EUROLEAGUE

Φοβεράνι! Φοβερό ντεμπούτο για Φαβεράνι στο 89-78 επί της Εφές

Φοβεράνι! Φοβερό ντεμπούτο για Φαβεράνι στο 89-78 επί της Εφές

Ονειρικό ντεμπούτο για τον Φαβεράνι και επιστροφή στις νίκες για τη Μπαρτσελόνα, που νίκησε με 89-78 την Εφές και κάλυψε το -4 της Πόλης. Εντυπωσιακός με 20 πόντους και 6 τρίποντα ο Κόπονεν, έκλεψε την παράσταση από τον Μπράντον Πολ.

Παρότι ο Φάμπιο Φαβεράνι δεν είχε κλείσει ούτε βδομάδα στη νέα του πόλη (αποκτήθηκε επίσημα την Κυριακή από τη Μούρθια) κατάφερε να κάνει μια νύχτα καριέρας στην Euroleague (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 23 ranking), να χαρίσει τη νίκη (και τη διαφορά) στη Μπαρτσελόνα και να αποθεωθεί από το κοινό του "Παλαού Μπλαουγράνα". Μαζί με τον Πέτερι Κόπονεν, που είχε 20 πόντους και 6/8 τρίποντα, αλλά και τον καθοριστικό σε άμυνα και επίθεση Βίκτορ Κλαβέρ, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψε στις επιτυχίες και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Σε αυτή την προσπάθεια μάλιστα έχει πλέον σύμμαχο την καλύτερη διαφορά πόντων απέναντι στους Τούρκους, που παρά το μεγάλο βράδυ του Μπράντον Πολ (25 πόντοι, 6 τρίποντα) απογοήτευσαν στην επανάληψη.

Ήταν η 8η φετινή νίκη για την Μπαρτσελόνα που πλέον έχει ρεκόρ 8-10, όσο και η Εφές, που πέρα του Πολ είδε τον Τόμας Ερτέλ να έχει 18 πόντους και τον Χάνεϊκατ με 11 και 7 ριμπάουντ.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

O MVP

Ο Βίτορ Φαβεράνι δεν μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος σέντερ στο πρώτο του παιχνίδι με τους "μπλαουγράνα" είχε 18 πόντους (7/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/4 βολές), ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 φοβερό κόψιμο που άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Ήταν ο κορυφαίος βάσει ranking (23) και βοήθησε τα μέγιστα την νέα του ομάδα να πάρει τη νίκη και τη διαφορά. Αποθεώθηκε στο "Παλαού Μπλαουγράνα", κάνοντας τον κόσμο της Μπαρτσελόνα να ξεχάσει γρήγορα τον Τζόι Ντόρσεϊ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 6/8 τρίποντα του Πέτερι Κόπονεν. Μοιράζεται τον τίτλο του κορυφαίου με τον Φαβεράνι. Είχε 20 πόντους (6/8 τρίποντα), 4 ασίστ και 3 κλεψίματα (21 ranking), σημειώνοντας καθοριστικές "βόμβες" όταν τις χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η ψυχολογία και το μομέντουμ του αγώνα άλλαξε στο εντυπωσιακό κόψιμο του Φαβεράνι. Με το σκορ στο 40-45 και τον Γκρέιτζερ να ξεχύνεται μετά το κλέψιμο του για δύο εύκολους πόντους, ο Φαβεράνι διέσχισε όλο το γήπεδο και τον έκοψε εντυπωσιακά. Αντί για το -7 το σκορ πήγε στο -2 με τον Ντόλμαν να ευστοχεί σε σουτ. Από το 43-48 ακολούθησε ένα επιμέρους 20-5 για τους Καταλανούς, που έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Εφές ήταν η ομάδα που έθεσε τον τόνο του αγώνα, εκμεταλλευόμενη το κακό ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα και τα τρία συνεχόμενα λάθη του Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 7-2 και 9-4 , χωρίς όμως να έχουν υπολογίσει τον Βίτορ Φαβεράνι. Ο Βραζιλιάνος σέντερ στα πρώτα του λεπτά με τα "μπλαουγράνα" ξεσήκωσε το γήπεδο με 7 συνεχόμενους πόντους. Πήρε τη θέση του Τόμιτς (2 φάουλ) και ισορρόπησε το ματς, βοηθώντας τους γηπεδούχους να κλείσουν το δεκάλεπτο με ισχνό προβάδισμα (16-15).

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, όμως, κατάφεραν να πάρουν και πάλι τη θέση του οδηγού. Τιμώρησαν τα επιπόλαια λάθη των Καταλανών (είχαν 11 στο ημίχρονο) και με όπλο τα επθετικά ριμπάουντ, που είναι και το σήμα κατατεθέν τους ξέφυγαν εκ νέου (22-28). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα σπαταλούσαν τις δικές τους ευκαιρίες στον αιφνιδιασμό και αντί να σκοράρουν, δεχόντουσαν τρίποντα από τον Ντισόν Τόμας. Ο οίστρος του Πέτερι Κόπονεν (3/3 τρίποντα) τους επέτρεψε, ωστόσο, να ανακάμψουν και να κλείσουν το ημίχρονο στο -1 (33-34).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε, ωστόσο, η αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα. Αρχικά με τους 7 πόντους του Χουάν Κάρλος Ναβάρο και μετά με το δεύτερο μέρος του σόου του Φαβεράνι. Ο νεοφερμένος Βραζιλιάνος έδωσε επί της ουσίας το σύνθημα. Αρχικά με την τάπα που έκανε στον αιφνιδιασμό του Γκρέιτζερ και εν συνεχεία μετά από δύο καρφώματα (το ένα ήταν και φάουλ) και τους δικούς του 7 μαζεμένους προσωπικούς, που επί της ουσίας έγραψαν το επιμέρους 30-19 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (63-53 στο 30').

Όταν οι Καταλανοί κατάφεραν να ελέγξουν τα ριμπάουντ και να θωρακίσουν την άμυνα τους, ξέφυγαν και με 15 πόντους (70-55). Σε αυτό το διάστημα έπαιξε ρόλο η αφύπνιση του Βίκτορ Κλαβέρ, που ήταν καθοριστικός τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις. Η Εφές, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Οι Τούρκοι με πρωταγωνιστή τον Μπράντον Πολ που έβαζε το ένα τρίποντο, μετά το άλλο, μείωσαν ακόμη και στους 4 πόντους (72-68), πριν πάρει ξανά την κατάσταση στα χέρια του ο Πέτερι Κόπονεν. Ο Φιλανδός αποτέλεσε την απάντηση στον Πολ και με τα δικά του μεγάλα σουτ αποκατέστησε την τάξη. Τελικά η Μπαρτσελόνα κατάφερε όχι μόνο να εξασφαλίσει τη νίκη, αλλά και να καλύψει το -4 του πρώτου αγώνα, πανηγυρίζοντας μια σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας με 89-78.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-15, 33-34, 63-53, 89-78

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις από το ματς

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ