EUROCUP

Το νέο EuroCup προβλέπει μία θέση για την Ελλάδα και 2 για τις φιναλίστ του BCL!

Το νέο EuroCup προβλέπει μία θέση για την Ελλάδα και 2 για τις φιναλίστ του BCL!

Σε μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση προχώρησε το Συμβούλιο του EuroCup, αφού ενημέρωσε ότι για τη νέα σεζόν έχει προβλέψει μία θέση για ελληνική ομάδα και δύο για τις φιναλίστ του φετινού Basketball Champions League!

Η κόντρα ανάμεσα στην EuroLeague Basketball και την FIBA συνεχίζει να μαίνεται, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την πρώτη να προβλέψει ενόψει της επόμενης σεζόν του EuroCup την προσθήκη μίας ελληνικής ομάδας, αλλά και των δύο φιναλίστ του φετινού Basketball Champions League! Πώς προέκυψε όμως αυτό; Ιδού:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του EuroCup συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να κάνει τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώνεται και τον προγραμματισμό για την σεζόν 2018/19. Αρχικά συζητήθηκε το ενδεχόμενο να προκρίνονται από το EuroCup περισσότερες ομάδες στην EuroLeague (προς το παρόν προκρίνεται μόνο η κάτοχος του τίτλου), ενώ ακολούθως ανακοινώθηκε πως πλέον οι ομάδες θα προκρίνονται στην διοργάνωση με βάση την θέση που κατέκτησαν στα εθνικά τους πρωταθλήματα, όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή με το Basketball Champions League της FIBA. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια ήταν το σε ποιες ομάδες θα δοθούν αυτές οι 24 θέσεις.

Με βάση λοιπόν τον προγραμματισμό του Συμβουλίου του EuroCup, οι 24 θέσεις έχουν προβλεφθεί να δοθούν ως εξής:

Αδριατική Λίγκα (3)
Γαλλία (2)
Γερμανία (2)
Ελλάδα (1)
Ιταλία (2)
Λιθουανία (1)
Πολωνία (1)
Ρωσία (3)
Ισπανία (3)
Τουρκία (2)
Basketball Champions League (2)
Wild Cards (2)

Δεδομένου βέβαια ότι το Basketball Champions League είναι διοργάνωση της FIBA, την οποία μάλιστα η Παγκόσμια Ομοσπονδία θεωρεί ανώτερη από το EuroCup, γίνεται σαφές ότι αυτός ο σκελετός των ομάδων αποτελεί το - για την EuroLeague Basketball - ιδανικό σενάριο στην περίπτωση που τελικά προκύψει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όσο για την θέση που έχει προβλεφθεί για μία ελληνική ομάδα, αξίζει να αναφερθεί ότι και πέρυσι είχε προβλεφθεί κάτι αντίστοιχο, χωρίς όμως τελικά κάποια ομάδα της χώρας μας να δεχθεί να συμμετάσχει στην διοργάνωση.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ