EUROCUP

Πρίφτης: "Κάναμε ένα χαζό λάθος"

Πρίφτης: "Κάναμε ένα χαζό λάθος"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Πρίφτης έμεινε ικανοποιημένος από τη μεγάλη νίκη του Άρη μέσα στο Καζάν, αλλά τόνισε πως η ομάδα του έκανε ένα χαζό λάθος στο τέλος της κανονικής περιόδου. Ξανθόπουλος: "Μείναμε στο πλάνο μας".

Ο Άρης σημείωσε μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Ούνιξ Καζάν στην παράταση (73-74) , με τον προπονητή των κιτρινόμαυρων, Δημήτρη Πρίφτη, να μιλάει για τον κιτρινόμαυρο θρίαμβο. Παραδέχτηκε, βέβαια, πως στο τέλος της κανονικής περιόδου η ομάδα του έκανε χαζό λάθος στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Καϊμακόγλου να βρεθεί ελεύθερος και με τρίποντο να στείλει το ματς στη παράταση.

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε: "Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για εμάς για δύο λόγους. Πρώτος λόγω της αξίας της αντιπάλου μας και ο δεύτερος επειδή έγινε μακριά από την έδρα μας. Είχαμε αμυντικό πλάνο. Η Unics είναι πολύ παραγωγική στην επίθεση, σκοράρει μέσο όρο 90 πόντους και για εμάς ήταν πολύ σημαντικό το ότι τους κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ, 64 πόντους στην κανονική διάρκεια.

Κάναμε ένα χαζό λάθος στα τέσσερα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής περιόδου. Ήταν μια λάθος συνεννόηση. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει τότε το παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες γιατί ψυχολογικά ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να συνέλθουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι στην παράταση.

Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο για εμάς να ταξιδεύουμε μια εβδομάδα και θα πρέπει να ελέγξουμε την κόπωσή μας. Συγχαρητήρια και καλή τύχη στην Unics".

Ξανθόπουλος: "Στο πλάνο μας για 44 λεπτά"

Ο γκαρντ του Άρη, Βασίλης Ξανθόπουλος, δήλωσε πως: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη νίκη. Είναι πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε μια ομάδα που είναι πιθανότατα η καλύτερη του ομίλου μας και μια από τις καλύτερες στο Eurocup. Μείναμε στο πλάνο μας για 44 λεπτά.

Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής περιόδου κάναμε κάποια λάθη που παραλίγο να μας κοστίσουν τη νίκη. Δόξα τω Θεό ήμασταν δυνατοί και πήραμε αυτό το παιχνίδι. Αν θέλουμε να σημαίνει πραγματικά κάτι αυτή η νίκη, θα πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς στην έδρα μας κόντρα στη Steaua. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Καλή τύχη στην Unics και συνεχίζουμε".

Πασούτιν: "Πήρε τη νίκη ο Άρης"

Ο προπονητής της Ούνιξ Καζάν, κόουτς Πασούτιν, σχολίασε: "Ο Άρης πήρε τη νίκη. Δεν δείξαμε αυτά που έπρεπε στην άμυνα, δεν κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα στην τρίτη περίοδο, είναι προφανές ότι εκεί ήθελαν να πάνε το παιχνίδι. Αποδείχθηκε ότι το ματς δεν κύλησε όπως είχαμε σχεδιάσει.

Η άμυνά μας δεν ήταν τόσο αποτελεσματική και παρά το μεγάλο rotation δεν τα καταφέραμε. Οι παίκτες μου ξεκίνησαν να κάνουν πολλά λάθη, ενώ τους έλειψε η συγκέντρωση στην παράταση και τα λάθη μας επέτρεψαν στον αντίπαλό μας να πανηγυρίσει τη νίκη".

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ