EUROCUP

Πρίφτης: “Κρίμα που χάσαμε για ένα σουτ”

Πρίφτης: “Κρίμα που χάσαμε για ένα σουτ”

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν απογοητευμένος γιατί είδε την ομάδα του τον Άρη να χάνει ένα δικό της παιχνίδι ουσιαστικά από την Τραμπζονσπόρ στην πρεμιέρα του φετινού Eurocup.

Ο τρόπος που ήρθε η ήττα για τον Άρη από την Τραμπζονσπόρ στην πρεμιέρα του φετινού Eurocup άφησε απογοητευμένο τον τεχνικό του Δημήτρη Πρίφτη.

Στις δηλώσεις του στάθηκε στις δύο τελευταίες αποφάσεις και δεν παρέλειψε να δηλώσει πως είναι κρίμα η ομάδα του να μην κερδίζει παιχνίδια σαν αυτό. “Είναι σκληρό το πως χάσαμε στο τέλος. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Κάναμε κακό πρώτο ημίχρονο, με πολλά λάθη. Προσπαθήσαμε μέσα από τη ζώνη να χρησιμοποιήσουμε τακτικά την άμυνα αυτή και να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, την υποστηρίξαμε, την παίξαμε αρκετά καλά και μας έδωσε ευκαιρίες για εύκολα καλάθια. Δημιούργησε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας από τη Τράμπζονσπορ και έτσι διεκδικήσαμε τη νίκη. Είναι κρίμα που χάσαμε στο τέλος για ένα σουτ.

Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύω ότι φτάσαμε κοντά. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κλειδώσουμε το βράδυ αυτό και να πάμε στο επόμενο”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Πρίφτη. Για την απόφαση του Γουότερς στα 42΄΄ να πάρει την επίθεση πάνω του χωρίς να πασάρει με το σκορ στο 68-67 και άμυνα πάνω του σχολίασε: “Αυτή ήταν μια κακή απόφαση, δεν ήταν ούτε αυτό που θα ήθελα εγώ, ούτε εκείνος. Απλώς καμιά φορά και ο αντίπαλος δεν σου επιτρέπει να κάνεις αυτά που θα ήθελες. Θα μπορούσε αυτό το σουτ να είχε μπει. Είναι καλός σε τέτοια σουτ. Δεν ήταν η καλύτερη επιλογή”.

Για την επόμενη επίθεση στα 27’’ πριν το τέλος και το τρίποντο του Κοέν είπε: “Αυτή ήταν μια καλή επιλογή, μετά από το τάιμ άουτ, είχαμε δύο ευκαιρίες για τρίποντο. Όταν πας σε ένα σουτ και σε μία απόφαση, έτσι είναι τα ματς”. Για το ότι ο Άρης πήγε το ματς στα μέτρα του, κράτησε τη Τραμπζονσπόρ στον δικό του ρυθμό κι αν είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα μέσα από την ήττα σχολίασε: “Από τη μια θέλω να είμαι αισιόδοξος και ότι τα παιδιά έκαναν προσπάθεια και συγχαρητήρια για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το δεύτερο ημίχρονο, όμως είμαι εκνευρισμένος με κάποια μεμονωμένα πράγματα. Κρίμα να μην κερδίζουμε παιχνίδια σαν αυτό…”.

Κοέν: “Θέλω ξανά μια τέτοια ευκαιρία”

Ο Ισρηαλινός φόργουορντ του Άρη Τζέικ Κοέν τόνισε: “Είναι απογοητευτικό, ήμασταν πολύ κοντά στο να κερδίσουμε. Κάναμε κάποια σημαντικά λάθη, έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ. Αυτό συμβαίνει εκτός έδρας… Αν κάνεις λάθη το πληρώνεις. Αυτό πρέπει να κάνουμε, να μάθουμε από αυτά τα λάθη και να γίνουμε καλύτεροι”.

Για το αν θα έπαιρνε και πάλι το σουτ που πήρε στα 27΄΄ με το σκορ στο 70-67 τόνισε: “Απολύτως ναι! Ένιωθα καλά, πήρα καλή πάσα και έβλεπα να μπαίνει. Αν σταματήσω το χρόνο στο σημείο που έφυγε η μπάλα από το χέρι μου, θα σας έλεγα ότι θα μπει μέσα! Δεν μπήκε, δεν μπορώ να το αλλάξω, αλλά θέλω ξανά μια τέτοια ευκαιρία και τότε θα το πάρω”, για να καταλήξει: “Το να μένουμε κοντά στο σκορ και να χάνουμε δεν μου λέει κάτι. Πρέπει να κερδίζουμε αυτά τα ματς… Δεν είναι κανένας χαρούμενος επειδή χάσαμε με τρεις πόντους. Αν κερδίζαμε, θα ήμασταν χαρούμενοι”. Μάρκοβιτς: “Δυσκολευτήκαμε απέναντι στην ζώνη του Άρη” .

Ο προπονητής της Τραμπζονσπόρ, Νέναντ Μάρκοβιτς, στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι παίκτες του απέναντι στη ζώνη του Άρη και το ότι έλεγξαν καλύτερα το παιχνίδι από το προηγούμενο. Την ήττα της πρεμιέρας του τουρκικού πρωταθλήματος από την Γαλατασαράι. “Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε ηττηθεί στο πρωτάθλημα και θέλαμε τη νίκη σήμερα για να αντιδράσουμε.

Ήμασταν καλοί στην άμυνα, αλλά δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα απέναντι στη ζώνη του Άρη. Ήταν πρόβλημα νοοτροπίας και όχι μπασκετικό το γεγονός ότι δεν βρίσκαμε εύκολα πόντους απέναντι στη ζώνη. Έπαιξαν καλή άμυνα και μας δυσκόλεψαν αρκετά, όμως καταφέραμε να ελέγξουμε τον αγώνα καλύτερα απ’ ότι στο προηγούμενο παιχνίδι με την Γαλατασαράι”.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ