EUROLEAGUE

"Έβρεχε" τρίποντα στη Σερβία

"Έβρεχε" τρίποντα στη Σερβία

Πετυχαίνοντας 12 τρίποντα ο Ερυθρός Αστέρας έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Τσεντεβίτα επικρατώντας με 94-74 και κάνοντας ακόμα ένα βήμα πρόκρισης

Τρέχοντας ένα επιμέρους 32-18 στο τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο και σκοράροντας 12 φορές πίσω από τα 6,75μ. ο Ερυθρός Αστέρας έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Τσεντεβίτα κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 94-74. Από την αρχή οι Σέρβοι έδειξαν τις διαθέσεις τους (26-9 στο 8'), όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν μειώνοντας σε 65-56 (στο 30'), όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο το μάτι των παικτών του Ράντονιτς... γυάλιζε. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κουίνσι Μίλερ που σταμάτησε στους 22 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Μίσιτς και Γκούντουριτς που σημείωσαν 14 και 13 αντίστοιχα. Ο αγώνας είχε και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Σέρβος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αποθεώθηκε από το κοινό του Ερυθρού Αστέρα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον αγώνα ειδικά πίσω από τα 6,75μ. και με τον Κουίνσι Μίλερ να δείχνει τον δρόμο έτρεξε με το... καλημέρα ένα επιμέρους 15-2 (στο 5'). Εκνευρισμός και αστοχία συνέθεταν το σκηνικό για τους Κροάτες που πριν μπουν στο ματς βρέθηκαν να κυνηγούν. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Πούλεν και Ουάιτ η κατάσταση δεν ήταν εφικτό να αλλάξει κι έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 26-12 (στο 10').

Τα πάντα έδειχναν να λειτουργούν εις βάρος των φιλοξενούμενων, όμως με τους Μπιλάν και Πούλεν σε ρόλους πρωταγωνιστικούς κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους 6-2 και να μαζέψουν τη διαφορά (28-18 στο 13'). Σε εκείνο το σημείο ήρθε ένα... έμμεσο τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) από τον Σιμόνοβιτς για να δώσει μία βαθιά ανάσα στους Σέρβους (32-18 στο 13'). Η Τσεντεβίτα είχε βρει πλέον ρυθμό και πάλευε για να ανατρέψει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ως βάρος της, όμως το μόνο που κατάφερε μέχρι το κλείσιμο του ημίχρονο ήταν να μειώσει στο 43-32 (στο 20').

Στο δεύτερο μισό η Τσεντεβίτα μπήκε με στόχο να ολοκληρώσει αυτή την μεγάλη προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Παίρνοντας ώθηση από την άμυνα και με επιθετικό πλουραλισμό οι παίκτες του Μρσιτς κατάφεραν να μειώσουν σε 52-46 (στο 27') και να κάνουν δυναμικό come back. Τα τρίποντα των Μίσιτς και Μίλερ κράτησαν όρθιο τον Ερυθρό Αστέρα που έβρισκε τον τρόπο να ξεφύγει από την ασφυκτική πίεση των Κροατών (60-49 στο 28'). Το τελείωμα της τρίτης περιόδου ήταν εντυπωσιακό για την Τσεντεβίτα, καθώς σκοράροντας 7 πόντους στο τελευταίο λεπτό έκλεισε την περίοδο όντας πίσω με 62-56 (στο 30').

Εκτελώντας από την περιφέρεια με τους Μίσιτς και Γκούντουριτς (εις διπλούν) ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να βρει απαντήσεις απέναντι στην αντεπίθεση που είχε εξαπολύσει η κροατική ομάδα. Τα εύκολα λάθη των φιλοξενούμενων βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση κι έτσι οι Σέρβοι τρέχοντας ένα επιμέρους 9-2 βρέθηκαν και πάλι στο +13 (71-58 στο 33'). Με 4 τρίποντα σε 4 λεπτά ο Ερυθρός Αστέρας επανέκτησε την διαφορά ασφαλείας που είχε "χτίσει" (79-65 στο 35'). Τα σερβικά τρίποντα συνέχισαν να έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς και η Τσεντεβίτα δεν είχε δυνάμεις πλέον δυνάμεις για να παλέψει. Τελικά ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας με το εντυπωσιακό 94-74.

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 43-32, 62-56, 94-74.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ