EUROCUP

Τα αυξημένα έσοδα του 7DAYS Eurocup και η χαμένη ελληνική ευκαιρία

Τα αυξημένα έσοδα του 7DAYS Eurocup και η χαμένη ελληνική ευκαιρία

H Euroleague Basketball στρέφει το βλέμμα στο 7DAYS Eurocup προσφέροντας περισσότερα χρήματα στις ομάδες, μεγαλύτερη προβολή και το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφαία λίγκα. Για την Ελλάδα προβλέπεται μια τέτοια θέση, την οποία αποφάσισε να προσπεράσει η ΑΕΚ και εν συνεχεία ο Άρης και ο ΠΑΟΚ.

Μετά την εντυπωσιακή άνθιση της Euroleague Basketball η διοργανώτρια αρχή στοχεύει στην ανάπτυξη και του 7DAYS Eurocup. Και σε αυτά τα πλαίσια ανακοινώθηκαν σημαντικές κινήσεις για την ερχόμενη σεζόν.
Όπως ανακοινώθηκε επίσημα: "θα αυξηθεί ο οικονομικός καταμερισμός των ομάδων σε σχέση με πέρσι, κάτι που θα μετατρέψει το 7DAYS Eurocup την 2η τη τάξει ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση σε ότι αφορά τα οικονομικά έσοδα για κάθε ομάδα".

Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να στείλει μια ομάδα στην διοργάνωση, για το οποίο τον πρώτο λόγο είχε η ΑΕΚ ως 3η του ελληνικού πρωταθλήματος. Η λίγκα μάλιστα είχε ενημερωθεί πριν την ολοκλήρωση των Playoffs για αυτό το δεδομένο, αλλά και για τους νέους ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους που είχαν προγραμματιστεί.

Πριν την ολοκλήρωση του μικρού τελικού ανακοινώθηκε ότι τόσο η ΑΕΚ, όσο και οι Άρης-ΠΑΟΚ θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά στη FIBA Champions League. Κάτι που σημαίνει ότι αν ισχύσει το συγκεκριμένο καθεστώς η χώρα μας χάνει το δικαίωμα εκπροσώπησης στο 7DAYS Eurocup, καθώς δεν υπάρχει άλλο κλαμπ που να πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται σχετικά με τη χωρητικότητα του γηπέδου και τις λοιπές υποδομές (αεροδρόμιο, ξενοδοχεία κτλ).

Ο Ζόρντι Μπερτομέου στα πλαίσια του Final Four είχε σταθεί στην θέληση της Euroleague Basketball να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του 7DAYS Eurocup που θα αποτελέσει το όχημα για την δημιουργία ομάδων που εν συνεχεία θα αγωνίζονται στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μιλώντας μάλιστα για την ΑΕΚ συγκεκριμένα τόνισε ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι "παραπάνω από καλοδεχούμενη".

Ο νέος χάρτης

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της 29ης Απριλίου 2016 και της 20ης Δεκεμβρίου 2016 αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη χρονιά θα πάρουν μέρος 24 ομάδες, που θα μοιραστούν σε τέσσερις ομίλους αρχικά. Θα ακολουθήσει το Top-16 (οι πρώτες τέσσερις ομάδες του κάθε γκρουπ), η προημιτελική σειρά ("8"), οι ημιτελικοί και οι τελικοί. Οι τελευταίες τρεις φάσεις θα κριθούν στις δύο νίκες (best-of-three).
Πέρα από την Ελλάδα σύμφωνα με την ανακοίνωση μια θέση έχουν η Λιθουανία, το Ισραήλ και η Πολωνία. Τρεις εκπροσώπους θα έχουν η Αδριατική Λίγκα, η Ρωσία και η Ισπανία, ενώ από δύο θα μετρήσουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Τουρκία.

Αν υπάρξει κάποιο κενό θα καλυφθεί με τη χρήση wild cards, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.

Συνεργασία με την IMG

Ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο της Turkish Airlines Euroleague θα υπάρξει συνεργασία με την IMG και στο 7DAYS Eurocup, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2017-18. Θα ακολουθηθεί δηλαδή το διαφημιστικό και εμπορικό πλαίσιο της Turkish Airlines Euroleague, το οποίο θα αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα στις ομάδες, διευρύνοντας την οικονομικά δεξαμενή, όπως θα γίνει για παράδειγμα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Παράλληλα θα βελτιωθούν οι τηλεοπτικές παραγωγές, η προβολή και η προώθηση της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει ότι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει καλύτερο προϊόν σε περισσότερες πλατφόρμες.

Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος

Παράλληλα με ανακοινώσεις για την κάλυψη των εσόδων για τους διαιτητές, αλλά και την πεποίθηση ότι το 7DAYS Eurocup θα γίνει η 2η ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση σε ότι αφορά τα έσοδα που προσφέρει στους συμμετέχοντες (μετά την Euroleague), αναφέρεται ακόμη: "η Turkish Airlines Euroleague εύχεται τα κλαμπ να ασκήσουν το ελεύθερο δικαίωμα τους στη υποβολή συμμετοχής στην διοργάνωση που θέλουν να πάρουν μέρος, χωρίς κάποιο είδος πίεσης και υπό τον φόβο τιμωρίας, όπως συνέβη για παράδειγμα την περσινή χρονιά".

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ