ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν το πιστεύω ότι το έκανε ο Μπατίστ

Δεν το πιστεύω ότι το έκανε ο Μπατίστ
INTIME SPORTS

Ο Κένι Γκρέγκορι έπεσε από τα σύννεφα με την ενέργεια του Μάικ Μπατίστ. Ακόμη και όταν έδινε συνέντευξη στο Sport24.gr, δεν μπορούσε να δώσει μια λογική εξήγηση.

Ο άσος της Ολύμπια Λιουμπλιάνας Κένι Γκρέγκορι γνωρίζει καλά τον Μάικ Μπατίστ και στα αποδυτήρια της «Stozice Arena» κλήθηκε να… δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά του συμπατριώτη του. «Η ενέργεια του Μάικ με εξέπληξε, αλλά επειδή γνωρίζω τον χαρακτήρα του, είπα στους συμπαίκτες μου ότι είναι καλό παιδί και ότι όλοι κάνουν λάθη», εκμυστηρεύτηκε ο εκρηκτικός γκαρντ στο Sport24.gr

-Δεδομένου ότι γνωρίζεις αρκετά καλά τον Μπατίστ, είμαστε βέβαιοι ότι και εσύ –όπως και εμείς- σοκαρίστηκες από την αψυχολόγητη ενέργειά του να πατήσει στο κεφάλι τον πεσμένο Σάσο Οζμπολτ.

" Τι να πω; Μου φάνηκε απίστευτο αυτό που έκανε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το είδα πολύ καθαρά, γιατί εκείνη τη στιγμή καθόμουν στον πάγκο και υπήρχαν κορμιά μπροστά μου. Αργότερα, όμως, μου περιέγραψαν τη σκηνή με λεπτομέρειες και έπαθα πλάκα. Θα το δω, βέβαια και στο βίντεο, αργότερα"

-Εσύ τι έλεγες στους συμπαίκτες σου;

" 'Ημουν σε δύσκολη θέση, γιατί ξέρω καλά τον Μάικ και τον χαρακτήρα του. Τους έλεγα ότι είναι καλό παιδί, ρε γαμώτο. Και ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, για τα οποία εκ των υστέρων μετανιώνουν. Αυτό έπαθε και ο Μάικ. Από όσο γνωρίζω, ζήτησε συγγνώμη"

-Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από αυτή την ενέργεια. Ωστόσο, δεν μπορεί παρά να μην σταθεί κάποιος στη σπουδαία νίκη της ομάδας σου. Αλήθεια, πώς προετοιμάσατε το παιχνίδι;

"
Ξέρουμε πολύ καλά τον Παναθηναϊκό. Όλοι τον ξέρουν και τον σέβονται. Αυτή η ομάδα έχει ένα χάρισμα. Μολονότι ξέρεις το σύστημά της, κάνει κάποια πράγματα στάνταρ, έτσι; Τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να τη σταματήσεις. Εμείς, όμως, είχαμε φοβερή αυτοπεποίθηση, παίζαμε στην έδρα μας και ήμαστε λίγο τυχεροί στο τέλος με τις άστοχες βολές του Διαμαντίδη"

-Ποιες ήταν οι βασικές οδηγίες του κόουτς Ζντοβτς, ο οποίος δίνει την ίδια έμφαση στην άμυνα, όπως ακριβώς συνέβαινε και στην καριέρα του ως αθλητή;

"
Ο βασικός στόχος μας ήταν να σταματήσουμε τον Διαμαντίδη. Όχι τόσο το σκοράρισμά του, αλλά τη δημιουργία του. Δηλαδή, δεν μας ενδιέφερε τόσο αν θα πετύχει καλάθι μετά από διείσδυση, αλλά περισσότερο να μην πασάρει στον ελεύθερο συμπαίκτη του και να δεχθούμε τρίποντο έπειτα από διείσδυση. Γνωρίζοντας, μάλιστα, ότι ο εφετινός Παναθηναϊκός διαθέτει λιγότερους δημιουργούς μετά την αποχώρηση του Σπανούλη και του Γιασικεβίτσιους, ο περιορισμός του Διαμαντίδη ήταν η πιο έξυπνη στρατηγική. Νομίζω ότι τα καταφέραμε, αν δει κανείς τις ασίστ του Παναθηναϊκού"

-Ποιον θα μπορούσες να ανακηρύξεις παίκτη – κλειδί στο παιχνίδι της Ολύμπια;

"Μμμ, δύσκολη ερώτηση. Εχουμε πολλούς καλούς παίκτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εναλλάσσονται στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θεωρώ, πάντως, ότι ο κινητήριος μοχλός είναι ο Ιλιέφσκι, ο οποίος διαβάζει σωστά το παιχνίδι και είναι πολύ ικανός στη δημιουργία"

-Και μια προσωπική ερώτηση. Η Λιουμπλιάνα αποτελεί τη νέα σου γειτονιά. Σου λείπει η Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ;

"
Ειδικά τη δεύτερη χρονιά μου στον ΠΑΟΚ πέρασα φανταστικά. Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, οι άνθρωποι, το φαγητό, ήταν όλα σπέσιαλ. Δεν μπορώ να πω ότι μου έχει λείψει εξίσου και το μπάσκετ. Όλα τα άλλα, όμως, είναι στην καρδιά μου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ