EUROCUP

Ώρα Τελικών στο EuroCup

Ώρα Τελικών στο EuroCup

Οι Τελικοί του EuroCup ανάμεσα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν και την Νταρουσάφακα ξεκινούν σήμερα (10/4) στην έδρα της ρωσικής ομάδας. Ο νικητής της σειράς - που θα κριθεί στις 2 νίκες - θα πάρει το εισιτήριο για την EuroLeague της επόμενης σεζόν.

Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του φετινού EuroCup, η Λοκομοτίβ Κουμπάν και η Νταρουσάφακα, αναμένεται σε μερικές ώρες (10/4, 20:00) να τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στο πλαίσιο των τελικών του EuroCup. Μία σειρά τελικών, ο νικητής της οποίας θα αγωνιστεί στην EuroLeague την σεζόν 2018/19.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έχει το πλεονέκτημα έδρας, με τον νικητή να κρίνεται στις δύο νίκες. Ο δεύτερος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 13 Απριλίου στην Τουρκία, ενώ ο τρίτος - αν χρειαστέι - θα διεξαχθεί στην Ρωσία στις 16 Απριλίου.

Στο παρκέ θα τεθούν αντιμέτωπες δύο πραγματικά σπουδαίες ομάδες. Η μεν Λοκομοτίβ Κούμπαν αγνοεί μέχρι στιγμής την ήττα στην διοργάνωση, αφού έφτασε στους τελικούς με συνολικό ρεκόρ 20-0 (!), αφού ολοκλήρωσε αήττητη στις δύο πρώτες φάσεις, ενώ απέκλεισε με "sweep" στα playoffs διαδοχικά την Γκρακ Κανάρια και την Ρέτζιο Εμίλια. Η Νταρουσάφακα από την πλευρά της πάντως δεν πήγε πίσω, αφού προκρίθηκε στους Τελικούς με συνολικό ρεκόρ 17-3, αποκλείοντας στα playoffs με "sweep" την Μπούτουσνοστ και την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Τζο Ράγκλαντ (11.4 πόντοι μέσο όρο) είναι ο ηγέτης της Λοκομοτίβ όλη την σεζόν, με τον Φρανκ Έλαγκαρ (10.3 πόντοι, 6.4 ριμπάουντ) και τον, γνώριμό μας από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, Μάρντι Κόλινς (9.9 πόντοι μέσο όρο) να τον ακολουθούν. Για την Νταρουσάφακα, όλα ξεκινούν από τον - πρώην παίκτης της ΑΕΚ και MVP της διοργάνωσης - Σκότι Ουίλμπεκιν (18.9 πόντοι μέσο όρο), με τον Χαχουάν Τζόνσον (14.6 πόντοι μέσο όρο) να τον ακολουθεί.

Προβλέψεις σε αυτή την σειρά δεν χωρούν. Τόσο η Λοκομοτίβ όσο και η Νταρουσάφακα έχουν ήδη καταφέρει να αποδείξουν ότι έχουν όλα τα φόντα να κατακτήσουν το τρόπαιο και παράλληλα το εισιτήριο για την EuroLeague της επόμενης σεζόν. Η συνέχεια, στο παρκέ.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ