EUROLEAGUE

Φιλ Πρέσι: H "μαύρη τρύπα" της Μπαρτσελόνα

Φιλ Πρέσι: H "μαύρη τρύπα" της Μπαρτσελόνα
FACEBOOK/FC BARCELONA BASKET

Ο Σίτο Αλόνσο έφερε τον Φιλ Πρέσι στη Βαρκελώνη ευελπιστώντας να γίνει… Σέιν Λάρκιν, ωστόσο για την ώρα, ο πρώην NBAer απογοητεύει και η Μπαρτσελόνα το πληρώνει!

Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ζαλγκίρις Κάουνας με 75-81, στη μεγαλύτερη έκπληξη έως τώρα της EuroLeague. Προφανώς, για την ήττα υπάρχουν αρκετοί λόγοι, ωστόσο ένας εκ των βασικότερων είναι πως υστέρησε ξανά ο Φιλ Πρέσι. Ο Αμερικανός γκαρντ έμεινε στο παρκέ για 10 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, δεν σημείωσε πόντο έχοντας 0/4 δίποντα και 0/2 τρίποντα, ενώ από εκεί και πέρα η στατιστική του έγραψε 1 ασίστ και 2 λάθη.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη αρνητική εμφάνιση του Αμερικανού. Την προηγούμενη Παρασκευή είχε 3 πόντους με 1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 1/2 βολές στην ήττα της Μπαρτσελόνα από τον Ερυθρό Αστέρα (82-90), μοιράζοντας 2 τελικές πάσες στα περίπου 9 λεπτά που αγωνίστηκε. Στο… άνετο 98-71 επί του Παναθηναϊκού, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ο Πρέσι είχε 9 πόντους και 6 ασίστ, ωστόσο συνολικά, απογοητεύει με την παρουσία του στη Βαρκελώνη.

Βλέπετε, ο πρώην NBAer δεν είναι αρνητικός μόνο στη EuroLeague. Ούτε στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει καταφέρει να βρει ρυθμό. Μετράει λίγο λιγότερους από 4 πόντους κατά μέσο όρο, έχει 1/9 τρίποντα -δηλαδή 11%- και μοιράζει 3 ασίστ. Στην ήττα από την Εστουδιάντες ο Πρέσι έμεινε στους 4 πόντους.

Η Μπαρτσελόνα μετράει τρεις σερί ήττες εντός κι εκτός συνόρων και προφανώς ο Σίτο Αλόνσο έχει πολλά να λύσει ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Ένα βασικό πρόβλημα, όμως, είναι ο Φιλ Πρέσι. Ο πρώην NBAer (26 ετών, 1.80 μέτρα) ήρθε στην Ευρώπη με στόχο να γίνει ο νέος Σέιν Λάρκιν. Το "σουλούπι" τους ταιριάζει, αμφότεροι είχαν γράψει αρκετά χιλιόμετρα στο NBA πριν περάσουν τον Ατλαντικό, για την ώρα, όμως, οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε ο ένας με τη Μπασκόνια κι ο άλλος με τη Μπαρτσελόνα, δεν συγκρίνονται στο ελάχιστο.

Οι Καταλανοί επένδυσαν στον Φιλ Πρέσι κι αν ο τελευταίος συνεχίζει να μην αποδίδει με βάση το ταλέντο του, το πρόβλημα θα μεγαλώσει, αφού ένας… Ερτέλ δεν μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Πρέσι κακός παίκτης δεν είναι. Στη Μπαρτσελόνα πήγε έχοντας μετρήσει 139 συμμετοχές στο NBA. Έχει μπόλικο ταλέντο, αλλά για την ώρα είναι η "μαύρη τρύπα" των Καταλανών. Κι ο Σίτο Αλόνσο έχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα να λύσει.

Photo Credits: Facebook/FC Barcelona Basket

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ