EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές 83-72

Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές 83-72

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Αναντολού Εφές με 83-72, δίνοντας πλέον το δικαίωμα στη Λαμποράλ Κούτσα να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ. Το μόνο που χρειάζονται οι Βάσκοι είναι να κερδίσουν την Ουνικάχα Μάλαγα.

Η Φενέρμπαχτσε έκανε το καθήκον της απέναντι στην Αναντολού Εφές, κέρδισε με 83-72 και άνοιξε... παραθυράκι πρόκρισης στη Λαμποράλ Κούτσα. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς "πάτησε το γκάζι" στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, αφήνοντας αρκετά πίσω της αυτήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που πλέον περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα του αγώνα των Βάσκων με την Ουνικάχα Μάλαγα, για να μάθει αν θα βρίσκεται στα πλέι οφ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του Άντριου Γκάουντλακ

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που "καίγονταν" για τη νίκη, αλλά οι γηπεδούχοι αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι. Παίρνοντας σκορ από τους ψηλούς της (Σαβάς και Ζόριτς) και χάρη στην περιφερειακή δράση του Μπογκντάνοβιτς, η Φενέρ βρήκε τον τρόπο να αποκτήσει από νωρίς το προβάδισμα (13-6 στο 6').

Η Αναντολού Εφές προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τη γραμμή των 6μ75, αλλά όσο δεν έβρισκε τον στόχο, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Τι κι αν οι παίκτες της μάζευαν διαρκώς επιθετικά ριμπάουντ; Μηδέν εις το πηλίκο, με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει λεπτό με το λεπτό. Έφτασε μάλιστα σε διψήφια επίπεδα (21-10 στο 9') με καλάθι του Ζήση.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άλλαζε διαρκώς πρόσωπα και σχήματα, δοκίμασε το δίδυμο των Λάσμε - Κρστιτς στο "4 - 5", αλλά τίποτα δεν είχε αποτέλεσμα. Το προβάδισμα της Φενέρ παρέμενε πάνω από τους έντεκα πόντους (29-18 στο 14'), για λίγο ακόμα. Μέχρι να έρθει το "μπλακ άουτ". Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι γηπεδούχοι "έχασαν" το μυαλό τους, επέτρεψαν πολλά εύκολα καλάθια στους αντιπάλους τους και με τον Ντρέιπερ να αναλαμβάνει δράση, η διαφορά έπεσε στους τρεις (31-28), με 3'17'' να μένουν στο πρώτο ημίχρονο.

Περίπου ένα λεπτό αργότερα, ο Περπέρογλου μείωσε στον πόντο (34-33), αλλά στα τελευταία 1'57'' ήρθε η ώρα των γηπεδούχων να "ξεσπάσουν". Το 7-0 σερί των παικτών του Ομπράντοβιτς στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου επανέφερε την τάξη, μαζί και την καλή ψυχολογία, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε αυτό (βλ. τρίποντο του Μπιέλιτσα στην εκπνοή).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν τη διαφορά, κυρίως γιατί ο Μπατούκ έκανε ένα βήμα μπροστά. Ο Τούρκος γκαρντ πέτυχε μερικούς μαζεμένους πόντους, δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης στην ομάδα του. Τι κι αν η διαφορά έπεσε όμως στον πόντο λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου; Το (νέο) τρίποντο του Μπιέλιτσα, έφερε τη Φενέρ στο +4 (59-55).

Η Αναντολούς Εφές έδειξε ικανή να πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague με όσα έκανε στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου, αλλά πέραν αυτού τίποτα. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, μετατρέποντας το "Χ" (65-65) του 35ου λεπτού στο τελικό +11 (83-72), που βάζει... δύσκολα στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όσον αφορά την παρουσία στην επόμενη φάση της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 41-33, 59-55, 83-72.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ