EUROCUP

Στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας η ΑΕΚ

Στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας η ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τρεις ημέρες πριν την κλήρωση της regular season, η Euroleague ανακοίνωσε τα έξι γκρουπ δυναμικότητας, με την ΑΕΚ να βρίσκεται στο πέμπτο.

Με την κλήρωση των ομίλων του Eurocup να είναι προ των πυλών (7.7), η Euroleague ανακοίνωσε τα έξι γκρουπ δυναμικότητας που δημιουργήθηκαν, κι από τα οποία θα προκύψουν εν συνεχεία οι ομάδες των τεσσάρων ομίλων που θα δημιουργηθούν. Στο α' γκρουπ βρίσκονται τρεις ρωσικές ομάδες, με πρώτη και καλύτερη τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στο πέμπτο.

Α' ΓΚΡΟΥΠ: Λοκομοτίβ Κουμπάν, Χίμκι, Νίζνι, Ουνικάχα Μάλαγα.

Β' ΓΚΡΟΥΠ: Βαλένθια, Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου, Γκραν Κανάρια.

Γ' ΓΚΡΟΥΠ: Τσεντεβίτα, Μπιλμπάο, Μούρθια, Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Δ' ΓΚΡΟΥΠ: Χαπόελ Ιερουσαλήμ, Λιέτουβος Ρίτας, Σάσαρι, Ζιελόνα Γκόρα.

Ε' ΓΚΡΟΥΠ: Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Καντού, ΑΕΚ, Ουλμ.

ΣΤ' ΓΚΡΟΥΠ: Μπούντουτσνοστ, Παρτίζαν, Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια.

Θυμίζουμε πως οι 24 ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση με τη νέα της μορφή, θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες από κάθε όμιλο είναι αυτές που θα πάρουν το εισιτήριο για τη συνέχεια, δημιουργώντας νέους ομίλους (τέσσερις των τεσσάρων). Από εκεί και πέρα, οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί θα είναι σειρές νοκ άουτ αγώνων, που θα κρίνονται στις δύο νίκες. Ο νικητής του Eurocup θα πάρει το εισιτήριο για την Euroleague της επόμενης σεζόν (2017-'18).

Σε ό,τι αφορά την κλήρωση της regular season, ομάδες από την ίδια χώρα δεν θα μπορούν να μπουν στον ίδιο όμιλο -με εξαίρεση τις περιπτώσεις που οι ομάδες που συμμετέχουν είναι περισσότερες από τους ομίλους (βλ. Ισπανία, που έχει πέντε ομάδες).

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ