EUROLEAGUE

Γαλατάσαραϊ-Μάλαγα 78-70

Γαλατάσαραϊ-Μάλαγα 78-70

Στο ντέρμπι του Γ' ομίλου, η Γαλατάσαραϊ επιβλήθηκε με 78-70 της Μάλαγα, πέτυχε την 5η της νίκη και ουσιαστικά "καθάρισε" την 2η θέση του ομίλου, παίρνοντας και μαθηματικά την πρόκριση στο TOP-16!

Σε ένα ματς με πολλές εναλλαγές στο σκορ, αρκετά σερί και καλό ρυθμό, η Γαλατάσαραϊ επικράτησε με 78-70 της Μάλαγα για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Aυτή ήταν η 5η φετινή νίκη των Τούρκων οι οποίοι έχουν "σφιχταγκαλιάσει" τη 2η θέση του Γ' ομίλου, πίσω από τον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα

Η Γαλατάσαραϊ τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 7 λάθη κι έτσι κατάφερε να ισοσταθμίσει το κακό της ποσοστό έξω από τα 6.75μ. (4/19 και 21%). Στο δ' δεκάλεπτο έπαιξε με ενέργεια και αποφασιστικότητα, καταφέρνοντας έτσι να γείρει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της.

Πρώτος σκόρερ ο Κάρλος Αρόγιο με 22 πόντους, καθοριστικός ο Αρσλάν με 17 πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο Αλντεμίρ είχε και πάλι σημαντική συνεισφορά με 8 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Φυσικά, η Γαλατά δεν κατάφερε να καλύψει το -27 με το οποίο είχε ηττηθεί στο παιχνίδι του α' γύρου (84-57), αλλά βρίσκεται δύο νίκες μπροστά από τη Μάλαγα που έχει απολογισμό 3-5.

Ο αγώνας

Η Γαλατάσαραϊ ξεκίνησε δυναμικά τρέχοντας ένα 7-0 στο πρώτο δίλεπτο, ωστόσο η Μάλαγα απάντησε με σερί 8-0 και οι δύο ομάδες άρχισαν να εναλλάσσονται στο σκορ. Πάντως, οι Τούρκοι πολύ γρήγορα κατάφεραν να επιβάλουν και πάλι το ρυθμό τους. Με τους Αρόγιο και Χέρστον να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση, προηγήθηκαν με 13-8 και 17-10, παρ' ότι οι Ισπανοί άρχισαν σταδιακά να μειώνουν. Τελικά, ο Φραν Βάσκεθ με δύο διαδοχικά καλάθια μείωσε στο τέλος του δεκαλέπτου σε 19-16.

Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την άμυνα τους στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και έδειξαν σημάδια ανάκαμψης. Προηγήθηκαν με 31-35 στο 16' και ένα δίλεπτο αργότερα με 37-29, φτάνοντας για πρώτη φορά στο +8 στο παιχνίδι. Πάντως, με έξι συνεχόμενους πόντους από τον Εντέρ Αρσλάν απάντησε η Γαλατάσαραϊ, καθώς μείωσε στο καλάθι (35-37) και έδειξε και πάλι ζωντανή. Ο Κάρλος Αρόγιο έκλεισε το ημίχρονο με 13 πόντους, εκ των οποίων οι 5 στο τελευταίο λεπτό κι έτσι οι Τούρκοι όχι μόνο γύρισαν από το -8, αλλά έφυγαν για τα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 40-39.

Όπως ήταν φυσικό, ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε πίεση από τους παίκτες του, προκειμένου να κρατήσουν το προβάδισμα. Ο Αρόγιο έγραψε το 51-45 στο 25' δίνοντας και πάλι αέρα 6 πόντων στην ομάδα του. Ωστόσο, η Μάλαγα ισοφάρισε με τα τρίποντα των Ντράγκιτς και Σουάρεθ σε 51-51. Ο τελευταίος μάλιστα έδωσε το προβάδισμα μετά από ώρα στη Μάλαγα με βολές (51-53), αλλά η Γαλατά έκλεισε με ένα μικρό 4-0 το δεκάλεπτο, ολοκληρώνοντας το και πάλι προηγούμενη (55-53).

Στο δ' δεκάλεπτο, η τελευταία φορά που η Μάλαγα βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής ήταν όταν ο Βιδάλ με δίποντο μείωσε σε 57-56 στο 32'. Έκτοτε, η Γαλατάσαραϊ ήταν καλύτερη και το απέδειξε στο παρκέ. Με τον αθόρυβο αλλά πολύ σημαντικό Αλντεμίρ έχτισε διαφορά 9 πόντων (65-56) και ο Χοάν Πλάθα προσπαθούσε με τάιμ άουτ να... συνετίσει τους παίκτες του για να μην παρατήσουν το παιχνίδι. Στο 1.26'' για το τέλος του αγώνα ο Κάνερ Μέντλι μείωσε σε 70-66, όμως οι Αλντεμίρ και Αρσλάν ήταν ψύχραιμοι, δίνοντας τις ανάσες που χρειαζόταν η τουρκική ομάδα για να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ