EUROCUP

Μαρκόπουλος: "Καλή και σκληρή ομάδα η Λιέτουβος"

Μαρκόπουλος: "Καλή και σκληρή ομάδα η Λιέτουβος"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει την νίκη απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας (11/11, 19:00) ώστε, μεταξύ άλλων, ο "Δικέφαλος" να "πάρει" ψυχολογία από αυτό το ματς. Τι δήλωσε ο Μιλένκο Τέπιτς.

Την Τετάρτη (11/11, 19:00) ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την Λιέτουβος Ρίτας και για το συγκεκριμένο ματς μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης της Τρίτης.

Συγκεκριμένα είπε:

Για την νίκη στο Ρέθυμνο: "Κάθε θετικό αποτέλεσμα δημιουργεί αίσθημα χαράς. Οι παίκτες δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση στις προπονήσεις για να συνεχιστούν τα θετικά αποτελέσματα".

Για τον αγώνα με την Λιέτουβος: "Η Λιέτουβος είναι καλή ομάδα. Είναι μια σκληρή ομάδα και μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας. Το ότι έχει χάσει εντός έδρας (σ.σ. έχει τρεις ήττες στο Eurocup εντός έδρας) δεν μειώνει την αξία της σαν ομάδα. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς για πολλούς λόγους και για το πρεστίζ της ομάδας μας αλλά και για την ψυχολογία μας".

Για το στιλ μπάσκετ της Λιέτουβος: "Παίζει μπάσκετ με πικ εν ρολ και σε σουτ σε πρώτη φάση. Μπορεί να παίξει κοντά και μακριά από το καλάθι προσπαθώντας να πάρει έτσι σκορ".

Για τον Σοφοκλή Σχορσανίτη: "Πιστεύω πως θα είναι σε καλή κατάσταση αύριο".

Για το τι έφταιξε και η Λιέτουβος γνώρισε τρεις ήττες ως τώρα στο Eurocup: "Τα ματς τα έχασε διότι δεν μπόρεσε να σταματήσει τον ρυθμό των αντιπάλων ομάδων. Πήρανε μια διαφορά στο σκορ (σ.σ. οι αντίπαλοι της Λιέτουβος) και μετά δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το ματς. Με την Ζενίτ πίεσε σε όλο το γήπεδο και κατάφερε να μειώσει στους τέσσερις πόντους. Είναι σκληρή ομάδα, έχει παίκτες που μάχονται σε άμυνα και επίθεση. Δεν θα τους δείτε να μην πέσουν πάνω στην μπάλα".

Για το αν υπάρχει κούραση στον ΠΑΟΚ: "Είναι λογικό αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση".

Τέπιτς: "Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την νίκη"

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιλένκο Τέπιτς είπε:

Για το αν νιώθει καλύτερα η ομάδα μετά την νίκη στο Ρέθυμνο: "Είχαμε μια δύσκολη αρχή με δύσκολο πρόγραμμα, υπήρχαν κάποιες δύσκολες ήττες και αλλαγές στο ρόστερ. Με όλα αυτά πρέπει να μείνεις ενωμένος και συγκεντρωμένος. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη και πιστεύω πως θα έρθουν τα αποτελέσματα".

Για το κρίσιμο ματς με την Λιέτουβος: "Εμείς οι δύο θα παλέψουμε για μια θέση στην επόμενη φάση. Είμαστε όμως ακόμη στην 5η αγωνιστική, υπάρχει και ο δεύτερος γύρος. Ελπίζω να αντιμετωπίσουμε το ματς στην έδρα ματς δίχως πίεση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε την νίκη".

Για το στιλ παιχνιδιού της Λιέτουβος: "Θα πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο ενέργειας και να κρατήσουμε το ποσοστό ευστοχίας τους στα τρίποντα χαμηλά. Εχουμε ελπίδες να κερδίσουμε. Εχει υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα, έχει ενέργεια στο παιχνίδι της και παίζει με πολύ rotation".

Για το ότι έπαιξε στην Λιέτουβος το 2013: "Επαιξα πριν δύο χρόνια αλλά από τότε κράτησαν μόνο έναν παίκτη, τον Ορελίκας. Η ομάδα είναι σε μια χώρα που ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ αλλά έχει αλλάξει τα χαρακτηριστικά της (σ.σ. τα αγωνιστικά) σαν ομάδα από τότε που έπαιξα εγώ".

Για τον Γκεντιμίνας Ορελίκας: "Αν βρει τον ρυθμό του, μπορεί να είναι επικίνδυνος".

Για το τι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ με την παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη: "Η παρουσία του αναγκάζει τον αντίπαλο να παίζει double team σε αυτόν και να προσαρμόσει το παιχνίδι πάνω του. Η παρουσία του θα έχει μόνο θετικά για την ομάδα".

TAGS EUROCUP ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ