EUROLEAGUE

Γαλατάσαραϊ - Μπάγερν Μονάχου 84-74

Γαλατάσαραϊ - Μπάγερν Μονάχου 84-74

Με επιθετική πολυφωνία και αποφασιστικότητα η Γαλατάσαραϊ υποχρέωσε την Μπάγερν στην δεύτερη φετινή της ήττα. Οι Τούρκοι παρά τις απουσίες επικράτησαν με 84-74 κι έδειξαν ότι δεν σκοπεύουν να παραδοθούν τόσο εύκολα.

"Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" λέει ένα ρητό κι αυτό βρήκε απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση της Γαλατάσαραϊ. Τι κι αν οι τραυματισμοί την έχουν πληγώσει; Οι Τούρκοι όντας σοβαροί για περίπου 38 λεπτά και με επιθετική ισορροπία μεταξύ κοντών και ψηλών πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη κερδίζοντας την Μπάγερν με 84-74. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ποπς Μενσά Μπονσού και Κάρλος Αρόγιο που σημείωσαν 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Τούρκων, ο Μαλίκ Χέρστον ήταν παρών στο Αμπντί Ιπεκτσί Αρίνα, όμως παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαικτών του με πολιτικά.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Αν κάποιος περίμενε ότι εξαιτίας των τραυματισμών η Γαλατάσαραϊ δεν θα πάταγε καλά στο παρκέ, διαψεύστηκε. Με τον Κάρλος Αρόγιο να πετυχαίνει τρία συνεχόμενα τρίποντα (3/3) και τον Ποπς Μενσά Μπονσού να κυριαρχεί στα καλάθια (3/3 δ'ιποντα) οι Τούρκοι πήραν από νωρίς προβάδισμα στο σκορ (15-6 στο 3') αναγκάζοντας τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ για να αφυπνίσει τους παίκτες του. Η σκέψη του Σέρβου τεχνικού έδειξε να αποδίδει, καθώς η Μπάγερν έτρεξε ένα σερί 4-0, όμως η απάντηση ήρθε άμεσα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (22-10 στο 6'). Η άμυνα των φιλοξενούμενων μπορεί να βρήκε λύσεις στην ευστοχία του Αρόγιο, όμως δεν συνέβη το ίδιο και με τον Μπονσού, ο οποίος όντας απόλυτα εύστοχος φόρτωνε με πόντους (12) μέσα από το ζωγραφιστό το γερμανικό καλάθι (26-15 στο 8'). Έπειτα από τρίποντο του Ακιόλ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 29-15.

Στη δεύτερη περίοδο οι άμυνες κυριάρχησαν με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να σκοράρουν, ενώ ειδικά η Γαλατάσαραϊ μη βρίσκοντας διαδρόμους αναλώθηκε σε τρίποντα κάτω από κακές προϋποθέσεις (31-19 στο 14'). Βλέποντας τις ομάδες τους βραχυκυκλώμενες ανέλαβαν επιθετικά οι Μάτσβαν και Ντζέντοβιτς, οι οποίοι με 4 και 3 πόντους αντίστοιχα έβαλαν τέλος σε μία αφλογιστία που κράτησε περίπου 3,5 λεπτά (34-22 στο 15'). Η επιθετική αφύπνιση είχε πλέον έρθει κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τους παίκτες του Αταμάν να προηγούνται με 47-30.

Η Μπάγερν προσπάθησε να μπει δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο με σκοπό να ροκανίσει τη διαφορά δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο μαρκάρισμα του Μπονσού, η αντιμετώπιση του οποίο έγινε πιο δυναμική (49-34 στο 21'). Η Γαλατάσαραϊ, όμως ήταν αποφασισμένη να μην δώσει δικαιώματα και με τον Εντέρ Αρσλάν να παίρνει πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με την σωστή προσέγγιση που είχε σε άμυνα και επίθεση διατηρούσε απόσταση ασφαλείας (59-45 στο 27'). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 61-49.

Η Μπάγερν έψαχνε συνεχώς το ξέσπασμα για να διεκδικήσει έστω και στο τέλος τη νίκη, όμως οι γηπεδούχοι δεν έδιναν δικαιώματα και με καλή άμυνα διατηρήσουν τα ηνία στο σκορ (71-59 στο 35'). Όλα αυτά μέχρι να πάρει το όπλο του ο Στάιγκερ, ο οποίος μέσα σε ένα λεπτό με δύο συνεχόμενα τρίποντα μείωσε σε 74-70 (1.23 πριν το τέλος) αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να ψάξουν για ήρωες της τελευταίας στιγμής. Η Γαλατάσαραϊ παρότι είδε την διαφορά να πέφτει δεν αγχώθηκε αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που έχασαν ευκαιρίες με τους Ντιόν Τόμσον, Μάλκολμ Ντιλανέι και Λούκα Στάιγκερ να μειώσουν ακόμα περισσότερο. Με την μπάλα να... καίει ανέλαβε δράση ο Κάρλος Αρόγιο, ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα έγειρε την πλάστιγγα. Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 84-74.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ