EUROCUP

Τζάνινγκ: "Ήμουν έτοιμος να έλθω στον Παναθηναϊκό!"

Τζάνινγκ: "Ήμουν έτοιμος να έλθω στον Παναθηναϊκό!"

Ο Ματ Τζάνινγκ μιλάει στο Sport24.gr για τους λόγους που φόρεσε τα κόκκινα της Χάποελ Ιερουσαλήμ αντί για τα πράσινα του Παναθηναϊκού και εξηγεί ότι θα γίνει… σκυλοκαβγάς για την πρόκριση στο LAST-32!

To περασμένο καλοκαίρι η περίπτωση του Ματ Τζάνινγκ "έπαιξε" δυνατά για τον Παναθηναϊκό προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Νίκου Παππά στην περιφέρεια.

Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ είχε 6.9 πόντους, 1.9 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.1 λάθη σε 27 αγώνες στην περσινή Euroleague υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς όμως αποχώρησε από την Αναντολού Εφές και απασχόλησε τον Παναθηναϊκό, πριν καταλήξει στον Τζέιμς Φελντέιν.

Ο Τζάνινγκ προσπάθησε να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ κι εν συνεχεία αποδέχτηκε την πρόταση της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Πλέον βρίσκεται στην Αθήνα για την αποψινή (4/11, 19:00) αναμέτρηση των Ισραηλινών με την ΑΕΚ και μιλάει στο Sport24.gr για την… παρ' ολίγον συμφωνία με τους ''πράσινους''.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται η Χάποελ Ιερουσαλήμ, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ;
"Την περασμένη εβδομάδα χάσαμε στις λεπτομέρειες από τη Γαλατάσαραϊ (σ.σ. 87-79, στην Κωνσταντινούπολη) και πλέον έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την ΑΕΚ, μια πολύ δυνατή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Τώρα σε ό,τι αφορά τη Χάποελ, όλοι νιώθουμε αυτοπεποίθηση εδώ! Συμμετέχουμε σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ και ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ για να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε την πρόκριση στο LAST-32. Ελπίζω να τα καταφέρουμε".

Συμφωνείς με την άποψη ότι οι ομάδες του ομίλου σας σχηματίζουν ένα γκρουπ επιπέδου Euroleague;
"Σίγουρα. Συμμετέχουμε, πιθανότατα, στον πιο ποιοτικό όμιλο του εφετινού Eurocup. Όλες αυτές οι ομάδες θα μπορούσαν να κάνουν μερικές νίκες στην Euroleague! Ο ανταγωνισμός είναι καλός για τη διοργάνωση όμως θα γίνει… σκυλοκαβγάς για να επιβιώσεις και να προκριθείς στην επόμενη φάση".

Πέρσι αγωνίστηκες στην Euroleague με την Αναντολού Εφές, φέτος συνεχίζεις στο Eurocup με τη Χάποελ. Ομοιότητες και διαφορές;
"Ξέρεις, η οργάνωση και στις δυο περιπτώσεις είναι υψηλού επιπέδου. Πραγματικά ήμουν έκπληκτος με το επίπεδο οργάνωσης που βρήκα στη Χάποελ. Πρόκειται για μια ομάδα που αγωνίζεται στο Eurocup όμως όλο το background είναι φανταστικό. Η πίεση είναι η ίδια, η διαφορά έχει να κάνει με τις πόλεις. Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα… χάος, η Ιερουσαλήμ είναι πιο μικρή όμως βρίσκεται σχετικά κοντά στο Τελ Αβίβ. Τουλάχιστον γλίτωσα την κίνηση (γέλια)".

Τζάνινγκ: "Ήμουν έτοιμος να έλθω στον Παναθηναϊκό!"

Μπορείς να μας εξηγήσεις τι έγινε το καλοκαίρι; Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού περίμεναν να σε δουν στα πράσινα όμως φοράς τα κόκκινα της Χάποελ!
"Λοιπόν, υπήρχε ενδιαφέρον από την πλευρά του Παναθηναϊκού, όμως όχι επίσημο. Νόμιζα πως ήταν θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί όμως οι άνθρωποι της ομάδας επέλεξαν άλλη κατεύθυνση. Εγώ συμμετείχα στο training camp του Ντένβερ κι εν συνεχεία η Χάποελ με κάλεσε να έλθω στην Ιερουσαλήμ. Αυτά συμβαίνουν… Είναι καλό το ότι παίζω ακόμα σε υψηλό επίπεδο".

Θυμόμαστε τις αντιδράσεις και τα σχόλιά σου στο Twitter, ότι ήσουν έτοιμος να έλθεις…
"Ήμουν έτοιμος! Η ιστορία αυτή τελείωσε. Πλέον σκέφτομαι μόνο τη Χάποελ, βρίσκομαι εδώ λίγες εβδομάδες και νιώθω πραγματικά πολύ άνετα. Το προπονητικό τιμ κάνει εξαιρετική δουλειά ώστε να με βοηθήσει να προσαρμοστώ. Ο στόχος μου είναι να επιστρέψω στην Euroleague! Θα ήταν υπέροχο, λοιπόν, αν κατακτούσαμε το Eurocup".

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ