες του, με τις δύο ομάδες να είναι συνεχώς κοντά στο σκορ. Ένα τρίποντο του Ουάναμεϊκερ σε "νεκρό" χρόνο βοήθησε τους Γερμανούς να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι με 37-34 (στο 20').

Ο αγώνας ήταν στον.. πόντο, όμως τα μεγάλα τρίποντα και καλάθια των Μέλι, Ουάναμεϊκερ και Στρέλνιεκς ήταν ικανά να γείρουν την πλάστιγγα προς το μέρος των φιλοξενούμενων (53-60 στο 30'). Αυτή η διαφορά των 7 πόντων έδωσε... φτερά στα πόδια των παικτών του Τρινκέρι, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκαν δυναμικά και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νικολό Μέλι έτρεξαν ένα επιμέρους 25-14 ξεφεύγοντας με 68-85 (στο 38'). Τα πάντα πλέον είχαν κριθεί και οι πρωταθλητές Γερμανίας έφτασαν στη νίκη με το επιβλητικό 90-73.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 34-37, 53-60, 73-90.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ