EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Στο... σπίτι του "Ζοτς" για την 5η νίκη

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Στο... σπίτι του "Ζοτς" για την 5η νίκη
EUROKINISSI

Στην έδρα της Φενέρμπαχτσε δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της EuroLeague (19:45). Στο 4-2 αμφότεροι οι αντίπαλοι, χωρίς Σπανούλη οι "ερυθρόλευκοι".

Έπειτα από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα, στη Βαρκελώνη και στο ΣΕΦ απέναντι από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα ψάξει στην Πόλη την επιστροφή του στα θετικά αποτελέσματα στη EuroLeague. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν τη Φενέρμπαχτσε (19:45, Novasports 2, Live Blog από το Sport24.gr), στο repeat του περσινού τελικού της διοργάνωσης, που ολοκληρώθηκε με νικήτρια την τουρκική ομάδα.

Φέτος, έχουν αλλάξει πολλά. Οι δύο αντίπαλοι είναι στο 4-2, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, γεγονός, όμως, που είναι λογικό μέχρι ένα σημείο, από τη στιγμή που το καλοκαίρι αποχώρησαν οι Μπογκντάνοβιτς και Γιούντο. Αγωνιστικά, το ευχάριστο για τους γηπεδούχους -που δέχονται μόλις 69.5 πόντους ανά παιχνίδι στη διοργάνωση- είναι πως έχουν ξανά στη διάθεση τους τον Μπόμπι Ντίξον (γκαρντ), σε αντίθεση με τον Κάλινιτς (φόργουορντ) που παραμένει στα πιτς.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός βγάζει μία αδυναμία στο επιθετικό κομμάτι στα πρόσφατα ματς -με εξαίρεση το 90-72 επί του Ρεθύμνου για τη Stoiximan.gr Basket League- ωστόσο έχει μία από τις καλύτερες άμυνες της EuroLeague (70.8 πόντοι παθητικό) και παρά το γεγονός ότι θα παραταχθεί εκ νέου χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, μπορεί να τα βγάλει πέρα στα δύσκολα, όπως δήλωσε κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Η πρόσφατη παράδοση είναι οριακά υπέρ του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν 9 νίκες έναντι 7 της Φενέρμπαχτσε. Στην Πόλη η κατάσταση είναι μοιρασμένη, με τις ομάδες να έχουν πανηγυρίσει από 4 φορές. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν ο τελικός της περσινής EuroLeague τον περασμένο Μάιο, με τη Φενέρ να επικρατεί με 80-64.

EUROLEAGUE - 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τρίτη 14/11

Μακάμπι - Εφές 72-92

Παναθηναϊκός - Χίμκι 93-65

Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης 105-75

Ουνικάχα - Ζαλγκίρις 83-85

Τετάρτη 15/11

19:45 Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός

20:00 Ερυθρός Αστέρας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

21:00 Μπάμπεργκ - Μπαρτσελόνα

21:45 Βαλένθια - Αρμάνι Μιλάνο

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ