EUROCUP

Μαρκόπουλος: "Κάναμε μεγάλο ματς..."

Μαρκόπουλος: "Κάναμε μεγάλο ματς..."
INTIME SPORTS

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στο ότι ο ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε... ιδανικά στο δύσκολο ματς απέναντι στην Αβτοντορ. Τι ανέφερε ο Κώστας Βασιλειάδης.

Eυχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του στο ματς με την Αβτοντορ ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος. Συγκεκριμένα ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: " Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, έκαναν μεγάλο ματς και υπερέβαλαν εαυτούς. Μέσα από την επίθεση, βρήκαμε ρυθμό και αντέξαμε σε όλο το ματς. Η Αβτοντορ είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στον όμιλο, το τελευταίο διάστημα παίζει πολύ και ήταν δύσκολο με τον ρυθμό που είχε το παιχνίδι, εμείς να ανταποκριθούμε σε κάτι που δεν αντμετωπίσαμε στο πρωτάθλημα αλλά και σε προπονήσεις.

Αντέξαμε σε αυτό το στυλ παιχνιδιού και όταν χρειάστηκε, η ομάδα έδειξε έναν προσωπικό εγωισμό και παρά τους τραυματισούς. αντεπεξήλθαμε με μεγάλα σουτ όπως έκανε και ο αντίπαλος. Το ότι κερδίσαμε τα ριμπάουντ και ήμασταν δυνατοί κάτω από το καλάθι, αυτό δείχνει πως ήμασταν δυνατοί σε όλους τους τομείς. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι, τότε θα μπορούμε να βελτιωθούμε".

Για τον ρυθμό του αγώνα: " Οταν έχεις έναν από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη (σ.σ. τον Βασιλειάδη), δεν μπορείς να τους στερήσεις να σουτάρει. Αν χάσουμε κάποια σουτ, πρεπει να πας σε άλλο στυλ παιχνιδιού. Στην άλλη ομάδα ξέραμε πως τρέχουν παίκτες σε άμυνα και επίθεση, το ίδιο γρήγορα. Είχαμε δει πως σε 3,5 δευτερόλεπτα η αντίπαλος ομάδας τελειώνει τον αιφνισιαμό. Θέλαμε να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε αυτόν το συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού τους. Ο Σοφοκλής δημιούργησε πολά ρήγμαμα και μετά αυτό μας βοήθησε η μπάλα να πάει έξω και να πάρομε ελεύθερα σουτ".

Για τα συνεχόμενα εκτός έδρας ματς (κόντρα σε Παναθηναϊκό, Λιέτουβος και Λαύριο): " Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τους τραυματίες. Αυτό το ξέραμε σχετικά με το πρόγραμμα. Μακάρι να μπορέσουμε να παίξουμε σε όλα τα ματς εξίσου δυνατά".

Βασιλειάδης: "Θέλαμε πολύ την νίκη, είμαι πολύ χαρούμενος"

Μαρκόπουλος: "Κάναμε μεγάλο ματς..."
INTIME SPORTS

Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα γιατί προερχόμασταν από μια κακή ήττα στην Πάτρα. Παίξαμε με έναν δυνατό αντίπαλο, θέλαμε πολύ αυτή την νίκη. Ημασταν πολύ καλοί επιθετικά, ξεπεράσαμε τα προβλήματα που είχαμε σε άλλα ματς όταν παίρναμε μεγάλη διαφορά και μετά την βγάλαμε. Οι παίκτες δίνουν πολλά στην προπόνηση, ασχέτως αν κερδίζουμε ή χάνουμε".

Για τον γρήγορο ρυθμό στο ματς και για την εμφάνισή του: " Αυτό βγήκε. Παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε τα ριμπάουντ. Είχα έναν καλό ρυθμό και ήμουν σίγουρος πως θα πετύχω τα σουτ. Οταν πετυχαίνεις δύσκολα σουτ, μετά έχεις ρυθμό. Αυτό κάνω τόσα χρόνια. Υπάρχουν μέρες που θα τα χάσω. Ηταν θέμα ρυθμού".

Για το ότι η Αβτοντορ γύρισε το ματς: " Στην τέταρτη περίοδο πάντα χάνουμε μεγάλες διαφορές. Είχαμε πει πως αυτό δεν πρέπει να γίνει. Πιστέψαμε όλοι στην νίκη μέσω της άμυνας".

Για το αν θα είναι άδικο ο ΠΑΟΚ να χάσει την πρόκριση: " Θα είναι άδικο. Ήμασταν με το 1,5 πόδι εκτός πριν λίγο διάστημα. Κερδίσαμε μια καλή ομάδα σήμερα και θα είναι κακό να χάσουμε από μια ομάδα (σ.σ. Λιέτουβος) που είναι αδιάφορη. Πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά, πρέπει να παίξουμε όπως σήμερα και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να μην σκεφτούμε πως παίζουμε με μια ομάδα που δεν ενδιαφέρεται".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες μετά το "σκληρό" αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα: " Αν δεν γινόταν αυτό με τον Απόλλωνα, θα μιλούσαμε διαφορετικά. Είναι σημαντικό πως δεν έπεσε η ψυχολογία μας. Υπάρχει ταλέντο και θέληση και είναι σημαντικό πως αυτό που έγνε στην Πάτρα, δεν μας επηρέασε".

Για το αν αφιερώνει την νίκη στους Μαργαρίτη και Μάρκοβιτς που τραυματίστηκαν: " Εννοείται. Είναι μέλη της ομάδας. Είμαι σίγουρος πως θα είναι μαζί μας στο επόμενο ματς. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Είναι παιδιά που μας βοηθούν".

Παπαδόπουλος: "Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Χάτσερ"

Μαρκόπουλος: "Κάναμε μεγάλο ματς..."
INTIME SPORTS

Οχι δεν υπάρχει. Ο Χάτσερ έχει συμβόλαιο και τέλος", μας είπε ο μάνατζερ του, Χάρης Παπαδόπουλος με τον οποίο επικοινωνήσαμε και αυτό που προκύπτει από την πλευρά του παίκτη είναι πως από τον ΠΑΟΚ υπήρξε η διάθεση να δοθεί κάτι... έξτρα οικονομικό στον παίκτη, ένα bonus δηλαδή στο συμβόλαιό του (π.χ. μέσω της πορείας στο Κύπελλο).

Μαγνητική ο Μάρκοβιτς, διάστρεμμα α' βαθμού ο Μαργαρίτης

Σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς στο ματς με την Αβτοντορ, ο Νίκολα Μάρκοβιτς έχει έντονο σπασμό στηνοσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Θα υποβληθεί σε μαγνητική, πονάει πολύ και θα φανεί σε τι κατάσταση είναι από τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει ένα ήπιο διάστρεμμα α' βαθμού, θα κάνει θεραπεία 1-2 μέρες και λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τα επόμενα ματς που ακολουθούν. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ την Πέμπτη έχει ρεπό.

Βασίλιεφ: "Ηταν λες και φοβηθήκαμε να νικήσουμε"

Μαρκόπουλος: "Κάναμε μεγάλο ματς..."
INTIME SPORTS

Μπράβο στον ΠΑΟΚ, είναι καλή και σκληρή ομάδα. Ηταν καταπληκτικό το ματς του Σοφοκλή, τον σεβόμαστε σαν παίκτη και πίστευα πως οι ψηλοί μας θα έκαναν καλύτερη δουλειά πάνω του. Αυτό δεν έγινε. Ξέρουμε πως ο Βασιλειάδης είναι σπουδαίος σουτέρ και σπουδαίος παίκτης. Αυτό που έκανε στα πρώτα επτά λεπτά (σ.σ. είχε 5/5 τρίποντα) δεν το πιστεύαμε πως μπορούσε να γίνει. Επανήλθαμε το ματς αλλά στα τελευταία λεπτά δεν είχαμε την πειθαρχία που έπρεπε. Πήραμε λάθος αποφάσεις. Ηταν η πρώτη μου ήττα από τότε που ανέλαβε. Φάνηκε λες και φοβηθήκαμε να κερδίσουμε. Αυτή η ήττα πιστεύω πως θα μας βοηθήσει για την συνέχεια".

Για το αν ευνόησε την Αβτοντορ το ψηλό σκορ και ο γρήγορος ρυθμός στο ματς: " Ηταν υπέρ μας αυτός ο ρυθμός. Εμείς παίζουμε όμως ακόμη πιο γρήγορα. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο σκόραρε σχεδόν σε κάθε κατοχή. Οταν πετυχαίνεις 131 σε ένα ματς (σ.σ. εννοεί το ματς με την Αστάνα), είναι δύσκολο να πεις στους παίκτες σου πως θα έχεις διαφορετικό ματς απένανρτι σε μια ομάδα που επίσης θέλει να νικήσει".

Μπρουκς: "Αντιμετωπίσαμε με λάθος τρόπο το ματς"

Ο καλαθοσφαιριστής της Αβτοντορ, Τζεφ Μπρουκς είπε: " Δεν μπήκαμε προετοιμασμένοι πνευματικά. Το πρόβλημα ξεκίνησε από μένα με την τεχνική ποινή, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα και έπαιξε ομαδικά βασιζόμενος στον Σοφοκλή. Πρέπει να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και τον λάθος τρόπο που αντιμετωπίσαμε το ματς".

TAGS EUROCUP ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ