EUROLEAGUE

Γαλατάσαραϊ - Άλμπα Βερολίνου 65-75

Γαλατάσαραϊ - Άλμπα Βερολίνου 65-75

Η Άλμπα έκανε την έκπληξη και "χτυπώντας" στο τελευταίο δεκάλεπτο έφυγε με το ροζ φύλλο από το άδειο "Αμπντί Ιπεκτσί" επικρατώντας με 75-65 της Γαλατάσαραϊ

Τι κι αν ο Τζαμέλ ΜακΛιν δεν ήταν ο απόλυτος ηγέτης; Η Άλμπα με επιθετική πολυφωνία και τους Ρέντιγνκ, Μπάνιτς να ξεχωρίζουν κέρδισε με 75-65 μέσα στην Τουρκία στο άδειο λόγω τιμωρίας "Αμπντί Ιπεκτσί". Για τους Γερμανούς αυτή ήταν η 1η εκτός έδρας και 2η συνολικά νίκη τους στο ΤΟΡ 16, ενώ οι Τούρκοι έχασαν την ευκαιρία να δώσουν συνέχεια στην εκτός έδρας νίκη τους επί του Ερυθρού Αστέρα. Σημαντικότατο πλήγμα για τους Τούρκους αποδείχθηκαν οι απουσίες των Κάρλος Αρόγιο και Αρσλάν, οι οποίοι ταλαιπωρούνταν από τροφική δηλητηρίαση. Αυτή ήταν η τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας για την Γαλατάσαραϊ που μετά από τρία παιχνίδια στο άδεια "Αμπντί Ιπεκτσί" θα υποδεχτεί την Μακάμπι για την 6η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 με τον κόσμο στο πλευρό της.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με την Γαλατάσαραϊ να επιδιώκει τις σωματικές επαφές και να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις άμυνες στα όρια του φάουλ των Γερμανών παίρνοντας εύκολους πόντους από τη γραμμή των βολών χαρακτηρίστηκε το πρώτο ημίχρονο των Τούρκων που δυσκολεύονταν να απειλήσουν μέσα από τα 6,75μ. Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών επιλογών των γηπεδούχων, με τον Ζόραν Έρτσεγκ και τον Τζάστιν Κάρτερ να δίνουν πολύτιμες βοήθειες. Στην αντίπερα όχθη η επιθετική αφωνία του Τζαμέλ ΜακΛιν καλύφθηκε από τα τρίποντα που προέρχονταν μέσα από επιθετική πολυφωνία κρατώντας τους φιλοξενούμενους συνεχώς σε απόσταση αναπνοής στο σκορ (33-31 στο 20').

Δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Άλμπα που δια χειρός Ραντόσεβιτς ισοφάρισε σε 40-40 (στο 24'). Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή, καθώς οι Γερμανοί τρέχοντας ένα επιμέρους 11-2 μετέτρεψαν το 38-34 σε 40-45 (στο 25'). Η τουρκική απάντηση ήταν άμεση με τους Γιανγκ και Κάρτερ να αναλαμβάνουν να βάλουν τέλος στην ξέφρενη πορεία των φιλοξενούμενων (46-47 στο 26'). Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να παίρνει τα ηνία όντας μπροστά με 52-48 (στο 30').

Τα πάντα πλέον κρέμονταν σε μία λεπτή κλωστή και κάθε επίθεση μέτραγε, καθώς ο τελικός νικητής θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Ο Ζόραν Έρτσεγκ με πέντε συνεχόμενους πόντους κατάφερνε να απαντάει στα καλάθια των Μπάνιτς και Ρενφρό (56-56 στο 34'). Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ χωρίς να μπορεί κάποια να χτίσει μία διαφορά ασφαλείας, όμως τα προβλήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους για τους Γερμανούς, που 4,5 λεπτά πριν το τέλος είδαν τον καλό οργανωτικά, Κλιφ Χάμοντς να αποχωρεί με 5 φάουλ. Η Άλμπα, όμως αποδείχτηκε εφτάψυχη. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Ρέντινγκ και Στογιανόφσκι η ομάδα του Ομπράντοβιτς έτρεξε ένα σερί 6-0 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό προηγούμενη με 68-60 (στο 39'). Οι Τούρκοι είχαν πετάξει λευκή πετσέτα και μάταια πάλευαν για να μειώσουν τη διαφορά με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 75-65.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 33-31, 48-52, 65-75.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ